Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pinc
Nov uporabnik

nastavitev ventilov..

Napisal/-a pinc To nov 22, 2011 7:03 pm

avto je megane coupe 1.6. let 98. pred par dnevi grem k mehaniniku da mi nastavi ventile.(sem bil polek ko je delal) avto je bil mrzel in zacel delat, ventile pa je nastavlal z takimi tankimi listici, avto je pred tem dvignil in zacel na roko sukat desno kolo. po 45min min je bil gotov, placam in grem.. in kaj ugotovim? da ni nic boljse se vedno je pod 2000obrati slisi tisto kleckanje... kaj naj naredim

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: nastavitev ventilov..

Napisal/-a a4 To nov 22, 2011 7:35 pm

ko menjaš olje je motor dosti tišji

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To nov 22, 2011 7:44 pm

Saj tud šobe šklocajo,drugače pa tile francozi kar radi šklocajo.

pinc
Nov uporabnik

Napisal/-a pinc To nov 22, 2011 8:25 pm

a tako.. torej tega klencanja nemorem nikakor resit ali ja?

TadoB1
Nov uporabnik

Napisal/-a TadoB1 To nov 22, 2011 8:36 pm

pinc je napisal/-a:a tako.. torej tega klencanja nemorem nikakor resit ali ja?

ule so ventili nenastavljivi oziroma se nastavljajo samodejno s pomočjo 'dročnikov' in sicer hidravlično.

Dobro potrošen denar :D

Če so res ventili vzrok kleckanja je potrebno menjat te dročnike.....

Vzrok kleckanja so lahko tudi brizgalne šobe.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To nov 22, 2011 9:56 pm

TadoB1 je napisal/-a:
pinc je napisal/-a:a tako.. torej tega klencanja nemorem nikakor resit ali ja?

ule so ventili [b]nenastavljivi oziroma se nastavljajo samodejno s pomočjo 'dročnikov' in sicer hidravlično.[/b]

Dobro potrošen denar :D

To, da so hidravlični nebo držalo.

Res pa je, da se lahko slišijo šobe, ampak te nebi smele biti zelo moteče.

pinc
Nov uporabnik

Napisal/-a pinc To nov 22, 2011 10:37 pm

no koliko je mehanik poslusal je reko da so ventili in da jih treba nastavit ampak ni nic boljse... enkrat mi jih je nastavljal pri mrzlem motoru drugic pa pri dokaj toplem.. potem pa pove da mi drugace on ne zna tega popravit..

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Sr nov 23, 2011 8:51 am

Z lističi se pomeri koliko lufta imajo in kjer odstopa se menja ''podložke'' ali pa s ''šraufencigerjem navije vijak'' (če ni hidravlično)....
Google/youtube: valve adjust + ime avta in vidiš kaj je treba narediti.

trafo66

Napisal/-a trafo66 Sr nov 23, 2011 9:45 am

ne vem če se na meganu ventili štelajo .če ima hidravlične se nima kaj štelat. če so pa navadni potem jih je treba natančno nastavit in po potrebi zamenjat še kakšen dročnik če je poškodovan.da se pa narihtat da je čist tiho nema škljocanja. če je pa hidravlični dročnik uničen potem se sam menja nimaš kaj nastavljat.men se zdi da ma megan hidravlične sto procent in te je mal mehanik za nos potegnil. navadne ventile imajo sam turbo bencinarjo pa še to samo izpušne

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Sr nov 23, 2011 10:50 am

No, to "kleckanje" poslušam jaz že 3 leta, pojavilo se je pa potem, ko mi je en na pooblaščencu nastavil ventile... In tega ne znajo in ne znajo odpraviti nikjer, tako da sem se že navadil... :roll:

pinc
Nov uporabnik

Napisal/-a pinc Sr nov 23, 2011 6:51 pm

no danes sem biu se pri enmu mehaniku in pravi da treba glavo dol vzet in dat ventile brusit.. kaj pravite na to??? kaj pozna kdo kakega dobrega majstra da pogleda zadevo in da resim to klencanje ker migre na zivce.. prosim. sem pa iz okolice ptuja. hvala

dejc99
Nov uporabnik

Napisal/-a dejc99 Sr nov 23, 2011 7:05 pm

Tem motorjem (8 ventilskim) se še nastavlja ventile, 16 ventilski pa že imajo samonastavljive. Na svojem meganu sem lahko vsako leto štelal, pa je vedno klencal, enkrat bolj drugič manj. Ne sekiraj se, ne splača se popravljat, po vsej verjetnosti bi bilo treba menjat cel klavir. ;)

pinc
Nov uporabnik

Napisal/-a pinc Sr nov 23, 2011 8:04 pm

hm.. koliko pa pride ce to menjam? ventile? baje da ventili dobro ne tesnijo.. in jih je treba dat brusit..

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr nov 23, 2011 8:20 pm

Brezveze se sekirat- daj bolj naglas radio, denar pa raje za bencin :)

pinc
Nov uporabnik

Napisal/-a pinc Ne nov 27, 2011 9:59 pm

.. vprasal bi samo katero olje je taboljse za ta avto? mogoce elf?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne nov 27, 2011 10:58 pm

Pozdravljeni

Olje bo ELF 10W-40 kar dober.
V koliko ventili ne tesnijo, ima posledično motor slabšo kompresijo, težje prižiga................................ v nobenem primeru pa ne klenka. Torej to ni vzrok vaših težav. Zapeljite se do dveh, treh mehanikov, povejte jim kaj se je na motorju delalo in naj podajo mnenje kako bi nadležni zvok odpravili. To vam ne bo naredilo nobenih stroškov, pridobili pa si boste kar nekaj imformacij.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
/////ALPINE
Nov uporabnik

Napisal/-a /////ALPINE Ne nov 27, 2011 11:44 pm

Moj nasvet... Prosim ne peljite se do mehanikov, ki nimajo pojma in ne gledat kje bo ceneje, ker potem se pokaže točno to kot se je tebi (plačaš pa vse isto)
Dober mehanik nikoli ne bo rekel da ti več ne more pomagati ampak bo našel napako. Poznam odlične 4 mehanike, ki delajo pri AVTO SERVIS HRIBAR. Cena je normalna in človek ti bo povedal in popravil točno to kar je narobe. Odlični iskušeni mehaniki. Pa to je sramota da reče mehanik da ti ne more pomagati, zakaj pol dela kot mehanik! Lp: :x
Slika

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Kristjan.Renault Po nov 28, 2011 12:53 pm

Pozdravljeni!

Sem nov na forumu. Imam težave z Meganom. Imam Megane 1.6e, letnik 98. Prevoženih ima 160000. Občasno avto v večjih obratih zgublja moč, isto kot da bi imel blokado, ne gre nikamor. Pretiskam na plin, ampak avto ne gre. Potem se vstavim, spet štartam avto sploh ne gre. Počakam še cca 5 min, potem avto zalaufam, in gre normalno. Sem že bil na tester, ampak nč ne pokaže. Sem bil pr 3 mehanikov, noben nč ne more ugotovit. Sem že zamenjal novo bencinsko črpalko, novi bencinski filter, mehanik je reku, naj bi bil katalizator kriv, sem ga že zamenjal, ampak spet je isto, cin špula je tud pogledu, je reku da ona ni. Mašina je drugač super. Prosim za vaše nasvete. L.p
Zadnjič spremenil Kristjan.Renault, dne Po nov 28, 2011 1:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
/////ALPINE
Nov uporabnik

Napisal/-a /////ALPINE Po nov 28, 2011 12:59 pm

Kaj pa če so šobe zamašene in ne pride do pravega vbrizg goriva. Jaz imam megana sicer je šeu normalno ampak sem vseno kupiu tisto tekočino za čiščenje šob, in moram reči da je zelo očitna razlika. Samo ne kupovati kakšno iz špara za 7eur ampak kupi original stane 20eur, dobiš jo pa lahko pri kakem mehaniku ali pa če naročiš.
Slika

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Kristjan.Renault Po nov 28, 2011 1:07 pm

/////ALPINE je napisal/-a:Kaj pa če so šobe zamašene in ne pride do pravega vbrizg goriva. Jaz imam megana sicer je šeu normalno ampak sem vseno kupiu tisto tekočino za čiščenje šob, in moram reči da je zelo očitna razlika. Samo ne kupovati kakšno iz špara za 7eur ampak kupi original stane 20eur, dobiš jo pa lahko pri kakem mehaniku ali pa če naročiš.

Sej bom še to naredu. Ampak problem je v tem, ko se mi to zgodi, vcasih naredim do 900 km pa je vredu, potem na enkrat začne zaebavat in ne vem kaj naj naredim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov