Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Problem pri vžigu VIDEO

Napisal/-a =swen= Pe jan 27, 2012 5:03 pm

Pozdravljeni!

Imam problem pri Ford Fiesti 2004 1.3 51kw, pri katerem nimam pojma kaj bi lahko bilo narobe.

Najbolje da si ogledate kar: VIDEO

Opis:
Kot vidite imam problem ob vžigu vozila, da se števci ne odzovejo kot so se pred to napako.
Pred napako, so se takoj ob vžigu števci postavili na svoje mesto, poleg tega pa je takoj prikazalo nivo goriva ter temperaturo hladilne tekočine.
Sedaj ob vžigu pride do brnečega zvoka, ki traja približno sekundo ali dve. Medtem se motor normalno vžge, števci ter drugi prikazovalniki pa so 'mrtvi'.
Šele po brnenju se števci vklopijo, in na prikazovalnikih za gorivo ter temperaturo se vidi črtice ki potujejo vertikalno (kot kak reset).
Od tu dalje števci delujejo povsem normalno. Med vožnjo ni torej nikoli take 'prekinitve' ali bilokaj. Tako da dvomim da je problem v kontaktu pri števcu!

Zgodi se, da števec ob vžigu deluje povsem normalno. Nekje 50% vžigov se zgodi z 'napako', 50% pa tako kot je potrebno.
Še en podatek: Problem se je pojavil po tistem, ko sem enkrat odstranil kable z akumulatorja, ter jih kasneje nataknil nazaj.
Pri tem sem seveda pazil, da sem naprej izključil maso, očistil kontakte ter pri priključitvi prvo nataknil +.

Še VIDEO samo minuto kasneje, ko števci delujejo normalno.

Hvaležen sem Vam za vsak nasvet, razmišljanje... :!:

LP Swen
Zadnjič spremenil =swen=, dne Pe jan 27, 2012 5:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Digital Designs
Nov uporabnik

Re: Problem pri vžigu

Napisal/-a Digital Designs Pe jan 27, 2012 5:17 pm

Če si kable staknil z akumulatorja se je resetiral računalnik in mogoče ne pošlje pravočasno podatkov. Samo nwm zakaj bi se to zgodilo po resetu.
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Problem pri vžigu VIDEO

Napisal/-a Fan So jan 28, 2012 12:26 am

Pozdravljeni

Preverite:
- pravilno delovanje alternatorja, odzivni čas / tester
- postavitev ECUja / tester

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So jan 28, 2012 1:02 am

Jaz bi menjal akumulator ali pa probal vsaj drugi akumulator. Pride do prenizke napetosti, ki jo števec prenese in se posledično na novo zaganja.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 28, 2012 9:33 am

Akumulator ali kateri od relejev ne opravlja svoje naloge.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Napisal/-a =swen= Po feb 13, 2012 3:03 pm

Imeli ste prav. Akumulator je bil že preslab.
V avtu sem imel še tovarniškega torej 8let starega z 45mAh in z navedenim zagonskim tokom 380A ( verjetno proizvajalca Fiamm, namreč nisem prepričan če se prav spomnim).
Ko smo ga premerili je v pripravljenosti kazal le še 170A zagonskega toka. :lol:
Čudi me, da je imel dovolj moči, da je avto povsem normalno vžgal v tem mrazu, ki smo ga imeli pretekle dni (-18°C).

Sedaj je v avtu nov akumulator Fulmen Extreme in upam da se bo obnesel, kot se je ta tovarniško vgrajen. :DDD
Problem s števcem je sedaj izginil. Verjetno mu je bilo 5V napetosti premalo za delovanje. Namreč ob vžigu s starim akumulatorjem smo namerili, da mu napetost pade na vsega 5V.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po feb 13, 2012 7:06 pm

=swen= je napisal/-a:V avtu sem imel še tovarniškega torej 8let starega z 45mAh in z navedenim zagonskim tokom 380A ( verjetno proizvajalca Fiamm, namreč nisem prepričan če se prav spomnim).

Original je Motorcraft.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Po feb 13, 2012 7:16 pm

Akumulator 100% zaganjač tako izčrpa baterijo, da ni dovolj toka za ECU.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Napisal/-a =swen= To feb 14, 2012 2:28 pm

Imaš prav ja, original je bil Motorcraft.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov