Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Mehanizem brisalcev- nadomestne plastike za puše?

Napisal/-a phoebus So dec 17, 2011 1:55 pm

Ta je smešna... na četrtem od šestih avtov mi je šel mehanizem brisalcev. Ajde, da je na stoenki in škodi šlo, si rečeš kul. Da gre na puntotu, si misliš "ok, FIAT pač". ampak pri fiatu je v 10 minutah mehanizem zunaj v enem kosu...nisem niti iskal gumic ampak prevrtal sredino, dal skozi vijak, dve podložki in zapikal matici dovolj na prosto da se je nagibalo (drži bp že par let)...včeraj mi je pa skočil narazen mehanizem na safranu...itak zvečer, v nalivu, sredi avstrije :roll:

A vsa avtomobilska industrija še vedno ni izumila boljšega kot plastične oblogice ki se zrabijo?

Kakorkoli, problem je v tem, da je pri safranu hudič napol pod šipo in sem ga lahko ven dobil samo tako, da sem razstavil ročičevje in vlekel ven ročico po ročico, zato popravilo kot na puntotu ne pride v poštev, ker mehanizma ne morem spravit noter v sestavljeni obliki (očitno so predvideli popravilo tako da ročice z novimi plastikami lepo stisneš skupaj pod šipo). Ročice so itak ob minimalni sili samo razpadle, tako so bile znucane plastike :roll:

Glede na cene delov in vrednost avta, "originalni nadomestni mehanizem brisalcev" itak odpade.
Ali se kje dobi plastike/gumice za zamenjavo, ali se bom moral bom moral čarati? :mrgreen:

Še slikici iz servisnih navodil, kjer je razvidno, da je dejansko treba razstavit hudiča da ga dobiš ven:
kosi.png

narazen.png

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Mehanizem brisalcev- nadomestne plastike za puše?

Napisal/-a lisko So dec 17, 2011 3:59 pm

Hja veš kako jaz pravim....Vzdrževanje avta je daleč od tega, da menjaš olje,zavore,podvozje.....Ampak je takih malenkosti miljon. Pač je treba take stvari tud včasih malo podmazat.
Verjetno , če se na servisu ne dobijo samo puše ampak celoten mehanizem potem boš moral čarat.....Slišim pa prvič, da bi tole razpadlo....pa so moji marsikteri brisali premikali že marsikaj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So dec 17, 2011 4:35 pm

phoebus je napisal/-a:A vsa avtomobilska industrija še vedno ni izumila boljšega kot plastične oblogice ki se zrabijo?

Pozdravljeni

O ja, nimajo vsi plastičnih, nekatera vozila imajo to tudi iz brona sestavljeno ( večno ) - vendar nabavna cena vozila je malo drugačna.

Preverite na odpadu:
- VW pasat, Audi A4 in A6
- Scenik megan

Od naštetih lahko kombinirate.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So dec 17, 2011 6:01 pm

Uuuu, mislim da sem našel rešitev...na spletu je kar veliko debat na temo teh plastičnih čepkov in avtofirm, ki ob taki okvari normalno menjajo vel mehanizem, včasih vključno z motorjem brisalcev :)
Obstajajo firme, ki delajo te plastične kuglice, ki jim pravijo "Wiper linkage bushing".

Bom premeril in naročil, pa poročam /rabljenih nebi, ker je to del ki se -glede na moje izkušnje- obrablja) :)

...ampak da so šparali na taki stvari... :roll:

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So dec 17, 2011 10:49 pm

brona

Ha? Kukr jest vem, so bakrene puše.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So dec 17, 2011 11:27 pm

Aja, če ima kdo še kak predlog (kakega mojstra pri nas ki zna to obnoviti), sem odprt za predloge- ker sem poslal mail z merami v ameriko če imajo take (renaulta pač tam ni) in pred ponedeljkom itak ne bom dobil odgovora (če sploh)..

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne dec 18, 2011 12:26 am

primozek68 je napisal/-a:
brona

Ja, tudi bakrene, medeninaste in aluminjaste. Vendar imajo zelo kratek življenski rok. V koliko pa je narejeno iz brona ali teflona pa je praktično neuničljivo.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Ne dec 18, 2011 3:12 am

Fan je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:
brona

Ja, tudi bakrene, medeninaste in aluminjaste. Vendar imajo zelo kratek življenski rok. V koliko pa je narejeno iz brona ali teflona pa je praktično neuničljivo.

X2
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po dec 19, 2011 3:06 pm

Včeraj je bila nedelja....in nedelje so nevarne kar se tiče šraufanja, ker imaš preveč časa :D
Naredil sem enako kot pri puntotu:
- razstavil, zemeljito očistil
- prevrtal osi (krogce), fi=4mm
- temeljito namastil in preizkusno sestavil
- m4 vijak, podložen z navadno (veliko) + veliko teflonsko podložko
- privijačeno z m4 (na navadni + teflonski podložki) + še dvema varnostnima M4, vse matice tudi prilepljene z lepilom proti odvitju

Edina razlika od puntota je, da sem pri puntotu seszavil na mizi, tu pa enkrat na suho sestavil in razstavil na mizi (za vajo da je vse pasalo skupaj), potem pa se lotil sestaljanja v avtu (mehanizem se sestavi v njem).

Zdaj bo mehanizem preživel avto :D

:vrum

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Po dec 19, 2011 3:15 pm

Jaz sem danes tudi pri puntotu nazaj natikal :(
A je trdo za prevrtat?

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po dec 19, 2011 7:58 pm

Ful mehko...edino moraš bit natančen, da ga prevrtaš po sredini skozi lepo navpično, da ti ne stoji postrani, ker lahko potem ovira nagibanje v kako smer (če nimaš stoječe bormašine). Jaz sem z dremlom do polovičke da je bilo lepo navpično, potem pa z bormašino dalje. Kot skozi puter :)

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK To dec 20, 2011 8:28 am

Hvala!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov