Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
treker
Nov uporabnik

Berlingo avtomatska klima

Napisal/-a treker Če nov 17, 2011 7:40 am

Pri berlingotu 2009, nov model, 1.6HDI z avtomatsko dvopodročno klimo se mi je pojavil sledeči problem...

Ventilacija samo greje neglede ali dam 14 ali pa 28 stopinj, tudi če vklopim klimo ter dam na hlajenje... GREJE :shock: Tudi po pol ure vožnje ni spremembe...
Prav tako se ne da nastavljati kje piha zrak (zgoraj -spodaj...), na displeju se spremembe kažejo, dejansko pa ni sprememb... Edino sprememba hitrosti ventilatorja dela...

A se da klima del resetirati? Oz narediti kaj, kar lahko popravim sam?

Hvala!

mišek
Uporabnik

Re: Berlingo avtomatska klima

Napisal/-a mišek Če nov 17, 2011 10:21 pm

Verjetno ti je odpovedal motorček, ki krmili loputo, oz. v tvojem primeru dva motorčka; eden ki regulira toplo-hladno in drugi, ki regulira smer pihanja. Lahko pa da je sam kaka napaka na računalniku.
Pelji nekam, da ga priklopi na tester, tam naredi preizkus teh motorčkov jih s testerjem aktivira in mu v procentih pokaže, če kateri šteka.

Uporabniški avatar
treker
Nov uporabnik

Napisal/-a treker Pe nov 18, 2011 7:37 am

Mislim, da je napaka v računalniku.
Včeraj, ko sem šel domov sem bil pozoren na displej klime in opazil pri kontaktu, da zraven številke utripa pika (tista, ki označuje pol stopinje, npr 20.5). Ene 5 sekund je utripala, potem pa ugasnila. Po štartu motorja je vse delovalo BP :shock:

Bodo na servisu povedali...

daniel.
Novinec

Napisal/-a daniel. Pe nov 18, 2011 5:45 pm

treker je napisal/-a:Pri berlingotu 2009, nov model, 1.6HDI z avtomatsko dvopodročno klimo se mi je pojavil sledeči problem...

Ventilacija samo greje neglede ali dam 14 ali pa 28 stopinj, tudi če vklopim klimo ter dam na hlajenje... GREJE :shock: Tudi po pol ure vožnje ni spremembe...
Prav tako se ne da nastavljati kje piha zrak (zgoraj -spodaj...), na displeju se spremembe kažejo, dejansko pa ni sprememb... Edino sprememba hitrosti ventilatorja dela...

A se da klima del resetirati? Oz narediti kaj, kar lahko popravim sam?

Hvala!

Po vsej verjetnosti ni nič takega, ni velik strošek, in tud sam lahko popraviš, kupit moraš samo en kit plastičnih zobnikov in zamenjat, to je znan problem teh klim.
Če se ne motim kit stane okrog 50eur.

http://www.liontamer.net/forums/index.php/topic,133.0.html

http://www.peugeotforums.com/forums/307-38/help-climate-control-307sw-se-hdi-2006-ken68-fixed-8088/

poglej si malo po teh forumih.

lp
daniel
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov