Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napaka-clio

Napisal/-a domzikales Pe okt 21, 2011 6:17 pm

Lp.

Imam eno vprašanje. Danes je bil avto renault clio 1.4 16v 2004 letnik prikljopljen na računalnik. In mi je izpisalo neko napako speed senzor. Zdej če si to preveden bi naj bil fuč senzor hitrosti (dobesedno). Ampak ali je možno, da misli to na senzor vžiga? Ker ga že dlje časa sumim, zaradi težkega vžiga avta. Vergla pa ne vergla, pa 2 dni dela pa spet vergla , skratka kdaj pa kdaj se pomatra, da vžge :)

Hvala za prijaznost.

perch
Nov uporabnik

Re: Napaka-clio

Napisal/-a perch Pe okt 21, 2011 6:57 pm

Če je bila diagnostika pravilna, potem se senzor hitrosti nahaja na zadnji strani menjalnika. Za težek vžig bi bil pa lahko kriv senzor temperature vode (nahaja se pri termostatu), čeprav se ponavadi zaradi njega prižge tudi lučka check engine, poraba je višja...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe okt 21, 2011 8:09 pm

Pozdravljeni

Ja, pravilno sklepate. To naj bi pomenilo senzor položaja motorja ( senzor vžiga ................. ). Preverite da ni "umazan", demontirajte ga in obrišite do čistega, ter vgradite nazaj.....................na njem se nabira svinarija ( opilki ) in to lahko moti.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe okt 21, 2011 8:26 pm

x2

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe okt 21, 2011 9:08 pm

perch je napisal/-a:Če je bila diagnostika pravilna, potem se senzor hitrosti nahaja na zadnji strani menjalnika. Za težek vžig bi bil pa lahko kriv senzor temperature vode (nahaja se pri termostatu), čeprav se ponavadi zaradi njega prižge tudi lučka check engine, poraba je višja...

Lp.

Ta senzor temperature sem prvo sumil in sem ga že zamenjal, ampak ni bila ta težava kriva, ker se je to verglanje še naprej ponavljalo.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe okt 21, 2011 9:11 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Ja, pravilno sklepate. To naj bi pomenilo senzor položaja motorja ( senzor vžiga ................. ). Preverite da ni "umazan", demontirajte ga in obrišite do čistega, ter vgradite nazaj.....................na njem se nabira svinarija ( opilki ) in to lahko moti.

Lep pozdrav

Ta senzor vžiga je dol pri menjalniku? Povejte mi še nekaj, to se nanaša tudi na druge uporabnike, ali je pri tem senzorju, če se bo moral nov kupiti vseeno ali je kopija ali je boljše če je kupljen na renault servisu( original) ?

Hvala za prijaznost.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe okt 21, 2011 11:15 pm

Pozdravljeni

Ja na zvonu menjalnika, meri pa zobke na vstrajniku. Ja, original je trikrat dražji kot pri COPEXu, vendar ni trikrat boljši...................odločitev je vaša.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales So okt 22, 2011 9:18 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Ja na zvonu menjalnika, meri pa zobke na vstrajniku. Ja, original je trikrat dražji kot pri COPEXu, vendar ni trikrat boljši...................odločitev je vaša.

Lep pozdrav

Copex d.o.o predvidevam, da je trgovinsko podjetje? Bom poklical pa vprašal kakšno imajo ceno.

Hvala zaenkrat.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So okt 22, 2011 10:35 am

zakaj ga nebi prvo poskusil očistit,tko kot ti je fan napisal?
mogoče bo pa potem delovalo tako kot mora

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So okt 22, 2011 11:19 am

Privit je na vrhu menjalnika. Najprej ga samo odvij in očisti. Ponavadi to pomaga. Ker je magneten se nanj prime vsa svinjerija in posledično začne zafrkavat...

