Avto imam v lasti malo več kot eno leto, prej ga je vozil in imel v lasti moj sorodnik. Do 115.000km se je avto servisiral na pooblaščenem servisu.
Potem ga je prevzel privat mehanik. Res je, da živimo malo iz mesta ven, kjer je del ceste makedamske in zato posledično hitro gredo končniki, spone in podobne stvari "rakom žvižgat". Ampak ok, temu jaz pravim "potrošni material", ker z vsakodnevno vožnjo po taki cesti hitro zopet kje nastane zračnost.
-Kar se sklopke tiče, se mi zdi da je 183.000km že kar lepa številka, glede na to da je sklopka prva. In vem, da jo moram menjati in bo potem mir. Strošek cca.150eur.
-Kar se zobatega jermena tiče, kot sem že zgoraj omenil je bil menjan na 115.000km. Vendar pred 5imi leti. Poleg tega se mi zdi, da slišim napenjalec in zato je potrebno opraviti komplet veliki servis. Strošek cca. 200eur(+olje in filter)
-Kar se luči tiče, so tako ali tako problem pri vseh teh Cliotih, luč postane rumenkasta(zbledela). Sicer bi jo(jih) lahko spoliral, vendar je cena novega žarometa 30eur. Zato bom kar menjal. Strošek 60eur.
-Amortizerji in ostale stvari, da avto "ropota", kot sem že zgoraj omenil, nekaj posledice dejanske obrabe, velik delež pa krivda naše makedamske ceste.
-Kar se pa tiče zavor, sicer so bile zavorne ploščice že menjane, vendar so diski že obrabljeni in zato, če bom menjal diske, bom menjal tudi zavorne ploščice in zadnje zavorne obloge(ročna je že visoka, občasno cvilijo) Strošek 100-150eur.
Torej strošek okoli 500eur. Ampak res je da bom imel potem nekaj časa mir in bom vedel kaj imam.
Če pa pomislim v drugi smeri. Lahko kupim novejšega clio-ta, ki ima Klimo in Abs.
Npr. tega...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5509072&show=1Vendar me bo tam zagotovo zopet čakal velik servis, zavore....itd. Ker redko kdo avto res dobro porihta in potem proda.
Drugače pa hvala za Vaša mnenja.