Imam problem pri Ford Fiesti 2004 1.3 51kw, pri katerem nimam pojma kaj bi lahko bilo narobe.
Najbolje da si ogledate kar: VIDEO
Opis:
Kot vidite imam problem ob vžigu vozila, da se števci ne odzovejo kot so se pred to napako.
Pred napako, so se takoj ob vžigu števci postavili na svoje mesto, poleg tega pa je takoj prikazalo nivo goriva ter temperaturo hladilne tekočine.
Sedaj ob vžigu pride do brnečega zvoka, ki traja približno sekundo ali dve. Medtem se motor normalno vžge, števci ter drugi prikazovalniki pa so 'mrtvi'.
Šele po brnenju se števci vklopijo, in na prikazovalnikih za gorivo ter temperaturo se vidi črtice ki potujejo vertikalno (kot kak reset).
Od tu dalje števci delujejo povsem normalno. Med vožnjo ni torej nikoli take 'prekinitve' ali bilokaj. Tako da dvomim da je problem v kontaktu pri števcu!
Zgodi se, da števec ob vžigu deluje povsem normalno. Nekje 50% vžigov se zgodi z 'napako', 50% pa tako kot je potrebno.
Še en podatek: Problem se je pojavil po tistem, ko sem enkrat odstranil kable z akumulatorja, ter jih kasneje nataknil nazaj.
Pri tem sem seveda pazil, da sem naprej izključil maso, očistil kontakte ter pri priključitvi prvo nataknil +.
Še VIDEO samo minuto kasneje, ko števci delujejo normalno.
Hvaležen sem Vam za vsak nasvet, razmišljanje...

LP Swen