Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pi100tnik
Nov uporabnik

Turbo pokanje

Napisal/-a pi100tnik Ne dec 18, 2011 3:57 pm

Pozdravljeni!

Imam problem pri pospeševanju...in sicer imam staro volvo mašino na kateri sem dodal en t člen na en podtlak tako da polni več kot bi moral.....to deluje že 2 leti vredu.....ampak mi zdej dela probleme....hotel sem vam s tem samo povedat da se polne na 1 bar ne pa na 0.5 kot je v originalu......ko pride turbo čez polovico tam nekje malo čez sredino rumenega polja začne avto pokat....kot da bi se overboost upalu....kot da bi odvzemalo iskro.....prvič ko se mi je to zgodilo mi je celo ugasnu za pol sekunde in se nazaj prižgal....mislim mi je prau močno zatrukiral.....in ne vem kaj in kako bi mogu pogledat....sklepam da je to zaradi vlage....ampak nisem siguren....

Hvala za odgovore!

čare
Mojster foruma

Re: Turbo pokanje

Napisal/-a čare Ne dec 18, 2011 5:03 pm

Svečke so OK??

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne dec 18, 2011 5:56 pm

sorry za offtopic, ampak a se gre za ta avto?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5424553&show=1 :?:
turbo inside

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Ne dec 18, 2011 6:06 pm

kot vidim avto ni več v lasti od Satana, kar si naredu je to da ECU dela fuel cutoff zaradi preveč odprtega boosta, fantje v savinjski so znal to lepo na 1.0+ odpret ;)
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne dec 18, 2011 6:49 pm

Kot si reku si dodal T komad da ti turbino fila namesto 0,5 na 1bar, to če si prou razlagam pomen da potemtakem avto bolj potegne?
Predvidevam da je posledično verjetno turbina bolj obremenjena. Zadeva vpliva še na kaj drugea, in ali je še kak drug izkoristek tega, da se zadeva fila na 0,5bar več?

Uporabniški avatar
pi100tnik
Nov uporabnik

Napisal/-a pi100tnik Ne dec 18, 2011 8:54 pm

svečke ok
ja avto ni več v lasti satana ampak mi je gospod satan reku naj se malo poigram z podtlaki oziroma z kabli od podtlaka ker ko mi je šla turbina sm zamenjau in problem je da je takrat še vedno delalo vse normalno....problem se je začel zdej z slabim vremenom....predvsem eno jutro ko je deževalo je to delal prav grozno....mislim tko....imam full občutek da to vpliva na vlago.....samo mene zdej tu zanima rešitev....
in gospodu pinnyju odgovarjam enostavno....kot sem začel post, avto je deloval 2 leti normalno.....če bi blo to krivo bi se to opazlo že na samem začetku....

in furby....če ti nebi odgovoril bi vedu da je to ta, če ti rečem ne mi nebi verjel tko da ja to je ta....ampak ponavljam kot rečem usakemu....ni to razlog prodaje....razlog je da nimam denarja niti za sprednje gume ki so fuč pridejo pa 120 eur.....in poleg tega nehomologirana mašina ne da mira ne meni in ne mojemu očetu....zadnja stvar na svetu ki mi rabi je to da mi najdejo notri drugo mašino

Uporabniški avatar
pi100tnik
Nov uporabnik

Napisal/-a pi100tnik Ne dec 18, 2011 9:30 pm

croma_man je napisal/-a:kot vidim avto ni več v lasti od Satana, kar si naredu je to da ECU dela fuel cutoff zaradi preveč odprtega boosta, fantje v savinjski so znal to lepo na 1.0+ odpret ;)

zdej razumem kaj si hotu povedat....ampak problem je da sem js dal vse tko kot je blo....identično in začelo me je zajebavat zdej ki je mrzlo...predvsem ko dežuje in neha delat čez neki km vožnje

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne dec 18, 2011 10:09 pm

no kot so ble omenjene že svečke...ti praviš da je vzrok najverjetneje vlaga...poglej kable,cinšpulo za začetek
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne dec 18, 2011 10:44 pm

pi100tnik zgleda nisi dobro razumel mojega vprašanja, torej v čem je poanta tega T komada, kaj pridobiš z tem, prednosti in slabosti?

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Po dec 19, 2011 9:37 am

na kir bencin pa furas?probi 100 oktanskiga.
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
pi100tnik
Nov uporabnik

Napisal/-a pi100tnik To dec 20, 2011 6:58 am

s tem t členom kasneje odpira bypas preko katerega se razbremeni turbina....ko pa daš ta T člen pa jo začne full več filat pol pa gre full boljše.....slabosti pa mislim da ni....edino probat bi mogu zdej zamašit uno luknjo pa vidit kako bi blo če mi fila samo do polovice kako se obnaša
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov