Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Jumper ne vžiga.

Napisal/-a King1 Ne feb 05, 2012 7:04 pm

Prosim za pomoč, če mi le nekdo lahko pove kaj bi lahko bilo.

Imam Citroena jumperja 2.2.hdi, prevoženih 185.000 km in glede na to, da je do sedaj lepo vžigal in da imam v okvari EGR senzor ( pokazal računalnik na servisu) ali je lahko to v kakršni koli povezavi? Sam sem glede tega mrzel in ne vem nič. Po petku sem ga danes vžgal in to komaj. Po četrtem poskusu je končno prdnil in delal normalno. Nekaj časa sem ga pustil na mestu teči in ga ugasnil. Ko sem prejle prišel domov sem ga spet probal vžgat in je vžgal po malo daljšem prvem poskusu.

Kaj bi lahko bilo poleg EGR-ja? oops ..............

Hvala za pomoč.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Jumper ne vžiga.

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 05, 2012 7:06 pm

Grelne svečke? A kilometri so realni? :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne feb 05, 2012 7:08 pm

maniaxxx je napisal/-a:Grelne svečke? A kilometri so realni? :mrgreen:

Ma kako grelne svečke na skoraj novem avtu? Ne vem....... Jah no kilometri. Itak, da so realni. =P

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 05, 2012 7:10 pm

King1 je napisal/-a:

Ma kako grelne svečke na skoraj novem avtu? Ne vem....... Jah no kilometri. Itak, da so realni. =P

lp

Mene jebejo pa mam 90kkm, ti jih maš še enkrat več, pa še citroena maš s fordovim motorjem oops ....bi znalo bit. A ko je užgal je laufal, kot da laufa na treh cilindrih pa kadil?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne feb 05, 2012 7:11 pm

Lp

Preverite grelne svečke pri vašem najbližjem serviserju. Drugo kar pa je, pa je možno, da Vam je v planinah rahlo zmrznila nafta ali kurilno, kar pač točite.

Lp,Patrik
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 05, 2012 7:13 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Lp

Preverite grelne svečke pri vašem najbližjem serviserju. Drugo kar pa je, pa je možno, da Vam je v planinah rahlo zmrznila nafta ali kurilno, kar pač točite.

Lp,Patrik

Če pokličete v naslednje pol ure dobite gratis rezervno turbino za renaulta :mrgreen:

ON..porin v grabn pa klič zavarovalnega agenta....

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne feb 05, 2012 7:15 pm

Preverite grelne svečke pri vašem najbližjem serviserju.

Lp,Patrik

Hvala gospod Patrik oz. @Fan. =P

lp

maniaxxx je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Mene jebejo pa mam 90kkm, ti jih maš še enkrat več, pa še citroena maš s fordovim motorjem oops ....bi znalo bit. A ko je užgal je laufal, kot da laufa na treh cilindrih pa kadil?

Laufal normalno pa na začetku je kar kadil ja.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 05, 2012 7:18 pm

Grelne svečke so, men tud focus težko vžge, pol par sekund mal trokira pa kadi, potem dela normalno. Res pa je, da žge vedno iz prve....za začetek preveri grelne svečke, lahko je kje mal nafta zamrznila, lahko je celo alternator ali kaj podobnega zarad mraza....najceneje je če so grelne svečke, če že mora kaj biti.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne feb 05, 2012 8:11 pm

King1 je napisal/-a:

Preverite grelne svečke pri vašem najbližjem serviserju.

Lp,Patrik

Hvala gospod Patrik oz. @Fan. =P

lp

Pozdravljeni

Sicer ne vem zakaj sem bil omenjen..............................

Ja lahko vam nagaja EGR ali žarilne svečke.
Svečke lahko fizično preverite ali delujejo pravilno, za preverjanje EGRa pa boste potrebovali tester.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr feb 08, 2012 8:38 pm

To je to. Traktor. Masino zamenji, pa bo. :D Men bencinar dans pr -24 bols kresnu k polet =P
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr feb 08, 2012 8:45 pm

BoneS je napisal/-a:To je to. Traktor. Masino zamenji, pa bo. :D Men bencinar dans pr -24 bols kresnu k polet =P

Kaj kaj. Tud men DCI vžge lepše kot poleti ampak jumperju se pa vidi, da ima forda v nosu. =P =P

lp

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Sicer ne vem zakaj sem bil omenjen..............................

Ja lahko vam nagaja EGR ali žarilne svečke.
Svečke lahko fizično preverite ali delujejo pravilno, za preverjanje EGRa pa boste potrebovali tester.

Lep pozdrav

Kar se tiče omenjanja seveda ni bilo mišljeno nič slabšalnega a kaj ko je napisal v tvojem smislu. Pozdravljeni ....... .
Prosim brez zamere. ;) Hvala za nasvet. Za EGR sem že dogovorjen za zamenjavo in bom istočasno preveril še grelne svečke. Še enkrat hvala za prijaznost in pomoč. ;) ;)

lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr feb 08, 2012 11:10 pm

:D
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr feb 08, 2012 11:32 pm

na mojem Masterju so tudi grelne zajebavale leto nazaj, pa je imel takrat samo 150.000 km ;)
po moje je pri tebi isto
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 08, 2012 11:59 pm

Eh kombiji, Sprinterja sem že pozimi pri minusu ob pol 6ih v čisti temi s šraufencigarjem direkt na štarterju laufal! :mrgreen:

P.S.: Upam, da čimprej rešiš! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če feb 09, 2012 12:31 am

Z grelnimi sem se jaz včasih je*al na golfu 2, je pa ob hladnem vžigu kadil plavo in trokiral dokler se ni vsaj malo ogrel...EGR pomojem nima tak velike vloge pri vžigu, eni ga blindirajo, gre avto bolj, drugi sčistjo, tretji pustijo pri miru kljub napaki.....
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če feb 09, 2012 8:35 am

Ah ce je pa ford not po pa use jasn :) a kondens pa nebi mogu bit razlog? Kje si pa tankal? Vsi k tocjo dizle na petrolu majo tezave v nizkih temperaturah z vzigom
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če feb 09, 2012 1:25 pm

BoneS je napisal/-a:Ah ce je pa ford not po pa use jasn :) a kondens pa nebi mogu bit razlog? Kje si pa tankal? Vsi k tocjo dizle na petrolu majo tezave v nizkih temperaturah z vzigom

Ja ja ford je noter. =P Drugače pa skoz tankam na petrolu ja. Pa laguno tud na petrolu tankam pa špila k nova. ;)

lp

~toMmy~ je napisal/-a:Eh kombiji, Sprinterja sem že pozimi pri minusu ob pol 6ih v čisti temi s šraufencigarjem direkt na štarterju laufal! :mrgreen:

P.S.: Upam, da čimprej rešiš! ;)

Ja ja kombiji. Popizdiš ko ti ob štirih zjutraj noče prdent. Bi ga kr v graben zapelu. Hvala bom zrihtal. ;)

lp

_furby_ je napisal/-a:na mojem Masterju so tudi grelne zajebavale leto nazaj, pa je imel takrat samo 150.000 km ;)
po moje je pri tebi isto

Sej pravim grem na servis pa da vidimo kaj ga je.... ;) ;)

lp

Fan je napisal/-a::D

;) ;)

lp

Uporabniški avatar
sparcoVRS
Nov uporabnik

Napisal/-a sparcoVRS Če feb 09, 2012 11:31 pm

BoneS je napisal/-a:Ah ce je pa ford not po pa use jasn :) a kondens pa nebi mogu bit razlog? Kje si pa tankal? Vsi k tocjo dizle na petrolu majo tezave v nizkih temperaturah z vzigom

zakaj bi bil pa petrolov dizel vzrok za težave pri vžigu pri nizkih temperaturah? sam mam dizla pa poznam še najmanj 5 drugih ki tudi točijo petrolov dizel in vžge brez problema. edino če je temperatura pod -30 stopinj so lahko problemi bojo pa tud z nafto ostalih ponudnikov

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 09, 2012 11:42 pm

sparcoVRS je napisal/-a:

zakaj bi bil pa petrolov dizel vzrok za težave pri vžigu pri nizkih temperaturah? sam mam dizla pa poznam še najmanj 5 drugih ki tudi točijo petrolov dizel in vžge brez problema. edino če je temperatura pod -30 stopinj so lahko problemi bojo pa tud z nafto ostalih ponudnikov

Ja sam ti maš TDI-ja, zato pa vžge :mrgreen:

@king: zgleda, da boš moral DCI-ja premontirat v kombi, če hočeš da dela, v Laguno pa "forda" da se boš vsaj enkrat lahko pohvalil, da si imel okvaro na Renault-u =P

Uporabniški avatar
sparcoVRS
Nov uporabnik

Napisal/-a sparcoVRS Če feb 09, 2012 11:53 pm

pol pa najbolš da nalepi črke TDI na zadek pa bo vžigal brez problemov :-P

mal heca. upam, da bo težava hitro odpravljena

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 22 gostov