KlemenM je napisal/-a:Zanima me kakšen ima servisni interval za klasičen servis vw passat 2.0tdi BMP z DPF filtrom?
Do sedaj smo ga imeli na 20.000 (kar mi vsi pravijo da je veliko). V knjižici piše 15.000km menjava olja na 30.000 pa intervall service.
olja avto nikoli nič ne popije, me pa zanima ali je menjava olja na 20.000 km vredu ali naj gremo po knjižici 15.000?
LP.
zlica22 je napisal/-a:Priporočam 15000
crxdelsol je napisal/-a:Menjaj serviserja al pa ti naj še olje sam avto menja.
Tako čist informativno, obstaja tudi fleksibilni interval pri VW-jih, izbereš v nastavitvah, da avto sam oceni, kdaj potrebuje servis, glede na to, v kakšnem stanju je olje ipd.
P.S.: Evo sem poiskal malo bolj natančne podatke. Fiksni interval upošteva prevožene km oz. čas, ki je minil od zadnjega servisa, fleksibilni pa v kakšnem stanju je olje, prevožene km, čas in stil vožnje.
Če nimaš pojma o nečem, ni treba takoj predlagat menjavo serviserja!
crxdelsol je napisal/-a:Tako čist informativno, obstaja tudi fleksibilni interval pri VW-jih, izbereš v nastavitvah, da avto sam oceni, kdaj potrebuje servis, glede na to, v kakšnem stanju je olje ipd.
Obstaja tudi pri bmw in marsikje, me pa zanima na kaki podlagi ocenjuje kvaliteto olja, kake podrobne analize avto sigurno ne dela.
buhti je napisal/-a:Tudi sam ti priporočam da menjaš olje in oljni filter na 15.000km, če imaš saj malo rad avto. Čeprau ti lahko piše 30.000 in ti bojo na uradnem servisu rekl, da brez problema zdrži to 30.000 (sploh skoraj vsi novi avto imajo servsine intervale na 30.000). Sam tudi vem, če bom kdaj kupil nov avto in bojo intervali na 30.000 si bom pa sam doma na 15.000 menju olje in oljni filter, pač original filter bom kupu in tapravo olje, tako da na uradnem servisu sploh nebojo vedli, da si delu umes servis. Na uradnega pa lepo na vsakih 30.000km![]()
lp, Boštjan
adis je napisal/-a:evo čisto enostavno, ker imam sam takega passata ( tip motorja ipd....)
olje menjaj 1x letno ne glede na prevožene kilometre z oljem standarda 507.00, ki je za pdf filtre.
v 1 letu lahko narediš ali 5.000km ali pa vse tja do 30.000km za kar je narejeno olje longlife...to je to.
KlemenM je napisal/-a:Na eno leto olja res nebi menjal ta je res malo huda
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 45 gostov