Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Shema varovalk Golf VI

Napisal/-a tristan01 So feb 04, 2012 6:47 pm

Pozdravljeni,

V teh ledenih dneh se je zgodila neprijetna zadeva. Na Golfu je zmanjkalo tekočine za pranje stekel. Boljša polovica je na prvem Petrolu kupila tekočino za pranje stekel in vlila skoraj polno posodo koncentrata in kakšne pol litra morda malce več vode. Tekočina je žal zmrznila v šobah. Zato sem avtomobil postavil v garažo (temperatura okrog nule). Tekočina je odtaljena, žal pa motorček ne deluje več (včeraj ko sva avtomobil vzela iz garaže je vse delovalo normalno). Najprej sem preveril tekočino, ki se je medtem že odtalila. Nato sem preveril še delovanje motorčka. Na žalost ne da nič od sebe, prav tako pa ne vklopi brisalcev. Zato sklepam, da je krivda v varovalki in ne v motorčku. Ali lahko morda kdo posreduje shemo varovalk v armaturni plošči in pri motorju da preventivno zamenjam varovalko preden se odpravim na servis? Naj dodam da vizuelno sem varovalke že preveril, žal pa se mi niti sanja ne katera je namenjena čemu saj ni nikjer v navodilih ali kje drugje sheme.

Avtomobil je Golf VI 1.2 TSI letnik 2010.

Hvala za pomoč!

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

uros11
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Shema varovalk Golf VI

Napisal/-a tristan01 So feb 04, 2012 8:34 pm

Uros11,

Hvala za hiter odgovor. Shema je prava. Sem preveril še enkrat varovalko in je bila na pogled dobra, sem jo vseeno preventivno menjal z drugo (vzel iz drugega ležišča) in motorček se je zbudil. Nato sem vrnil varovalke kot so bile prvotno in motorček še vedno deluje... Logičnega pojasnila nimam, stvar pa deluje. Sem pa preventivno še porabil vso tekočino za pranje in nalil nerazredčen koncentrat (-60) in upam da se zadeve ne bodo več ponovile.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: Shema varovalk Golf VI

Napisal/-a WMB Ne feb 05, 2012 5:51 pm

tristan01 je napisal/-a:

Uros11,

Hvala za hiter odgovor. Shema je prava. Sem preveril še enkrat varovalko in je bila na pogled dobra, sem jo vseeno preventivno menjal z drugo (vzel iz drugega ležišča) in motorček se je zbudil. Nato sem vrnil varovalke kot so bile prvotno in motorček še vedno deluje... Logičnega pojasnila nimam, stvar pa deluje. Sem pa preventivno še porabil vso tekočino za pranje in nalil nerazredčen koncentrat (-60) in upam da se zadeve ne bodo več ponovile.

LP Tristan01

Točno tako....jaz ne nalivam dodatka - vode k nobenemu vitrexu....
Kolkr piše gor ( ala -30, -40 itd) je resnica taka, da množiš *,3 in dobiš realno cifro do kolk drži - .
Jaz imam čistega - 30 in nikoli ne zmrzne.....(isto golf6)
FOLCIKA - SCIROCCO
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov