lancia hf je napisal/-a:To je lahko ogromno dejavnikov, zakaj ti zadnji komec hoče odnašat. Je pa definitivno problem v prednem koncu.
lisko je napisal/-a: zadaj pa ena malenkost zaostaja (še v dovoljenih mejah na tehničnem) ampak ob zelo močnem zaviranju hoče avtek postavit povprek.
lisko je napisal/-a: (eno budalo izmed njih sem jaz![]()
)
Fan je napisal/-a:lisko je napisal/-a: zadaj pa ena malenkost zaostaja (še v dovoljenih mejah na tehničnem) ampak ob zelo močnem zaviranju hoče avtek postavit povprek.
Pozdravljeni
To je dovolj, da pri močnejšem zaviranju vozilo hoče spreminjati smer vožnje.
Napaka je lahko:
- neenakomeren tlak v pnematikah
- neenakomerno nastavljene zavorne obloge ( spodaj na vijaku )
- smeti v zavornih ceveh ( v kovinskih ceveh se lahko notranjost odlušči in posledično zmanjša pretok )
- kapljica olja iz difrenciala
Lahko je tudi veliko drugih faktorjev, ki pa sem jih pri uporabniku @ lisko izključil, je preveč "pedanten", da bi bili možni. Nikakor pa na to ne more vplivati glavni zavorni cilinder. Zadnja stopnja v glavnem zavornem cilindru krmili oba zadnja kolesa enakomerno - torej iz tega naslova ne more biti razlike v moči zaviranja, niti o hitrosti zaviranja levega in desnega kolesa.
Lep pozdrav
gtr35 je napisal/-a:Živjo !
Včeraj sem se ob 5 zjutraj peljal v službo. Ko je bila prazna cesta sem pri 60 km/h , za sprobo zabremzal ( dokaj močno ). Ker mi že nekaj časa ABS ne dela ( en senzor ), mi seveda logično zablokira kolesa ( čeprav vem da moraš pumpat bremzo, če nimaš ABS-a )
lancia hf je napisal/-a: Ampak nikoli mi pa ni zadnji konec zaneslo........
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov