Imam velik problem, ki sem si ga zakuhal sam! Že vnaprej prosim tiste, ki se mislijo norčevati ali pisati razno razne komentarje, da zaprejo to temo.. Itaq sem že dovolj živčen, tako da.... Kateri mi boste pa kaj pametnega svetovali pa najlepša hvala!
Na avtomobile se spoznam malo-sem res lajik.. Sicer sem sam postopek menjave filtre videl že najmanj 10x, vendar se tega sam še nisem lotil, vse do danes..
da povem zgodbo...
V sredo zjutri, ko sem šel po opravkih, sem avto normalno vžgal in se odpeljal proti trgovini.. po cca. 1km mi je avto zacukal in ugasnil(garaže nima- termometer je kazal -13).. V tanku sem imel 13l nafte, zato sem pomislil, da mi je mogoče crknil plovček, zato sem odšel domov, dobil 20 litrsko kanglo, šel na petrol in natočil 20 litrov nafte.. To nafto sem nalil v avto, in po cca. 3min ''vrglanju'' je avto vžgal...
Danes zjutra ponovno, kljub več kot 3/4 polnemu tanku, avto po 1km ugasne... Takoj sem pomislil (bolj kot ne je možen samo ta vzrok.. ali pač ne?? ), da se mi je v naftnem filtro naredil kondenz in le ta zmrzil...
Odšel sem kupiti nov naftni filter, katerga sem brez problema tudi zamenjal.
Tukaj se pa pojavi velik problem...
Ker je majster, ki mi je vsa ta leta delal male servise, vedno zalil filter z nafto, sem to storil tudi jaz... in kaj narediti ker nafte nimam ? Dobil sem 2m ''šlavf'' (plastično cev), katero sem porinil v tank potegnil 2dc nafte... Ko sem pa hotel to cev potegniti ven iz tanka se je le ta nekako zataknila-zahaklala in obtičala v tanku!!! Po ZELO veliki sili in 2 odraslima človekoma sma to cev končno dobila iz tanka, vendar POZOR, na cevi je vidno kako se je le ta ''slekla'' (cca 5cm po površini) in seveda obtičala v tanku!
Kaj mislite lahko ta ''okruščena-slečen del'' cevi kako zamaši dovod goriva ali kaj ? Ta cev, ki se je odkrušila je prevelika, da bi sploh šla gor po cevi do filtra, da bi jo filter zaostavil.. če se bo zaostavila/zadeala se bo že v samem tanku ko bo prišla do cevi, ki jo potem potegne naprej (al kako je sploh to narejeno...kakšna pumpa, ki potegne nafto iz tanka ali kaj?)...
Ima kdo kakšno rešitev? Dobiti tank dol in ga očistiti (seveda ne sam