Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bob2
Nov uporabnik

golf 5 tdi problem vztranik, airbag, vzig

Napisal/-a bob2 Ne dec 04, 2011 7:52 pm

Golf 5 letnik 2004, tdi 105 konjev imam naslednje probleme:
avto slabo vziga, ga moras nekaj cajta verglat po par sekundah vzge, avto je bil na RSR-ju, kjer so ga nekaj sprogramirali, potem sem menjal se senzor odmicne gredi a ni nic boljse. Moj mehanik pravi, da se slisi vztrajnik sklopke in da bi lahko to bil problem.
Nikjer nisem zasledu, da zaradi vztrajnika slabo vziga?

Glede tega vztrajnika, kaj je treba menjat sam vztrajnik ali tudi sklopko, koliko je strosek tega?

Poleg tega je problem tudi lucka airbag, problem je v vozikovem sedezu, kaj storiti?

Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Re: golf 5 tdi problem vztranik, airbag, vzig

Napisal/-a NejcZ Ne dec 04, 2011 9:11 pm

Strošek od oka 1000€ vztrajnik+sklopka(komplet)+delo. Če pa kje dobiš kake popuste pa potem 1000-tvoji procenti :)

LP
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne dec 04, 2011 9:13 pm

vztrajnik naj nebi imel veze z vzigom..
kar se pa air baga tice pa nad vn lucko iz stevca pa je problem resen.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne dec 04, 2011 9:18 pm

Zakaj točno bi menjal vztrajnik? Če ga v 5. oz. 6. prestavi pritisneš do konca, avto kaj strese? Čutiš v prostem teku kako cukanje? O vztrajnikih maš že ogromno napisanega na tem forumu.

Eno vprašanje malo za šalo, malo zares... a akumulator je dober? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 04, 2011 9:25 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Eno vprašanje malo za šalo, malo zares... a akumulator je dober? :D

:cry :rofl Točno to sem hotel prebret ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

bob2
Nov uporabnik

Napisal/-a bob2 Ne dec 04, 2011 9:34 pm

ne vem kako vezo bi igral akomulator, ki je ziher se dober, za vsak slucaj ga bom dal jutri izmerit. Po mojem je nekje drugje problem.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 04, 2011 9:45 pm

bob2 je napisal/-a:ne vem kako vezo bi igral akomulator, ki je ziher se dober, za vsak slucaj ga bom dal jutri izmerit. Po mojem je nekje drugje problem.

Ni potrebno, glede na to da si "nov" uporabnik, je bilo to bolj mišljeno kot šala, saj nekateri tukaj pišejo za vsako stvar, ki je narobe na avtu, če je akomulator dober. :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne dec 04, 2011 10:07 pm

abbe je napisal/-a:kar se pa air baga tice pa nad vn lucko iz stevca pa je problem resen.

BRAVO!!!!
Mater, ti pa si majster!! Sem že v par temah to opazoval, pa sem bil tiho.........
Lastniku še svetuj, naj vse kontrolne žarnice iz armaturke vun pobere......in nikoli ne bo več problema!!! ne z akumolatorjem, ne z airbagom, ne za ABSom......tudi nemogoče bo, da se mu avto pregreje......vglavnem CAR si!

glede vztrajnika....ne vem zakaj bi težje vžigal zaradi tega, se pa ponavadi vztrajnik sliši, ko gre proti koncu.
Ko / če se menja vztrajnik, se skupaj menja še sklopka (glede na to, da imaš že vse razstavljeno, se reskira še cca 200-300€ in imaš mir)....vztrajniki so pa
od~ 400€ pa do ~1000€ (govorim na pamet, koliko pride za tvojega ne vem. Moj original nov je bil 1000€- valeo, original obnovljen 800€ -valeo, aftermarket je bil 400€ -isto valeo)

glede lučke - tester....ponavadi je slab stik na konektorju....in tester to tudi izpiše, lahko pa je kaj drugega....

bob2
Nov uporabnik

Napisal/-a bob2 Ne dec 04, 2011 10:13 pm

Vztrajnik se zelo malo cuje ko je avto v leru, tako, da menjava ne bo se potrebna. Bolj me matra glede slabega vziga, ker mi gre res na zivce, da ga je treba verglat dve do tre sekunde namesto da bi vzgal takoj.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Ne dec 04, 2011 10:21 pm

vztrajnik v tvojem golfu je dvomasni/dvodelni in ja lahko zaradi tega slabo vžiga. zakaj? ko hočeš vžgat avto, štarter začne sukati vztrajnik, v tem primeru zunanji del vztrajnika ki je pritrjan na notranji del. notranji del pa je povezan z glavno gredjo. in ker ima sam vstrajnik "lufta" se mora zunanji del zasukati do te mere da notranji del zagrabi in lahko avto užge. škoda da neznam/nemorem naložit videa da bi lahko videl zakaj gre. drugače pa obstajata dva proizvajalca vztrajnikov ki pašeta na golfa. pri tem moreš biti pazljiv saj lamela enega proizvajalca ne paše na vztrajnik drugega proizvajalca (malo čudno ampak tako je) in zaradi tega morata biti tako lamela kod vztrajnik od iste firme. kar se pa tiče lučke za airbag je verjetno stik na konektorju pod sedežem.malo našpanat kontakte in očistit pa bo ok. ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 04, 2011 10:27 pm

fantom je napisal/-a:vztrajnik v tvojem golfu je dvomasni/dvodelni in ja lahko zaradi tega slabo vžiga. zakaj? ko hočeš vžgat avto, štarter začne sukati vztrajnik, v tem primeru zunanji del vztrajnika ki je pritrjan na notranji del. notranji del pa je povezan z glavno gredjo. in ker ima sam vstrajnik "lufta" se mora zunanji del zasukati do te mere da notranji del zagrabi in lahko avto užge. škoda da neznam/nemorem naložit videa da bi lahko videl zakaj gre. drugače pa obstajata dva proizvajalca vztrajnikov ki pašeta na golfa. pri tem moreš biti pazljiv saj lamela enega proizvajalca ne paše na vztrajnik drugega proizvajalca (malo čudno ampak tako je) in zaradi tega morata biti tako lamela kod vztrajnik od iste firme. kar se pa tiče lučke za airbag je verjetno stik na konektorju pod sedežem.malo našpanat kontakte in očistit pa bo ok. ;)

:lol: :lol: :lol: :cry :cry :cry :cry :cry :cry

Dej...drugič raje uporabi gugl, predn napišeš nekaj tako...nemogočega,ok?
Zdej pa dobro poglej, kdo suka kaj in kako se kaj suka:

Slika
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

bob2
Nov uporabnik

Napisal/-a bob2 Ne dec 04, 2011 10:31 pm

pol je imel moj mehanik prav, verjetno bo res vztrajnik.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne dec 04, 2011 10:33 pm

bob2 je napisal/-a:Vztrajnik se zelo malo cuje ko je avto v leru, tako, da menjava ne bo se potrebna. Bolj me matra glede slabega vziga, ker mi gre res na zivce, da ga je treba verglat dve do tre sekunde namesto da bi vzgal takoj.

saj v leru se ga " ne sliši" . Najbolj se ga sliši med vožnjo.....dodajanje / odvzemanje plina....ali pa ko iz nizkih obratov potegneš (pa ne v 1 ali 2 prestavi, ker sta prekratki.....ampak v višjih)in se avto "matra"....ko pride velik navor, začne ponavadi "ropotat, trest.
To je ponavadi problem v vzmeteh....meni je vztrajnik dobil "luft" na ležaju in se ga ni nič slišalo, ampak se je napaka pokazala ob menjavi sklopke...

bob2
Nov uporabnik

Napisal/-a bob2 Ne dec 04, 2011 10:38 pm

nisem mehanik povem kar mi drugi povejo, problem je ker sprva so mi zagotavljali, da je to senzor odmicne gredi, takega sem tudi kupil. Sedaj pa ne vem ce imam pravico zahtevat kaj dnarja nazaj od bivsega lastnika, kateri mi vztrajnika ni prikril, ker ni vedel zanj, njemu so na RSR rekli, da naj zamenja se senzor odmicne gredi in da bo avto delal normalno.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po dec 05, 2011 11:03 am

Meu podoben problem z vžigom, priklopite avto na tester za šobe da se pogleda kok je kej odstopanja. Tudi to je lahko vzrok za slabo vžiganje, oz. tesnila na šobah. Drugač pa lučka za airbag je lahko slab kontakt, je mrežica zanič, al je biu pa airbag sprožen pa je lučka ostala. Pa še to, vztrajnika se v nobenem primeru ne sme slišati, torej zna bit v vašem primeru tudi vztrajnik za zamenjat. Preden greste karkol delat, menjat priklopite na tester in od tam naprej iščite napake.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po dec 05, 2011 2:28 pm

Pejt še do kakšnega mehanika, razen če je ta tak maher, da iz prve točno ve kaj je narobe. Pri teh mašinah nikol ne veš kaj in kako.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Po dec 05, 2011 8:05 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
fantom je napisal/-a:vztrajnik v tvojem golfu je dvomasni/dvodelni in ja lahko zaradi tega slabo vžiga. zakaj? ko hočeš vžgat avto, štarter začne sukati vztrajnik, v tem primeru zunanji del vztrajnika ki je pritrjan na notranji del. notranji del pa je povezan z glavno gredjo. in ker ima sam vstrajnik "lufta" se mora zunanji del zasukati do te mere da notranji del zagrabi in lahko avto užge. škoda da neznam/nemorem naložit videa da bi lahko videl zakaj gre. drugače pa obstajata dva proizvajalca vztrajnikov ki pašeta na golfa. pri tem moreš biti pazljiv saj lamela enega proizvajalca ne paše na vztrajnik drugega proizvajalca (malo čudno ampak tako je) in zaradi tega morata biti tako lamela kod vztrajnik od iste firme. kar se pa tiče lučke za airbag je verjetno stik na konektorju pod sedežem.malo našpanat kontakte in očistit pa bo ok. ;)

:lol: :lol: :lol: :cry :cry :cry :cry :cry :cry

Dej...drugič raje uporabi gugl, predn napišeš nekaj tako...nemogočega,ok?
Zdej pa dobro poglej, kdo suka kaj in kako se kaj suka:

Slika

dobr vem kako kaj deluje sem jih že preveč zamenjal. hotel sem samo povdarit da je lahko problem zaradi slabega vžiga pri samem vztrajniku kod se lahko vidi tudi na videu. tudi ta užiga malo dlje časa da zalaufa. drugače pa lahko tebi gugl razlaga kako in kaj, jas to vidim v delavnici OK.
tukaj je pa video: http://www.youtube.com/watch?v=nX4m2fiDq9U

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 05, 2011 8:23 pm

Po tvojem lapsusu sodeč, vztrajnika še od daleč videl nisi.. :lol:

Beri: Če bi bila tvoja razlaga točna, potem bi vztrajnik zluftal v recimo nekaj vžigih.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Po dec 05, 2011 8:50 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Po tvojem lapsusu sodeč, vztrajnika še od daleč videl nisi.. :lol:

Beri: Če bi bila tvoja razlaga točna, potem bi vztrajnik zluftal v recimo nekaj vžigih.

kdo je rekel kaj o kakem luftanju. vztrajnik je sestavljen iz dveh delov. notranji/manjši del se da pri novem zasukati za ca.1cm na roko. pri zanič vztrajniku je pa ta zračnost bistveno večja in zaradi tega lahko avto slabše užiga oz. dle časa vergla. krive pa so fedre ki so razvidne iz tvoje zgornje slike. pa še en video da boš videl o čem govorim: http://www.youtube.com/watch?v=PoxK1bgJI0Y

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po dec 05, 2011 9:10 pm

vztrajnik se najbolj slisi med vgašanjem motorja,pa ce se odstran cevka na dusilni loputi(da se ta ne zapre ko se odvzame kontakt)
vztrajnik nima veze z dolgim zagonom motorja!!!niti je ne more imeti...od kje vam to.poglej kaj kaze senzor hladilne tekocine pa kaaj kaze senzor temperature goriva ko je motor cez noc stal...
@gricko ce ne vidis sarkazma ti jaz ne morem pomagat.
Zadnjič spremenil abbe, dne Po dec 05, 2011 9:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov