Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
KlemenM
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

servisni interval passat

Napisal/-a KlemenM To nov 22, 2011 8:48 pm

Zanima me kakšen ima servisni interval za klasičen servis vw passat 2.0tdi BMP z DPF filtrom?

Do sedaj smo ga imeli na 20.000 (kar mi vsi pravijo da je veliko). V knjižici piše 15.000km menjava olja na 30.000 pa intervall service.

olja avto nikoli nič ne popije, me pa zanima ali je menjava olja na 20.000 km vredu ali naj gremo po knjižici 15.000?

LP.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: servisni interval passat

Napisal/-a zlica22 To nov 22, 2011 9:25 pm

Priporočam 15000

sdkcus76
Novinec

Napisal/-a sdkcus76 To nov 22, 2011 9:29 pm

Pa da ne pozabiš/se zmotiš: obvezno olje po standrtu 507.00!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To nov 22, 2011 9:32 pm

KlemenM je napisal/-a:Zanima me kakšen ima servisni interval za klasičen servis vw passat 2.0tdi BMP z DPF filtrom?

Do sedaj smo ga imeli na 20.000 (kar mi vsi pravijo da je veliko). V knjižici piše 15.000km menjava olja na 30.000 pa intervall service.

olja avto nikoli nič ne popije, me pa zanima ali je menjava olja na 20.000 km vredu ali naj gremo po knjižici 15.000?

LP.

In potem se jaz čudim zakaj je toliko razstavljenih motorjev na servisih. :roll:

Ljudje, držite se navodil tovarne!

Uporabniški avatar
KlemenM
Nov uporabnik

Napisal/-a KlemenM To nov 22, 2011 10:11 pm

Dobr hvala za nasvete, ker so drugačni skoraj povsod... eni pravijo da zdrži 20.000 km olje bp tako pravi tudi serviser(pa ne da bi nas hotu zajebat je družinski znanec).

Olje je castrol slx longlife III

Lp.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To nov 22, 2011 10:40 pm

Na 20 jurjov si brez skrbi pomojem, nebo pa nič narobe če na 15 narediš ;)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To nov 22, 2011 11:03 pm

zlica22 je napisal/-a:Priporočam 15000

x2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
KlemenM
Nov uporabnik

Napisal/-a KlemenM Sr nov 23, 2011 11:36 pm

Evo danes se mi je prižgalo opozorilo "service in 1100km". kar pomeni da bo naslednji interval 17.000 km ? Serviser pravi da si avto "sam" odloči kdaj je čas za servis(čeprav se mi čudno zdi). in me zanima kako je z tem ali je to res?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če nov 24, 2011 12:02 am

Menjaj serviserja al pa ti naj še olje sam avto menja.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 24, 2011 12:23 am

crxdelsol je napisal/-a:Menjaj serviserja al pa ti naj še olje sam avto menja.

Tako čist informativno, obstaja tudi fleksibilni interval pri VW-jih, izbereš v nastavitvah, da avto sam oceni, kdaj potrebuje servis, glede na to, v kakšnem stanju je olje ipd.

P.S.: Evo sem poiskal malo bolj natančne podatke. Fiksni interval upošteva prevožene km oz. čas, ki je minil od zadnjega servisa, fleksibilni pa v kakšnem stanju je olje, prevožene km, čas in stil vožnje.

Če nimaš pojma o nečem, ni treba takoj predlagat menjavo serviserja!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če nov 24, 2011 12:39 am

Tako čist informativno, obstaja tudi fleksibilni interval pri VW-jih, izbereš v nastavitvah, da avto sam oceni, kdaj potrebuje servis, glede na to, v kakšnem stanju je olje ipd.

Obstaja tudi pri bmw in marsikje, me pa zanima na kaki podlagi ocenjuje kvaliteto olja, kake podrobne analize avto sigurno ne dela.

P.S.: Evo sem poiskal malo bolj natančne podatke. Fiksni interval upošteva prevožene km oz. čas, ki je minil od zadnjega servisa, fleksibilni pa v kakšnem stanju je olje, prevožene km, čas in stil vožnje.

Če "lepo" voziš se ti hitro pri takem sistemu naredi da te pošlje na menjavo po 30.000km kot pišejo po drugih forumih. Naj ma avto še nevem kako tehnologijo jaz bom do takrat tretjič menjal olje. Vsaj 2x pa vsak normalen ki ma malo rad avto.

Če nimaš pojma o nečem, ni treba takoj predlagat menjavo serviserja!

Da podvomiš v svojega serviserja je dovolj tehten razlog za menjavo isto kot z žensko ;)

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Če nov 24, 2011 10:40 pm

Tudi sam ti priporočam da menjaš olje in oljni filter na 15.000km, če imaš saj malo rad avto. Čeprau ti lahko piše 30.000 in ti bojo na uradnem servisu rekl, da brez problema zdrži to 30.000 (sploh skoraj vsi novi avto imajo servsine intervale na 30.000). Sam tudi vem, če bom kdaj kupil nov avto in bojo intervali na 30.000 si bom pa sam doma na 15.000 menju olje in oljni filter, pač original filter bom kupu in tapravo olje, tako da na uradnem servisu sploh nebojo vedli, da si delu umes servis. Na uradnega pa lepo na vsakih 30.000km :D

lp, Boštjan
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če nov 24, 2011 10:59 pm

crxdelsol je napisal/-a:

Obstaja tudi pri bmw in marsikje, me pa zanima na kaki podlagi ocenjuje kvaliteto olja, kake podrobne analize avto sigurno ne dela.

Predvsem z merjenjem temperature olja. In potem upošteva za koliko se je olje segrelo nad neko referenčno vrednost, ter za kako dolgo.
Sem pa v eni reviji, namenjeni bolj za avtomehanike, zasledil da so izumili tudi senzor za merjenje viskoznosti olja, naj bi pa deloval po principu ulrazvoka, če se prav spomnim. Tako da je možno da so ali bodo začeli vgrajevati še kaj takega.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če nov 24, 2011 11:00 pm

buhti je napisal/-a:Tudi sam ti priporočam da menjaš olje in oljni filter na 15.000km, če imaš saj malo rad avto. Čeprau ti lahko piše 30.000 in ti bojo na uradnem servisu rekl, da brez problema zdrži to 30.000 (sploh skoraj vsi novi avto imajo servsine intervale na 30.000). Sam tudi vem, če bom kdaj kupil nov avto in bojo intervali na 30.000 si bom pa sam doma na 15.000 menju olje in oljni filter, pač original filter bom kupu in tapravo olje, tako da na uradnem servisu sploh nebojo vedli, da si delu umes servis. Na uradnega pa lepo na vsakih 30.000km :D

lp, Boštjan

Vsi novi VAG avti imajo nastavljene servisne intervale na 15.000km!
Odkar pa obstaja podaljšano jamstvo (4 leta) so pa obvezni servisni intervali na 15.000km, če ne ti podaljšano jamstvo ne velja ;)

Kolikor sem seznanjen se zadnje leto ali dve (pri novih avtih) aploh ne da nastaviti servisni interval na 30.000km. Na servisu ti lahko naredijo longlife servis za 30.000km vendar moraš po 15.000km samo interval prenastaviti zopet za 15.000km.

p.s: tisto, kar je Tommy napisal, da avto sam prilagaja interval. Mislim, da je to na tak način da meri viskoznost olja. Če se ta (glede na način vožnje) drastično spremeni ti lahko vklopi opozorilo, da moraš iti na servis. Nisem pa 100% če to drži.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če nov 24, 2011 11:11 pm

evo čisto enostavno, ker imam sam takega passata ( tip motorja ipd....)

olje menjaj 1x letno ne glede na prevožene kilometre z oljem standarda 507.00, ki je za pdf filtre.

v 1 letu lahko narediš ali 5.000km ali pa vse tja do 30.000km za kar je narejeno olje longlife...to je to.

Uporabniški avatar
KlemenM
Nov uporabnik

Napisal/-a KlemenM Pe nov 25, 2011 4:17 pm

ti to resno???

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Pe nov 25, 2011 9:16 pm

adis je napisal/-a:evo čisto enostavno, ker imam sam takega passata ( tip motorja ipd....)

olje menjaj 1x letno ne glede na prevožene kilometre z oljem standarda 507.00, ki je za pdf filtre.

v 1 letu lahko narediš ali 5.000km ali pa vse tja do 30.000km za kar je narejeno olje longlife...to je to.

Nič čudnega da se potem pritožujete nad 2.0 TDI motorji, če pa z njimi delate slabše kot krava z mehom. Katastrofa!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So nov 26, 2011 8:29 am

Pozdravljeni

Pravilo je, da se olje menja na 1 leto ali na število prevoženih kilometrov, kar se prej doseže. In je vseeno koliko km se je naredilo v 1 letu - 5 ali 15000 olje naj bi se menjalo. Potrebno pa je upoštevati, da vsak sam odloča kako bo ravnal s svojim vozilom, eni se držijo tega, drugi pa ne. Dovgoročno se pokaže pri okvarah, kdo je bil bolj preudaren.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
KlemenM
Nov uporabnik

Napisal/-a KlemenM So nov 26, 2011 1:46 pm

Na eno leto olja res nebi menjal ta je res malo huda, čeprav verjetno ni nič narobe. Mi je pa tudi čudno zakaj vsi kolnejo čez 2.0tdi mašine: Pri nakupu(rabljenega avta) smo iskali takšnega z BMP mašino ali pa 1.9tdi(ki so btw imelo višjo ceno) v 2h letih se ni losal niti en vijak povezan z mašino, pa z karoserijo tudi ne. Naredu sm 3 redne servise, zdej bo četrti, in ni nikakršnih napak na mašini.(avto se vedno na računalnik priklopi), edino kar je je to da nam je počla ena cevka do enga senzorja bila je prepareta, strošek manj kot evro za novo cevko, pa motorček ventilatorja postaja neki glasen (kakor sem bral radi crknejo). Avto je super, edino kar mi nikakor ni všeč je to da je vzvratno nepregleden! Fotru sicer to ne dela večjih problemov, men jih pa mal dela(zato so park-senzorji :D k jih naš nima :( ). To bo to, avto bi priporočil, ampak previdno pri izbiri mašine, km itak nemorš več verjet, glej obrabo vsega v notranjosti, dobro je pogledat ekspanjzisko posodo za obloge olja! aja pa probite kupit brez DPF filtra ker je beden :D.

LP.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So nov 26, 2011 5:53 pm

KlemenM je napisal/-a:Na eno leto olja res nebi menjal ta je res malo huda

Hudi so tudi stroški, ki nastanejp čez čas, če se ne menja na eno leto oz ob določenih km.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 45 gostov