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 So okt 22, 2011 12:33 pm

Očisti ga pa bo skoraj sigurno bolje. Pri meni in pri marsikateremu drugemu je bilo.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales So okt 22, 2011 8:01 pm

Je bil spucan in ni nobene razlike, tako, da je verjetno crknil oz. ni še čisto :)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne okt 23, 2011 2:11 pm

meni ga je pooblaščenc menjal. prinesel je original in "kopijo", ki je trikrat cenejša. je pa iz iste firme in z enako oznako, samo brez renaultovega logotipa.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe okt 28, 2011 7:58 pm

Lp.

Par dni nazaj, se je priklopil avto spet na računalnik in se je zresetiral računalnik. Sem počakal par dni in danes odšel spet nazaj, da ga priklopi. Začudeno ne najde več napake senzorja vžiga, ampak napiše cruise ctrl/speed limiter in pa še eno napako ampak nevem kako je bilo napisano, vglavnem senzor bremz, ko je pod volanom. Kaj bi lahko bila prva napaka in če kdo slučajno ve koliko stane ta senzor bremz.

Hvala za prijaznost.
Zadnjič spremenil domzikales, dne So okt 29, 2011 11:40 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales So okt 29, 2011 8:31 am

Lp.

Ta senzor bremz ni pravi izraz, ampak sta bile dve možnosti ali senzor pritiska zavor ali stop šalter za pedalo. Imam problem pri tem stop šalterju ali imajo ti clioti (1.4 16v 2004 letmnik) na dva ali štiri kontakte. Če kdo ve bi prosil za odgovor.

Hvala.

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi So okt 29, 2011 9:51 am

domzikales je napisal/-a:Lp.

Ta senzor bremz ni pravi izraz, ampak sta bile dve možnosti ali senzor pritiska zavor ali stop šalter za pedalo. Imam problem pri tem stop šalterju ali imajo ti clioti (1.4 16v 2004 letmnik) na dva ali štiri kontakte. Če kdo ve bi prosil za odgovor.

Hvala.

stikalo za stop luči ima 4 pine,sem ga menjal kak mesec nazaj.
http://www.shrani.si/f/2C/3m/SLlqasJ/ko ... p-luci.jpg
sem pa dal zanj 10€,na uradcu je 150% dražji :shock:

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales So okt 29, 2011 10:08 am

MuRiCi je napisal/-a:
domzikales je napisal/-a:Lp.

Hvala.

stikalo za stop luči ima 4 pine,sem ga menjal kak mesec nazaj.
http://www.shrani.si/f/2C/3m/SLlqasJ/ko ... p-luci.jpg
sem pa dal zanj 10€,na uradcu je 150% dražji :shock:

Vem da je hehe:) Ok. Super, ga grem kar iskat. Hvala ti za odgovor!

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales So okt 29, 2011 11:56 am

Dejte mi povedat ali je ta cruise ctrl/speed limiter slučajno tempomat? Ampak kako je mogoče, da mi kaže to napako, če ga nimam, prav tako sem govoril z bivšim lastnikom(družinska vez) in pravi, da ga tudi ni imel? To napako mi je že prvič kazalo in tudi sedaj, pa čeprav je bil računalnik zresetiran. Mogoče, pa da je krivo samo to stikalo za štop luč. Bomo videli, ko se menja, pa javim. Če pa kdo misli drugače, pa prosim, da deli svoje mišljenje. Hvala.

http://www.peugeot.com/en/innovation/sa ... rning.aspx

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So okt 29, 2011 2:37 pm

kle bote se toplo vodo odkril.to kar pise pri napaki sploh ni nic pomembno.in je lahko zelo zavajujoce.
kar je pomembno je koda napake.se pravi p0xxx to so standardizirane napake in so pri vseh prozvajalcih enake neglede na vozlo.
ti kle napis te kode pa s bo dal lazje pomagat,uno besedilo je bl tko tko..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So okt 29, 2011 4:01 pm

Pozdravljeni

Velikokrat se zgodi, da je vozilo priklopljeno na univerzalni tester - kakšna slaba Kitajska različica. Ta pa pokaže vse mogoče...............to kar je res in to kar nikoli ni bilo.................
Je pa najlažje ugotoviti napako, če se ve kodo napake - POxxx, Pxxx, .........................

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 24 gostov