Glede batnih obročkov, jaz bi jih kar menjala, če se že enkrat odpira, pa da se te zrihta kot je treba.
Moder dim ma grozen vonj.....se še enčas voha.......kaj te vem kak bi to opisala, nekako po zažganem........vglavnem se voha, da je od olja.
Olje, ki sem ga nazadnje mela je shell.......10-40.......v času odkar imam avto, torej 10 mesecev, je narejenih 9500 km..........v času od julija pa do zdaj 4500......ko sva avto nabavla, sva menjala olje in antifriz........takrat sva dala valvoline notri
Avto pri mestni vožnji porabi več bencina, opazila sem tudi, da pri mestni vožnji več kadi, namreč je več speljevanj itd.........sem pa opažala tudi, da pri mestni vožnji, kot da bi mi poleg šibalo preveč bencina.......da ga še zato več porabi
Ta vikend, oz te praznike sem bila na malo daljši turi........MB-KK (skoraj)........za 30 €, torej 23 l bencina 95 tankanega na MOL-u, sem nardila skoraj 300 km, vmes je blo še za 150 km mestne vožnje.....tak da potemtakem je nekje poraba povprečna 7.6 l, vglavnem pri mestni vožnji mi zna pit do 8.5, na daljše ture pa 6.5 l.
Avto ima skupaj narejenih 116 000 km.........tak da mislim, da če so res realni.........kar naj bi bili, glede na to, da so prejšnji lastniki znani.........skoraj ne bi smelo bit ne vem kaj narobe.
Glede tega, ko mu zmanjka moči, se dejansko ne nardi noben oblak pa nič.........običajno mu je zmanjka v 2., ko hočeš potegnat, kot da bi mi nazaj gas nabijalo, ker je tak da ga takrat v prazno tišim, po recimo 3 sekundah, pa avto dobi čudežno moč in potegne, kot da bi se mu zmešalo. Mi je pa mehanik reko, da se čuti na avtu da nasploh nima prave moči.........jaz tega ne morem reči.........pred tem sem mela wv polota 1.0 ........ tak da mi ta moč kar zadostuje........se pa recimo z našo xsaro 2.0 hdi, niti slučajno nima kaj primerjat, hehehe.........malo za šalo

No, rada bi še omenla, da ko avto tankam na polno, torej napolnim kesel do konca (iz preventive ne tankam več kot 30 eur, pa še to ko je kesel čist prazen), ker mi sicer avto trokira.........prižiga se lučka za preverbo motornih delov in jemlje mu obrate......... če avta ne tankam do polnega teh problemov ni.
To, da so hyundai-ji znani po porabi olja, tudi sama vem..........vendar 5 l na 4500 km..........too much

.........ne bi rekla, da mi skuri na 10 000 1 l, kar bi bilo sprejemljivo.........