Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gloria
Nov uporabnik

pugeot 206 poraba goriva, elektrika

Napisal/-a gloria Po jan 02, 2012 12:54 pm

tri mesece sem lastnica Peugeot 206 SW, l. 2002, bencinar. Prejšnja lastnica mi je zagotovila, da ima avto res nizko porabo goriva, meni pa pije ob normalni mešani vožnji med 10 in 11 litrov!
Poleg tega imam občasno težave z vžigom. Avto enostavno ne vžge, ne glede na to ali je zunaj mraz ali ne. Najprej sem pomislila na akumulator in kupila novega. Čez 1 mesec se je težava ponovila. Avto sem peljala nazaj, izmerili so akumulator in meritev je pokazala, da je iztrošen. Upoštevali so garancijo in mi vgradili novega. Po enem mesecu danes zjutraj spet avto ni vžgal. Vžge pa takoj, če ga porinemo ali kable samo priklopimo.
Če ima kdo izkušnje s podobnimi težavami, bom zelo hvaležna za kakšen nasvet. Skrbi me, da bo strošek popravila velik.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: pugeot 206 poraba goriva, elektrika

Napisal/-a tiguan Po jan 02, 2012 1:05 pm

altenator ne fila (ne se vozt), za porabo goriva pa je lahko XX vzrokov, lahko lambda sonda....priključite avto na tester strošek 10-20 evrov, če pa bi tam pustil avto da se popravi pa nekateri izničjo ta strošek.
Član od leta 2004

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 02, 2012 1:38 pm

Ne vžge??Ali ne vergla ali vergla pa ne vžge??@ Tiguan si pomislil da če alternator ne bi filal da bi gorela lučka?? Če lučka ne gori potem ti akumolator nekaj žre.ker sama najbrž nisi vešča meritev pelji k električarju,glede porabe pa na tester oz.kater motor je sploh not?'Če je 1.4 potem je poraba prevelika,če je 2.0 je za mestno vožnjo normalna.Lahko je kak senzor temperature,lahko je kaj drugega.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jan 02, 2012 1:51 pm

čare je napisal/-a:Ne vžge??Ali ne vergla ali vergla pa ne vžge??@ Tiguan si pomislil da če alternator ne bi filal da bi gorela lučka?? Če lučka ne gori potem ti akumolator nekaj žre.ker sama najbrž nisi vešča meritev pelji k električarju,glede porabe pa na tester oz.kater motor je sploh not?'Če je 1.4 potem je poraba prevelika,če je 2.0 je za mestno vožnjo normalna.Lahko je kak senzor temperature,lahko je kaj drugega.

Ni mus , da gori lučka.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jan 02, 2012 6:50 pm

Pozdravljeni

Vozilo peljite mehaniku/mojstru/popoldancu, priklopi naj ga na tester in se bo vse videlo. Lahko da alternator ne deluje pravilno, ostane priklopljen porabnik, nagaja klučavnica ( električni vložek ), kar se tiče porabe....................je pa važno kateri motor je v vozilu.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Po jan 02, 2012 8:27 pm

Ključavnica je čisto lahko vzrok težav.
Pri meni je na P 206 odpovedala na ta način ,da je zablokirala s ključem v položaju za vžig. Ni se dalo na noben način ključa izvlečt.
Beda je bila to ,da sem na pooblaščenem servisu na novo ključavnico čakal 4 tedne :huh:

devilkin
Novinec

Napisal/-a devilkin Po jan 02, 2012 8:31 pm

@gloria
dobronameren nasvet...
Avta nikar več ne vžigajte na porivanje, ni to jugo.
Lahko preskoči jermen pa si v riti

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po jan 02, 2012 10:10 pm

X2

Če pa že, pa to počnite v 3 ali 4 prestavi

gloria
Nov uporabnik

Napisal/-a gloria To jan 03, 2012 8:50 am

Hvala za odgovore. Motor je 1,4. Danes ga peljem k električarju. Mi je pa prišlo na misel še nekaj. Takoj po nakupu sem dala vgraditi nov avtoradio, montiral ga je avtoelektričar. Od takrat naprej mi na armaturi gori lučka za airbag. Ali je možno, da je pri montaži radia prišlo do kakšne napačne vezave, kar bi posredno povzročilo težave, ki jih imam?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jan 03, 2012 9:37 am

gloria je napisal/-a:Hvala za odgovore. Motor je 1,4. Danes ga peljem k električarju. Mi je pa prišlo na misel še nekaj. Takoj po nakupu sem dala vgraditi nov avtoradio, montiral ga je avtoelektričar. Od takrat naprej mi na armaturi gori lučka za airbag. Ali je možno, da je pri montaži radia prišlo do kakšne napačne vezave, kar bi posredno povzročilo težave, ki jih imam?

Pri montaži avtoradia pogosto pride do napak pri vezavi (česar pa od električarja nebi pričakoval). Pogosto se radio zveže tako, da je ves čas vklopljen. Če avtomobil nekaj dni stoji je povsem možno da se tačas akumolator sprazni. Lučka za airbag pa zaradi montaže radia nebi smela svetiti. Vsekakor pa sta tole dve napaki, ki bi jih bilo potrebno čimprej preveriti (vendar ne pri istem mojstru ki je vezal radio).

Glede povečane porabe pa sumim na težave z lambda sondo, kar pa bo pokazal priklop na tester.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

devilkin
Novinec

Napisal/-a devilkin To jan 03, 2012 10:57 am

Pri P 206 rado začne svetit , še raje pa utripat lučka za airbag, vendar je vse nadaljne ugibanje zakaj je tako bolj kot ne streljanje na slepo. Najboljša rešitev sedaj je zares samo kompetenten avtoelektričar

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To jan 03, 2012 11:22 am

Pozdravljeni

Vozilo priklopite na tester, ter preverite pravilno delovanje:
- kisikove sonde
- airbaga

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr jan 04, 2012 12:57 am

tu prek foruma se ne da dosti rešit, ker tudi sami dosti ne date dosti podatkov npr. kako avto vžiga, ali vergla ali sploh ni elektrike

za el. če je je možen kakšen porabnik, ali pa alternator ne fila, kak kabel fuč, radio jemlje elektriko
zdaj če vergla je drugo itd..

prej boste vse skupaj rešili če peljete avto h popoldanskem mehaniku in bo ta pregledal ali je porabnik kje, ali polni baterijo alternator, dal
avto na tester in videl če je vse uredi utd...

.
Alergičen na rjo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov