Nasveti in napotki ter povpraševanja...

uros11
Poznavalec foruma

Nekam hitro so odpovedali diski in ploščice

Napisal/-a uros11 Če dec 08, 2011 8:17 am

pri passatu karavanu l. 2000 imam v spominu, da je mehanik zadnje diske, ki jih je navabil on, jaz pa ploščice, ker sem jih mislil sam zamenjat, pa se rabi neko specialno orodje, ki spredaj ni potrebno, menjal pred enimi dvemi ali tremi leti - avto je v tem času naredil enih 40 do 60 tisoč km. In sedaj zadeva spet ruži, kar mi nekje pomeni, da so ploščice zadah čisto na koncu in morda ponovno diski v klincu.
Zdi se mi, da je do tega prišlo nekam zelo na hitro, ker so bili prej enih 7-8 let najverjetneje še prvi diski in ploščice, če ne drugega, pa so vsaj bili isti diski in ploščice od magičnih 120 k ob nakupu pa dajmo reči cca 220 kkm (sedaj cca 285 kkm).
Kaj pravite? Sem kupil kakšne krš ploščice? Morda pa so drgnile po disku...

hippo
Poznavalec foruma

Re: Nekam hitro so odpovedali diski in ploščice

Napisal/-a hippo Če dec 08, 2011 8:40 am

Zgleda da so bile ploščice zelo mehke, pa jih je hitro pobralo. Sam to je res mal prehitro.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 08, 2011 8:43 am

Ta tema me že vnaprej spominja na en zgodovinski zapis iz srednjega veka, ko so cerkveni "učenjaki" vneto razpravljali, koliko zob ima konj, ko pa je nekdo predlagal, da POGLEDAJO, so že začeli pripravljat drva za grmado... :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 08, 2011 9:12 am

~toMmy~ je napisal/-a:Ta tema me že vnaprej spominja na en zgodovinski zapis iz srednjega veka, ko so cerkveni "učenjaki" vneto razpravljali, koliko zob ima konj, ko pa je nekdo predlagal, da POGLEDAJO, so že začeli pripravljat drva za grmado... :D

Računalničar bi pa rekel, da ga je priklopil na računalnik pa ni nič pokazal. :tomidelej:

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če dec 08, 2011 9:20 am

Jaz bom srečen če mi bojo zdajšnje ploščice zdržale 50k km, že po 6k km cvilijo. Žal je bilo tako da sem jih moral na hitro menjat lokalec pa je imel samo Delphi šrot. Upam vsaj da zdržijo kaka 2 meseca da nabavim boljše z diski vred, ker to je šrot od šrota.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če dec 08, 2011 9:59 am

Kaj točno bi moral pogledati? Tole ruženje je slišati pri vsakem zaviranju.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Če dec 08, 2011 10:21 am

uros11 je napisal/-a:Kaj točno bi moral pogledati? Tole ruženje je slišati pri vsakem zaviranju.

K mehaniku pelji, pa naj pogleda, verjetno so ploščice na koncu. Če neboš šel menjat in se boš vozil še naprej boš moral zamenjati še diske, ne samo ploščic.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če dec 08, 2011 10:24 am

Pri mehaniku je že. To ni dilema. Bolj me zanima, ali se res prodaja tak krš, da ne zdrži enih 40 kkm.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 08, 2011 11:14 am

crxdelsol je napisal/-a:Jaz bom srečen če mi bojo zdajšnje ploščice zdržale 50k km, že po 6k km cvilijo. Žal je bilo tako da sem jih moral na hitro menjat lokalec pa je imel samo Delphi šrot. Upam vsaj da zdržijo kaka 2 meseca da nabavim boljše z diski vred, ker to je šrot od šrota.

Ja, sem že imel take primere. :huh:

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Če dec 08, 2011 8:22 pm

Imam originalne gor že 60tkm in se mi zdi da bodo zdržale še enkrat toliko.Kolega ko se pa dnevno vozi po avtocesti ima prve vgrajene pri 105 tkm in še jih bo tudi imel nekaj časa.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 08, 2011 9:07 pm

spet bomo mal toplo vodo odkriaval ampak ok.
ja materjal je zelo pomemben pa zelo razlicen,lahko je zelo trd lahko zrlo mehek,ce je zelo mehek se ploscice precej hitro nucajo.
spet zj tale beseda ruzi ma lahko 100 pomenou.si preprican da ruzi zadaj?si preprican da je ploscica toliko znucana da ruzi?lahko je kaj drugega.lahko je slaba kvaliteta ploscic pa je notr mal vec "kovine" pa ta sedaj po disku struzi pa mas tak zvok...
60.000 km je veliko pa ni veliko.vse je odvisno od nacina voznje od tipa vozila od izpravnosti vozila.lahko da ti steka vaga za rocno pa so se posledicno ploscice bolj obrabljale.ce bo ena stran obrabljena do konca druga pa do polovice mas defekt.lahko da se batek ne vraca nazaj,lahko da so se ploscice zaradi slabe montaze zataknile v sedlo...res je veliko stvari zakaj so se obrabile tako hitro,ce so se seveda..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 08, 2011 9:18 pm

Sej ni rečeno, da so ploščice iz mehkega materiala. Lahko tudi zajle od ročne štekajo in ploščice bolj tišijo k diskom. Tudi taki primeri niso tako zelo redki.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe dec 09, 2011 6:57 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Sej ni rečeno, da so ploščice iz mehkega materiala. Lahko tudi zajle od ročne štekajo in ploščice bolj tišijo k diskom. Tudi taki primeri niso tako zelo redki.

Se strinjam.
To je bila druga stvar, k sm jo tudi hotu napisat, sam nisem mogel več tipkat. ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: mnmn in 9 gostov