Nasveti in napotki ter povpraševanja...

RENAULTx
Novinec

Kraj: V avtu

DALJINSKO ZAKLEP. IN NOV AKU -se prehitro prazni?

Napisal/-a RENAULTx Če jan 12, 2012 5:06 pm

Imam sledeč problem: V avtu imam vgrajen nov akumulator in čez dan zaklepam na ključ. Zvečer pa zaklenem na daljinsko vendar se mi čez noč baterija oz.aku kar hitro "sprazni".
Pred aktiviranjem daljinskega zaklepanja je recimo ko gledam s testerjem baterija na "Medium-u" čez noč oz.zjutraj ko pridem deaktivrat alarm oz.odklenit z daljinskim pa baterija kaže "Low oz.kar Discharged".
:shock:

Opazil sem tudi že par dni po tem ko sem vgradil nov akumulator da je Led lučka ob volanu začela hitreje utripati,avtomehanik je rekel da je vse pravilno povezal...
v čem je tu problem,a je kaj do alternatorja ali kaj...

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: DALJINSKO ZAKLEP. IN NOV AKU -se prehitro prazni?

Napisal/-a zlica22 Če jan 12, 2012 8:22 pm

Pomeri tok praznjenja pri ugasnjenem motorju. Meri tok in izvleči vsako varovalko posebej. Hitro se vidi, kaj ga prazne. Sicer dolga metoda, ampak je učinkovita.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Pe jan 13, 2012 12:11 am

zlica22 je napisal/-a:Pomeri tok praznjenja pri ugasnjenem motorju. Meri tok in izvleči vsako varovalko posebej. Hitro se vidi, kaj ga prazne. Sicer dolga metoda, ampak je učinkovita.

x2
Tako sem jaz ugotovil, da sem imel kratek stik na kretnici od radia in mi je radio pil akumulator, čeprav je bil avto izklopljen.
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe jan 13, 2012 10:30 am

nekje imaš porabnika, prwo to pomeri!

možnost je da v daljinskem zaklepanju, kakšen motorček drži :?
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe jan 13, 2012 10:40 am

se pravi da si pred kratkim kupil nov akumulator

si sploh preveril če ti ga avto dovolj polni ?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe jan 13, 2012 11:08 am

povej za kater avto se gre.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

RENAULTx
Novinec

Napisal/-a RENAULTx Pe jan 13, 2012 4:32 pm

Nisem preveril če mi ga avto dovolj polni,vse kar sem znal sem znal zamenjat aku to je pa vse.(En mi je rekel da možno da alternator dovolj ne polni)
O varovalkah kje so pojma nimam nisem to nič stikal in menjaval,da pa bi izmeril tok praznjenja bi moral tud imeti verjetno voltmeter ali kaj že,ne vem kje se to meri in kakšne napetosti morajo biti... :|

Se pa strinjam da nekje imam (brezveznega) porabnika,sigurno ki mi čez noč celo baterijo oz.aku sprazni.Problem je samo ko se jaz ne spoznam na te stvari in bi mogel za to stvar k avtomehaniku,ne vem kok bi mi računal... Aja akumulator je Fulmen Formula Extreme 53Ah,avto je Fiat Punto, letnik.dec.97.
Zadnjič spremenil RENAULTx, dne Pe jan 13, 2012 6:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 13, 2012 4:42 pm

Če se toliko spoznaš, nima smisla iskat - pojdi k avtoelektričarju ali pa najprej prosi prijatelja, ki se vsaj nekaj spozna, naj ti pregleda po varovalkah.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Pe jan 13, 2012 7:26 pm

esem je napisal/-a:Če se toliko spoznaš, nima smisla iskat - pojdi k avtoelektričarju ali pa najprej prosi prijatelja, ki se vsaj nekaj spozna, naj ti pregleda po varovalkah.

x2...
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe jan 13, 2012 7:35 pm

ven0m je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Če se toliko spoznaš, nima smisla iskat - pojdi k avtoelektričarju ali pa najprej prosi prijatelja, ki se vsaj nekaj spozna, naj ti pregleda po varovalkah.

x2...

x3

Zanimiva pa bi bilo vedeti iz kje ste........................ mogoče vam bo kakšen od uporabnikov foruma lahko pomagal
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe jan 13, 2012 9:59 pm

zanimivo... jaz sem imel pa fulmen prestige akumulator pa mi ga je tudi neverjetno hitro praznilo.
sicer se še ubadam s tem problemom, pa zaenkrat ni uspeha. so dnevi ko lepo dela, potem ga pa kar naenkrat prime pa se sprazne v treh dneh. :roll: :huh: :?
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Mr_Petek
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr_Petek So jan 14, 2012 11:06 am

Kot je že en uporabnik napiso:
- odklopiš + klemo in daš med klemo in priključek akumulatorja Ampermeter
- ven vlečeš posamezne varovalke dokler ti tok ne pade blizu 0A (se razume, da takoj daš vsako varovalko nazaj v njeno ležišče če ni tista varovalka vzrok za praznjenje)
- ko ugotoviš na kateri varovalki je porabnik, samo še izslediš porabnik (ponavadi je to avto-radio, včasih pa tudi kateri od motorčkov na centralnem zaklepanju)
LP
Mr_Petek

RENAULTx
Novinec

Napisal/-a RENAULTx So jan 14, 2012 5:31 pm

Lepo si razložil,a ko bi jaz vedel kje se nahajajo te varovalke? oops Edino kar sem videl sta 2 tam ko je predal :huh: in pravkar mi je ena ven padla,ko sem hotel pogledati koliko je močna,zdaj jo pa ne dobim.Bom mogel drugo naročit pisalo je 20 gor,mislim da je to standardna varovalka,ne vem čemu je služila,na sliki gor je rumene barve (poleg tiste zelene). Zdaj bom šel naročit voltmeter oz. multimeter pa to varovalko poleg,pa da potem eno po eno dajem ven in kot si napisal merim,kjer bo blizu 0 tam je težava ampak jaz seveda ne bom vedel katera "komponenta" povzroča težavo,edino kar bom lahko storil je da zamenjam z novo varovalko,če bo to kaj koristilo...

Slika
Slika
Zadnjič spremenil RENAULTx, dne So jan 14, 2012 6:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Mr_Petek
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr_Petek So jan 14, 2012 5:54 pm

Ne poznaš nobenega, ki bi imel multimeter?

Drugače ne vem kje ima varovalke Renault, sigurno pa to piše v navodilih za uporabo. Ponavadi je nekaj varovalk nekje pod armaturko, nekaj pa v motornem prostoru. Ko ugotoviš na kateri varovalki je problem, poiščeš v navodilih od avtomobila, kateri prabnik ščiti tale varovalka in tako ugotoviš kaj ti dejansko prazni akumulator. Če samo zamenjaš varovalko, nisi s tem naredil nič.

LP
LP
Mr_Petek

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So jan 14, 2012 6:01 pm

RENAULTx je napisal/-a: ampak jaz seveda ne bom vedel katera "komponenta" povzroča težavo,edino kar bom lahko storil je da zamenjam z novo varovalko,če bo to kaj koristilo...

Za vsako varovalko posebej piše, za kater del je...

grofsi
Nov uporabnik

Napisal/-a grofsi Sr feb 01, 2012 4:54 pm

Pozdravljeni,

Bi si temo izposodil in se vnaprej opravičujem, če se moje vprašanje že kje pojavlja (sem ga iskal a nič našel).
Problem imam sledeči in bi vas prosil za nasvet:
- audi A4 l 98, ki ima dodatno (naknadno) vgrajeno centralno (daljinsko) odklepanje/zaklepanje avtomobila ter v kolikor je katero od oken odprto ti ga tudi zapre. Na daljincu mi je crknila baterija in seveda hitro v trgovino po novo (12V podolgovata okrogla baterija) in ..... kar naenkrat daljinc ni delal več. Grrrrrrrrrr..... Sedaj pa vprašanje - kako to zadevo sinhronizirat, da mi bo nazaj delovala?
Da vam povem kar vem:
- daljinc je rjave barve, kvadratne oblike ima dva gumba (hiška, ter antenski stolp, ki seva), zgornji levi kot ima led diodo (rumena - seveda ko pritisneš na gum) ter znak W. Čip v notranjosti daljinca pa ima oznako 0014 in M77AB.
Z raznimi mehaniki, avtoelektrikarji smo probali vse mogoče pa noben ni vedel kako zadevo spravit v ponovno delovanje.
- ne vem pa od katere firme je sistem montiran in nima alarma

Tolko in fulllll hvala tistemu kateri bo zaupal skrivnost velikega mosjtra.

lp,
marjaN
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov