AgitatoR je napisal/-a:Več ti pokaže zato ker sonce greje avto. Saj se potem po nekaj minutah vožnje pokaže realna številka. Dvomim da je to v kakršnikoli povezavi z tovrstnim ogrevanjem .
mdivjak14 je napisal/-a:Ker itak že imam problem s kašljaljem motorja vsakič ko je mrzel oz se vsaj malo ohladi. Ne rabiš naštevat kaj bi lahko bilo narobe vse, ker se že leto in pol trudim odpravit to napako, pa se še NOBEN ni našel ki bi znal to.
Fan je napisal/-a:mdivjak14 je napisal/-a:Ker itak že imam problem s kašljaljem motorja vsakič ko je mrzel oz se vsaj malo ohladi. Ne rabiš naštevat kaj bi lahko bilo narobe vse, ker se že leto in pol trudim odpravit to napako, pa se še NOBEN ni našel ki bi znal to.
Pozdravljeni
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...................
Ali vam potem tudi senzor zunanje temperature nagaja leto in pol??? Ta senzor nima nobenega vpliva na vžig motorja - tudi njegovi podatki ne. Ima pa vpliv na delovanje klime, kakor ste že sami ugotovili.
Priporočam obisk mehanika/mojstra/popoldanca, ki se spozna na VAG grupo, pa bo motor vžigal da bo veselica, tudi ko bo mrzel.
lep pozdrav
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Ja, ko se odklopi senzor temperature motorja...................ECU misli da je - 40 stopinj in greje par sekund dlje žarilne svečke. To pa se lahko tudi nastavi v motorni elektroniki![]()
Lep pozdrav
zundapp je napisal/-a:Meni je enkrat tako delal stari passat TDI.
Tudi jaz sem si pri vžigu pomagal z odklaplanjem kontakta ternostikala.
Napaka- zobnik- jermenica na glavni gredi je imela na kajli luft in je pri zaganjanju nagajalo- spreminjalo stopnjo vžiga. Ko je pa motor lavfal in bil priklopljen na tester je kazalo prav. ker se je zobnik postavil v "idealen " položaj.
SIMY001 je napisal/-a:V kollikor imaš avtomatsko klimatsko napravo imaš več senzorjev in delovanje le-teh se preveri z Vag-com oz. pri VW se lahko tudi preko digitalnega prikazovalnika klima naprave (climatronic vag codes),SEAT žal ne vem če ima to možnost.
Vidim tudi da še nisi odpravil napake vžiga,tisti moj predlog ne deluje ?
ales. je napisal/-a:js sem mel iste probleme zdej te dni ko je hladn ni takoj vžgal in ko je vžgal je skadil in smrdelo po nafti danes zamenjal grelne svečke 3 so ble fuč
zdej spet dela tak kot mora si preveril grelne svečke če žarijo je pa baje res najlažje da ti nekako preko releja zveže naprimer po moji logiki to stikalo temperature motorja da ko prižgeš luči ti stikalo dela ko pa imaš luči izklopljene pa ti rele ne da plusa na senzor in bo zjutraj vžgal kot je treba ker bo
motor mislil da je -30 in bodo dlje časa grelne svečke delale
ales. je napisal/-a:po moji kmečki logiki bi zvezal rele naprimer na nekaj da kadar nimaš prižganih luči ti senzor na temperaturo ni vklopljen ko pa vžgeš luči pa se senzor vklopi
uglavnem tko nekak ali pa bi si nardil na + eno stikalo tako da bi pozimi kadar je tko hladn s tem stikalom izklopil senzor temperature posledično bi
računalnik mislil da je -30°c in bi dlje grel svečke ko bi avto zalaufal bi vklopil stikalo da bi senzor za temp delal
pomoje bo pa kak znajdljivejši mehanik povedal še kakšno enostavnejšo varjanto kam zvezat rele da bo stikalo izklopljeno samo ko bo avto ugasnjen ko pa ga boš prižgal pa bo stikalo rele vklopil da posledično nimaš stikala zaenkrat sem še v odkrivanju včeraj sem kupil nove grelne svečka tako da bom zdej videl če bo dobro užigal če ne bo bom probal še tko da bom izklopil senzor pa da vidim če bo tko si bom sam tudi tko zvezal preko releja ali stikala
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov