Nasveti in napotki ter povpraševanja...

2033mb
Nov uporabnik

Pri polnem gasu zmanjka moči

Napisal/-a 2033mb Ne dec 25, 2011 11:45 pm

Pozdravljeni !

Imam sledeč problem..in sicer pri 1.8 bencinskem motorju, ki je sicer že precej zdelan in zluftan ampak , gre še vedno dokaj dobro!

Sem mi je pa nekajkrat zgodilo, da se mi je pri hitrem pospeševanju oz pri gasu do konca zgodilo, kot bi motor nekaj blokiralo oz ga dušilo, nakar pogledam v ogledalo in vidim v odzadju kar precejšen plavi oblak. ali to pomeni da se motor totalno poslavlja ?

motor sicer pije nekaj olja ampak do zdajse kaj takega še ni zgodilo...

Hvala za odgovore in Lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Pri polnem gasu zmanjka moči

Napisal/-a lancia hf Ne dec 25, 2011 11:52 pm

Če je vag grupe je motor zanič.
Malo bolj podrobno opiši za ker avto gre, saj so vbrizgi goriva različni.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

2033mb
Nov uporabnik

Napisal/-a 2033mb Ne dec 25, 2011 11:57 pm

motor je Fiatov 1.8 16V 98" , ima pa verjetno 340.000km.. sej pri normalni voznji se gre normalno, pri takem pospeševanju pa obcasno ne potegne, kot bi moral...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po dec 26, 2011 12:05 am

Teraj makaronarja dalje, in bodi pozoren na olje, ker če ga bo začelo piti več, je lahko spustilo tesnilo glave in teče olje v celinder, ali pa so tefloni proti koncu.
V obeh primerih je treba vzeti glavo motorja dol.

2033mb
Nov uporabnik

Napisal/-a 2033mb Po dec 26, 2011 12:09 am

Ma ja, sej ne nameravam zamenjat, ga pač ne bom toliko teral, da nebo prišlo do takšnih situacij.. itak je pa ogromno na relacijah, tako da, upam da bo še klepal nek čas :)!
Glave pa osebno nebi dol jemal, saj tut še v te kilometre dvomim, glede na 8let italijanske zgodovine...se raje komplet motor zamenja 8)

Hvala za odgovore in lepe praznike ;)

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po dec 26, 2011 12:40 am

Sam sem imel popolnoma isti primer z Renault-om, in sicer 19tko 1.8 RTI.

Če sem jo teral na mrtvo do konca, je po kakih 5 km na avtocesti, ko sem jo držal res do konca - non stop končna, je začela belo kadit in to tako, da je naredila velik bel oblak zadaj.
Od začetka sem bil ziher, da je šla glava ali pa vsaj tesnilo glave. Smo dali glavo dol, vse OK, nobenih sledov slabe dihtunge ali počene glave, cilindri full lepi, skratka vse OK.

Še danes nisem ziher kaj bi lahko bilo, ker smo preverili res vse in ni bilo odkrite napake. Je pa to naredila res samo v primeru, da sem jo tiščal na 100% in vsaj 5km nepretrgoma.

Edino, kar nismo preverili in se mi zdi, da bi tudi lahko bil vzrok, so cevi od odduška. Če bi bil zabasan oddušek, bi bilo možno, da porine olje mimo obročkov v cilindre, ali pa kontra, da bi iz vrha preko odduška potegnilo v cilindre oljne hlape in bi ti potem ustvarili tisti bel oblak.

Ne vem, kaj bi lahko bilo drugega, ker tisti avto je potem še dolgo delal bp in tudi še potem, ko sem ga že prodal in mi je kasnejši lastnik potrdil, da dela bp.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Po dec 26, 2011 1:13 am

2033mb je napisal/-a:Pozdravljeni !

Imam sledeč problem..in sicer pri 1.8 bencinskem motorju, ki je sicer že precej zdelan in zluftan ampak , gre še vedno dokaj dobro!

Sem mi je pa nekajkrat zgodilo, da se mi je pri hitrem pospeševanju oz pri gasu do konca zgodilo, kot bi motor nekaj blokiralo oz ga dušilo, nakar pogledam v ogledalo in vidim v odzadju kar precejšen plavi oblak. ali to pomeni da se motor totalno poslavlja ?

motor sicer pije nekaj olja ampak do zdajse kaj takega še ni zgodilo...

Hvala za odgovore in Lp

Popolnoma enak primer sem imel na 80ki Audiju 93''. 2.0 bencinar 8V. Težavo sem tudi odkril, bila je poškodovana in posledično narobe delujoča lambda sonda, katera se je v notranjosti razdrobila. Avto je pri normalni vožnji deloval brez problema, pri speljevanju in pospeševanju pa mu je popolnoma pobralo moč, par krat cuknilo in spet začelo vlečt, kot da se nebi nič zgodilo.

Lambda je podajala napačne informacije vbrizgu in je bila tudi temu primerna (ne)mešanca zraka in goriva.
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po dec 26, 2011 1:29 am

Vidva o belem oblaku, avtor pa v plavem oblaku. Eno je voda drugo je olje..... ven0m: To o sondi je tudi možno.
Ponavadi ob nepravilnem izgorevanju bencinski motorji niso ravno neke barvne zavese delali.
Nebom pa trdil da to ni res.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Po dec 26, 2011 3:17 am

lancia hf je napisal/-a:Vidva o belem oblaku, avtor pa v plavem oblaku. Eno je voda drugo je olje..... ven0m: To o sondi je tudi možno.
Ponavadi ob nepravilnem izgorevanju bencinski motorji niso ravno neke barvne zavese delali.
Nebom pa trdil da to ni res.

Moj je dajal kot opisano, rahlo moder izpuh. In kolikor vem je:
Bel izpuh = antifriz
Moder izpuh = bencin (nepopolno izgorevanje)
Črn dim = olje

Če se motim me naj kdo popravi. Vglavnem moj predlog glede lambde lahko preveriš tako ensotavno, da samo snameš konektor iz nje in vidiš če se motor obnaša normalno brez lambde, tako ti bo vbrizg potekal po "default" nastavitvah brez sprememb glede na podatke iz lambde.
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

2033mb
Nov uporabnik

Napisal/-a 2033mb Po dec 26, 2011 8:59 pm

bi znala bit ta z lambdo, ja...se bo vsekakor preverilo in avto pač čimbolj normalno vozilo, d abo tut normalno delal..upam :)! Olje je sicer že itak prej pil ( verjetno batni) tako da ni novost, pa tut ta plavi dim ob polnem gasu se ni prvič pojavil...zaskrbelo me je edino ta zadušitev oz izguba moči...

Hvala za odgovore ;) 8)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov