marko01 je napisal/-a:Koliko velikih servisov si pa že naredil da ti je 100 € preveč. Če se naredi vse kar bi se naj je to čisto fer cena za delo. ( komplet jermeni, olje,filtri, svečke, hladilna, zavorna,...
mišek je napisal/-a:avto je itak ogromn strošek,
zlica22 je napisal/-a:mišek je napisal/-a:avto je itak ogromn strošek,
Potem ostane še avtobus in bicikel...
Jeaka je napisal/-a:zlica22 je napisal/-a:mišek je napisal/-a:avto je itak ogromn strošek,
Potem ostane še avtobus in bicikel...
x2
ven0m je napisal/-a:Ich habe rechnung![]()
Čistilec olja 5.4€
Čistilec Zraka 13.6€
Čistilec Goriva 12.3€
Čistilec Klime 9.8€
Črpalka Vode 38.7€
Zobat jermen garnitura 144€
Jermen Micro 8.7€
Jermen Micro 12.9€
Motorno olje 4l 32.4€
Hladilna tekočina 15.9€
*Ležaj natez. 33.3€
*Rolca natez. 47€
Čistilna Sredstva 6€
Zavorne ploščice spredaj (s tipalom debeline) 39.6€
**Pvc matica 3x 1.5€
**Pvc Vijak 0.5€
**žarnica 0.5€
Potrošni mat. 2€
Labour (delo) 100€
Skupaj 524€
*dotrajan glavni napenjalec, ki celoten stane 250€, če se prav spomnim od Jarca
**uničena osvetlitev zadnje tablice
mišek je napisal/-a:Torej delo je tu nekje. Potem se morem sam z deli zglihat.
Za tist zunanji šponer pa ne vem, kak je zdaj to v navadi preventivno menjat ali se menja ko začne cvilit. To je zunaj, ni treba cele mašine odpirat.
Ostale tekočine, kot sem rekel, ne bom menjaval, ker je bil avto oktobra kupljen in sem dal naredit servis. Menjava olja, mašina+menjalnik, menjava zavornega olja, vsi filtri (olje, zračni, filter klime) svečke, prek garancije so menjal zavorne ploščice. Zdaj se bo pač menjal jermen in kar sodi poleg, ne mislim 5000km po servisu olja menjavat.
mišek je napisal/-a:Torej delo je tu nekje. Potem se morem sam z deli zglihat.
Za tist zunanji šponer pa ne vem, kak je zdaj to v navadi preventivno menjat ali se menja ko začne cvilit. To je zunaj, ni treba cele mašine odpirat.
Ostale tekočine, kot sem rekel, ne bom menjaval, ker je bil avto oktobra kupljen in sem dal naredit servis. Menjava olja, mašina+menjalnik, menjava zavornega olja, vsi filtri (olje, zračni, filter klime) svečke, prek garancije so menjal zavorne ploščice. Zdaj se bo pač menjal jermen in kar sodi poleg, ne mislim 5000km po servisu olja menjavat.
mišek je napisal/-a:Pa lepo vas prosim no, od kod vam ideja, da bi po treh, štirih mescih olje menjaval??? To sem naredil novembra, po nakupu avta in tud kilometri so bili taki, da je bilo treba. Zdaj pa dokler ne naredim 20.000km ne mislim olja menjavat, ker je to živa bedarija.
Zdaj se pač razdere kar je treba za menjavo jermenov, zamenja se hladilna tekočina, ki se jo itak ven spusti in je to to. Olje, filtri...se pa pusti pri mir, če je bilo pa pred kratkim menjano. Dobro, zastopil bi, če se to dela kake 3-4 tisoč km pred servisom, če že ravno tako nanese, ampak jaz imam pa sedaj od servisa manj kot 5000km, da bi pa pri taki kilometrini spet delal menjavo....bodimo realni no.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov