Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mdivjak14
Nov uporabnik

senzor/termometer zunanje temperature seat

Napisal/-a mdivjak14 Če nov 17, 2011 5:23 pm

Zanima me kje ima seat leon letnik 2002, dizel, senzor za zunanjo temperaturo.
Ker npr kadar se ustavim z lepo ogretim motorjem in je zunaj npr +2 stopinji, ter se nato vrnem čez kake 3 ure in men bo na števcu kazalo da je +10 zunaj, in zato je pol problem s svečkami da jih ne vklaplja. Vsaj jaz tako mislim.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Re: senzor/termometer zunanje temperature seat

Napisal/-a AgitatoR Če nov 17, 2011 8:44 pm

Več ti pokaže zato ker sonce greje avto. Saj se potem po nekaj minutah vožnje pokaže realna številka. Dvomim da je to v kakršnikoli povezavi z tovrstnim ogrevanjem .
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Če nov 17, 2011 8:57 pm

AgitatoR je napisal/-a:Več ti pokaže zato ker sonce greje avto. Saj se potem po nekaj minutah vožnje pokaže realna številka. Dvomim da je to v kakršnikoli povezavi z tovrstnim ogrevanjem .

Danes sploh ni bilo sonca, vsaj pr nam kaj dosti ne in še ob 5ih popoldne ko je že tema je bilo tako. Ker itak že imam problem s kašljaljem motorja vsakič ko je mrzel oz se vsaj malo ohladi. Ne rabiš naštevat kaj bi lahko bilo narobe vse, ker se že leto in pol trudim odpravit to napako, pa se še NOBEN ni našel ki bi znal to. :lol:

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Če nov 17, 2011 8:59 pm

Žarilne svečke se prižigajo glede na temperaturo motorja, zunanja temperatura ni pomembna.

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Če nov 17, 2011 9:10 pm

Pa vseeno, tale senzor treba zrihtat, da bo realno kazal. Ker vpliva na to kak bo klima delala, pol ima veze tud z celim motorjem, ker vseeno daje ECUju napačno vrednost temperature.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 17, 2011 9:20 pm

Men je na Cordobi to delal predno je crknil vse skup, nima pa to nobene veze z motorjem. Senzor je pa na sopotnikovem ogledalu, spodaj je neka "bunkica"
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če nov 17, 2011 9:23 pm

Ne vem na katerem koncu živiš, samo pri nas je bil prov fajn sonček.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe nov 18, 2011 12:38 am

mdivjak14 je napisal/-a:Ker itak že imam problem s kašljaljem motorja vsakič ko je mrzel oz se vsaj malo ohladi. Ne rabiš naštevat kaj bi lahko bilo narobe vse, ker se že leto in pol trudim odpravit to napako, pa se še NOBEN ni našel ki bi znal to. :lol:

Pozdravljeni

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...................

Ali vam potem tudi senzor zunanje temperature nagaja leto in pol??? Ta senzor nima nobenega vpliva na vžig motorja - tudi njegovi podatki ne. Ima pa vpliv na delovanje klime, kakor ste že sami ugotovili.
Priporočam obisk mehanika/mojstra/popoldanca, ki se spozna na VAG grupo, pa bo motor vžigal da bo veselica, tudi ko bo mrzel.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Pe nov 18, 2011 1:55 pm

Fan je napisal/-a:
mdivjak14 je napisal/-a:Ker itak že imam problem s kašljaljem motorja vsakič ko je mrzel oz se vsaj malo ohladi. Ne rabiš naštevat kaj bi lahko bilo narobe vse, ker se že leto in pol trudim odpravit to napako, pa se še NOBEN ni našel ki bi znal to. :lol:

Pozdravljeni

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...................

Ali vam potem tudi senzor zunanje temperature nagaja leto in pol??? Ta senzor nima nobenega vpliva na vžig motorja - tudi njegovi podatki ne. Ima pa vpliv na delovanje klime, kakor ste že sami ugotovili.
Priporočam obisk mehanika/mojstra/popoldanca, ki se spozna na VAG grupo, pa bo motor vžigal da bo veselica, tudi ko bo mrzel.

lep pozdrav

3x menjano tipalo temperature (vse optimistično 2x neoriginal in potem še za ziher original, ki je enkrat dražje), nova tandem pumpa pri korenjaku, programiranje v lj pri RSR-ju, 2 ali 3 naftne filtre, nov akumulator, testiranje za padanje nafte, nameščen nepovratni ventil, testiranje svečk z priklopljenim tipalom temperature in tudi z odklopljenim tipalom temperature, na testerju je bil mali milijonkrat pr najmanj petih mehanikih, kjer smo gledali vse parametre in vrednosti delovanja motorja v prostem teku itd vseeeee živo, 2 čiščena pumpa v tanku, preventivno menjane nekatere cevi za nafto in nikjer nič ne pušča, za primer če bi kje luft vleklo, bi tud bli fleki od nafte. In napaka ostaja, očitno ja taka, kot če bi iskali šivanko v senu. Če se še bom kaj spomnil pa bom le napisal :D Je pa zanimivo to, da kadar pa odklopim tipalo temperature, pa vžge kot novi.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe nov 18, 2011 4:59 pm

Pozdravljeni

Ja, ko se odklopi senzor temperature motorja...................ECU misli da je - 40 stopinj in greje par sekund dlje žarilne svečke. To pa se lahko tudi nastavi v motorni elektroniki :)

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Pe nov 18, 2011 5:02 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Ja, ko se odklopi senzor temperature motorja...................ECU misli da je - 40 stopinj in greje par sekund dlje žarilne svečke. To pa se lahko tudi nastavi v motorni elektroniki :)

Lep pozdrav

Bil na tem programiranju v lj pri RSR-ju in še vedno isto.

LP

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Pe nov 18, 2011 5:10 pm

Meni je enkrat tako delal stari passat TDI.
Tudi jaz sem si pri vžigu pomagal z odklaplanjem kontakta ternostikala.

Napaka- zobnik- jermenica na glavni gredi je imela na kajli luft in je pri zaganjanju nagajalo- spreminjalo stopnjo vžiga. Ko je pa motor lavfal in bil priklopljen na tester je kazalo prav. ker se je zobnik postavil v "idealen " položaj.

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Pe nov 18, 2011 6:06 pm

zundapp je napisal/-a:Meni je enkrat tako delal stari passat TDI.
Tudi jaz sem si pri vžigu pomagal z odklaplanjem kontakta ternostikala.

Napaka- zobnik- jermenica na glavni gredi je imela na kajli luft in je pri zaganjanju nagajalo- spreminjalo stopnjo vžiga. Ko je pa motor lavfal in bil priklopljen na tester je kazalo prav. ker se je zobnik postavil v "idealen " položaj.

In kaj so potem naredili? So kaj menjali al samo kaj zategnili? So morali dosti dosti motorja razdret al je to kje površinsko?

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Pe nov 18, 2011 8:51 pm

Treba je podreti jermene, toraj je dela toliko kot za glavni servis. Splača se potem tudi menjati jermena in nategovalce, če si blizu glavnega servisa.

Uglavnem treba je sneti jermenico na glavni gredi in pogledati škodo- vzrok.
najprej zamenjaj - kupi novo jermenico ( cca 50 eur strošek), razen če ni očitnih poškodb kajle- zagozde ali glavne gredi. potem pa naj pride pogledat en orodjar in poveča-kajlo ali podloži utor.

jaz sem zamenjal zobnik pa ni bilo dobro, zato je moral pomagati orodjar. Zobnik je potem trdno stal na glavni gredi in je bilo OK.

Ni pa rečeno da je to pri tebi vzrok.

je pa skoraj slabše vžigal topel kot hladen

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Po nov 21, 2011 5:16 pm

V kollikor imaš avtomatsko klimatsko napravo imaš več senzorjev in delovanje le-teh se preveri z Vag-com oz. pri VW se lahko tudi preko digitalnega prikazovalnika klima naprave (climatronic vag codes),SEAT žal ne vem če ima to možnost.

Vidim tudi da še nisi odpravil napake vžiga,tisti moj predlog ne deluje ?
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Po nov 21, 2011 5:27 pm

js sem mel iste probleme zdej te dni ko je hladn ni takoj vžgal in ko je vžgal je skadil in smrdelo po nafti danes zamenjal grelne svečke 3 so ble fuč
zdej spet dela tak kot mora si preveril grelne svečke če žarijo je pa baje res najlažje da ti nekako preko releja zveže naprimer po moji logiki to stikalo temperature motorja da ko prižgeš luči ti stikalo dela ko pa imaš luči izklopljene pa ti rele ne da plusa na senzor in bo zjutraj vžgal kot je treba ker bo
motor mislil da je -30 in bodo dlje časa grelne svečke delale
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 To nov 22, 2011 7:50 pm

SIMY001 je napisal/-a:V kollikor imaš avtomatsko klimatsko napravo imaš več senzorjev in delovanje le-teh se preveri z Vag-com oz. pri VW se lahko tudi preko digitalnega prikazovalnika klima naprave (climatronic vag codes),SEAT žal ne vem če ima to možnost.

Vidim tudi da še nisi odpravil napake vžiga,tisti moj predlog ne deluje ?

Nisem se še nič igral s tistim, nwm kakšne vredno upora bi dal not, pa niti ne upam najbolj sam se igrat s tem.

ales. je napisal/-a:js sem mel iste probleme zdej te dni ko je hladn ni takoj vžgal in ko je vžgal je skadil in smrdelo po nafti danes zamenjal grelne svečke 3 so ble fuč
zdej spet dela tak kot mora si preveril grelne svečke če žarijo je pa baje res najlažje da ti nekako preko releja zveže naprimer po moji logiki to stikalo temperature motorja da ko prižgeš luči ti stikalo dela ko pa imaš luči izklopljene pa ti rele ne da plusa na senzor in bo zjutraj vžgal kot je treba ker bo
motor mislil da je -30 in bodo dlje časa grelne svečke delale

Hmm zanimivo. Veš slučajno vsaj malo kako bi to naredil?

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. To nov 22, 2011 8:36 pm

po moji kmečki logiki bi zvezal rele naprimer na nekaj da kadar nimaš prižganih luči ti senzor na temperaturo ni vklopljen ko pa vžgeš luči pa se senzor vklopi
uglavnem tko nekak ali pa bi si nardil na + eno stikalo tako da bi pozimi kadar je tko hladn s tem stikalom izklopil senzor temperature posledično bi
računalnik mislil da je -30°c in bi dlje grel svečke ko bi avto zalaufal bi vklopil stikalo da bi senzor za temp delal
pomoje bo pa kak znajdljivejši mehanik povedal še kakšno enostavnejšo varjanto kam zvezat rele da bo stikalo izklopljeno samo ko bo avto ugasnjen ko pa ga boš prižgal pa bo stikalo rele vklopil da posledično nimaš stikala zaenkrat sem še v odkrivanju včeraj sem kupil nove grelne svečka tako da bom zdej videl če bo dobro užigal če ne bo bom probal še tko da bom izklopil senzor pa da vidim če bo tko si bom sam tudi tko zvezal preko releja ali stikala
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 To nov 22, 2011 9:24 pm

ales. je napisal/-a:po moji kmečki logiki bi zvezal rele naprimer na nekaj da kadar nimaš prižganih luči ti senzor na temperaturo ni vklopljen ko pa vžgeš luči pa se senzor vklopi
uglavnem tko nekak ali pa bi si nardil na + eno stikalo tako da bi pozimi kadar je tko hladn s tem stikalom izklopil senzor temperature posledično bi
računalnik mislil da je -30°c in bi dlje grel svečke ko bi avto zalaufal bi vklopil stikalo da bi senzor za temp delal
pomoje bo pa kak znajdljivejši mehanik povedal še kakšno enostavnejšo varjanto kam zvezat rele da bo stikalo izklopljeno samo ko bo avto ugasnjen ko pa ga boš prižgal pa bo stikalo rele vklopil da posledično nimaš stikala zaenkrat sem še v odkrivanju včeraj sem kupil nove grelne svečka tako da bom zdej videl če bo dobro užigal če ne bo bom probal še tko da bom izklopil senzor pa da vidim če bo tko si bom sam tudi tko zvezal preko releja ali stikala

Te pa bi te prosil, da v primeru če boš karkoli namontiral, da bi mi razložil kako si naredil.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov