Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blink
Novinec

Clio 2 - daljinsko centralno zaklepanje ne dela

Napisal/-a blink Sr nov 09, 2011 10:04 pm

Imam Clio 2, l. 99 in mi že en teden ne dela centralno daljinsko zaklepanje preko daljinca na ključu (radijski valovi, ne IR). Ko na ključu pritisnem gumb mi na njem utripa rdeča lučka, kar pomeni da pošilja signal, vendar se z centralnim zaklepanjem ne zgodi nič. Avto lahko sedaj centralno zaklenem edino preko vgrajenega gumba zraven menjalne ročice, tako da sistem zaklepanja deluje brezhibno, problem je torej v sprejemanju signala. Varovalke sem preveril in je vse OK.

Ali se je komu že zgodilo kaj takega in kako se je lotil težave? Ali je možno da je crknil sprejemnik? Kje se nahaja?

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Clio 2 - daljinsko centralno zaklepanje ne dela

Napisal/-a oorosh Sr nov 09, 2011 10:15 pm

Prvo poskusi sinhronizirati ključ (daljinec) s sprejemnikom. Kako to narediš? Preprosto...

Vsedi se v avto in zapri vsa vrata. Drži tipko za zaklepanje vrat 10 sekund, da ti rdeča lučka na armturki (tista ki utripa ob ugasnjenem kontaktu) začne svetiti, takrat imaš 10 sekund časa, da z daljincem odkleneš in zakleneš avto. Ključ bo po tem postopku sinhroniziran. Če pa to ne bo uspešno, je pa res najbrž nekaj narobe s sprejemnikom v avtu. Ker opisani postopek je v 90% primerih uspešen.

blink
Novinec

Napisal/-a blink Po feb 20, 2012 12:06 pm

oorosh je napisal/-a:Prvo poskusi sinhronizirati ključ (daljinec) s sprejemnikom. Kako to narediš? Preprosto...

Vsedi se v avto in zapri vsa vrata. Drži tipko za zaklepanje vrat 10 sekund, da ti rdeča lučka na armturki (tista ki utripa ob ugasnjenem kontaktu) začne svetiti, takrat imaš 10 sekund časa, da z daljincem odkleneš in zakleneš avto. Ključ bo po tem postopku sinhroniziran. Če pa to ne bo uspešno, je pa res najbrž nekaj narobe s sprejemnikom v avtu. Ker opisani postopek je v 90% primerih uspešen.

Tole sem sprobal in ni nič drugače. Kako pa izgleda sprejemnik za centralno zaklepanje in kje se nahaja?

Mr_Petek
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr_Petek Po feb 20, 2012 12:27 pm

Kaj pa če je že slaba baterija v daljincu? Takrat se pojavijo podobni simptomi.
LP
Mr_Petek

blink
Novinec

Napisal/-a blink Po feb 20, 2012 12:54 pm

Mr_Petek je napisal/-a:Kaj pa če je že slaba baterija v daljincu? Takrat se pojavijo podobni simptomi.

Ne, ni baterija sem že sprobal z obema ključema in menjavo baterij.

Mr_Petek
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr_Petek Po feb 20, 2012 1:59 pm

Novo baterijo si dal noter? Kaj pa postopek, da daš kontakt in tiščiš gumb na daljincu tako dolgo, da se prižgejo vsi 4-je žmigavci, potem pa pritisneš tipko na daljincu še enkrat, da si zapomni kodo? Če pa ti ne bo delovalo, potem bo pa verjetno res kaj narobe s sprejemnikom ali pa oddajnikom v ključu.

Na bivšem Renaultovem kombiju, je crknil daljinec, kateri je stal 180€ takrat. Cenejša varianta je bila, da se je dodatno noter zmontiralo aftermarket daljinsko zaklepanje za 30€.

LP
LP
Mr_Petek

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po feb 20, 2012 3:05 pm

V okvari imas centralo. Iste probleme sem imel sam na meganu l2000. Centrala je takrat kostala blizu 60k. Ker je bil strosek prevelik, mi je en avtoelektricar zmontiru novo centralo in zvezal na zaklepanje. Edin vizualni problemcek je bil v tem, da sem na kljucu moral imeti dodatni daljincek za zaklepanje.
Slika

blink
Novinec

Napisal/-a blink Po feb 20, 2012 4:24 pm

BoneS je napisal/-a:V okvari imas centralo. Iste probleme sem imel sam na meganu l2000. Centrala je takrat kostala blizu 60k. Ker je bil strosek prevelik, mi je en avtoelektricar zmontiru novo centralo in zvezal na zaklepanje. Edin vizualni problemcek je bil v tem, da sem na kljucu moral imeti dodatni daljincek za zaklepanje.

Pomoje je kar v tej centrali problem. Mogoče kdo ve kje se nahaja in koliko stane originalna/neoriginalna?

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po feb 20, 2012 8:32 pm

V meganu je bila v armaturki spodaj levo. Neoriginalna se pravi aftermarket pa stane, kot je ze Mr Petek napisal, okol 30€.
Slika

redy
Nov uporabnik

Napisal/-a redy Če okt 04, 2012 10:34 pm

oorosh je napisal/-a:Prvo poskusi sinhronizirati ključ (daljinec) s sprejemnikom. Kako to narediš? Preprosto...

Z temi navodili sem pravkar prihranil 100EUR, koliko po prejetih informacijah stane daljinski sprejemnik za Renault Clio 2. Hvala "Oorosh"!

rajc123
Novinec

Napisal/-a rajc123 Po feb 10, 2014 6:56 pm

Imam tudi sam podobno tezavo na mojem cliotu 2001 letnik mi dela malo probleme daljinsko zaklepanje vcasih ne prime ali pa mormam veckrat pritisniti torej kaj narediti kupil sem novo baterijo ampak je isto probal sem oba postopka ki sta zgoraj navedena (tisi ko drzis 10 sekund tipko za zaklep sem drzal 10 sekund pa se nic ne zgodi tisti lucka na armaturi samo utripa kot navadno) in pa tisti postopek ko das kontakt in drzis gumb na kljucu pa se tudi nic ne zgodi ne utripnejo vsi 4 zmigavci.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po feb 10, 2014 11:27 pm

rajc123 je napisal/-a:Imam tudi sam podobno tezavo na mojem cliotu 2001 letnik mi dela malo probleme daljinsko zaklepanje vcasih ne prime ali pa mormam veckrat pritisniti torej kaj narediti kupil sem novo baterijo ampak je isto probal sem oba postopka ki sta zgoraj navedena (tisi ko drzis 10 sekund tipko za zaklep sem drzal 10 sekund pa se nic ne zgodi tisti lucka na armaturi samo utripa kot navadno) in pa tisti postopek ko das kontakt in drzis gumb na kljucu pa se tudi nic ne zgodi ne utripnejo vsi 4 zmigavci.

Problem je v daljincu. V sami tipki. Z leti se obrabi in zgubi stik. Kak dober električar bo pravi naslov zate.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

rajc123
Novinec

Napisal/-a rajc123 Po feb 10, 2014 11:37 pm

aha se pravi je to to me pa čudi da tista 2 postopka ne delata na cliotu 2001 letnik ali je to normalno?

rajc123
Novinec

Napisal/-a rajc123 Ne feb 16, 2014 12:18 pm

ve kdo postopek sinhornizacije oz. spoznavanja ključa za avtom za clio 2001 letnik

6pack
Nov uporabnik

Napisal/-a 6pack Po mar 03, 2014 11:58 pm

lepo pozdravljeni.

sam sem imel isto težavo kot jo imate vi tukaj. popravil sem pa tako da kjer je senzor za sprejem signala (to je pri notranjem ogledau) enostavno snamete dol plastiko in imate tam kjer je senzor majnho vezje iz tam lahko mogoče opazite neko belo snov to se imenuje volk (naravna izolacija) in enostavno vzamete razrečilo ki ne pušča prevelikih madežev in vzamete krpo in očistite tisti volk iz vezja nato vse skupaj nazaj sestavite in to bi potem moglo delat pa niso krivi ne baterije ne slab dalinec samo to je težava ker signalu ne dopušča volk da bi prišel do vezja... upam da sem kakšnemu prišparal kakšen evro da ni šel kupovati novega centralnega zaklepanja. :)

Lp 6pack

trikepiki
Nov uporabnik

Napisal/-a trikepiki To jan 13, 2015 6:39 pm

Zdravo.

Je imel kdo takšen problem, da je centralno zaklepanje z tipko na armaturki delalo normalno, če pa hočeš centralno zagnat s tipko na ključu, pa deluje samo zaklepanje, odklepanje pa ne. Se pa pri odklepanju sliši le šklocanje releja(najbrž iz uch enote).

Kakšen nasvet?

LP P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov