Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mišek
Uporabnik

P307 - ključavnica prtljažnika

Napisal/-a mišek Po feb 06, 2012 1:04 pm

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje oz. dve. Na Peugeotu 307 2006 letnik, imam vklopljeno avtomatsko zaklepanje, ko začneš vozit. Včeraj se mi je prvič začelo dogajat, da ugasnem avto, odprem vrata in se mi isto časno odpre prtljažnik (pač elektronska ključavnica spusti). To mi je včeraj prvič naredil, ne naredi pa stalno. Potem sem probaval, zaklepat odklepat, na daljinca in se včasih pri odklepanju tudi odpre prtljažnik. Ne vem kaj ga muči?

Drugo vprašanje pa je povezano prav tako s tem, ko odprem vrata (ko je avto zaklenjen) se včasih vklopijo vsi štirje smerokazo, isto kot če bi odklenil na daljinca. Pa še tudi nisem pogruntal po kakem principu bi naj to delalo, včas se, spet drugič se ne. Sem mislil prvo, ajd ima to iz varnosti narejeno, da ko izstopiš iz avta, pač poblinka, da recimo drug vidi, ko pride zadaj. Ker se mi je to bolj zjutraj dogajalo, sem pomislil, ali ima slučajno kak svetlobni senzor kje, da ponoči to vklopi, ampak se mi je teorija podrla, ker je tudi podnevi kdaj isto naredil. :)
To z žmigavci me niti ne moti, naj blinka, če mu paše, tist da se mi pa prtljažnik odpira pa se mi ne dopade. Potem če hočeš zaklenit, morš najprej kuferan zapret :roll:

Kdo ve kaj bi naj to bilo? Če grem na servis vprašat bojo tak kaj spalamodili. :roll:

Tku
Nov uporabnik

Re: P307 - ključavnica prtljažnika

Napisal/-a Tku Po feb 06, 2012 1:58 pm

Akumulator je še prvi?
Starost je ravno prava za bližnji konec akumulatorja, okoliščine - mraz pa ravno tako. In ob slabem akumulatorju se zna elektroniki zmesti. Že videno na P307. Radio je izgubil nastavljene postaje, čez dva tedna lightshow na armaturki, naslednji dan akumulator dokončno fuč. Po novem akumulatorju vse OK.
Lp, Tku

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po feb 06, 2012 7:33 pm

Akumulator je še vrjetno prvi ja, nisem pa gledal, avto sem oktobra kupo.
Vžiga brez problema, postaje se še niso zmešale. Ne vem no...kaj bi blo.

ydnabog
Nov uporabnik

Napisal/-a ydnabog Po feb 06, 2012 8:16 pm

P307 je en j**c, sem ga imel, skoz neke težave, peleš avto na servis, prklop na računalnik, nč ne najde pa rece da je vse OK. Fizično kaj preverit pa itak ne znajo ker so eni faking idioti.
Mel sem pa tud sam neko težavo s prtjažnikom, namreč, včas sem ga lahk odprl, včasih ne. Ko so mi zamenjali neko "mikrostikalo" je bilo vse ok, zdej če ma to kaj veze s tvojo težavo nevem, sam takšna je bila moja izkušnja s prtljažnikom.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To feb 07, 2012 6:14 pm

pišuka, včeraj ko sem šel s popoldanskega šihta mi je že novo foro pokazal. Ga odklenem na daljinca, se kuferan zram odpre, sem šel takoj nazaj zapret, pa avto zalaufam, grem sneg dol pucat, hočem kuferan odpret, da dobim metlo ven, se ni dalo odpret...kot da bi bil zaklenjen, ključavnica ni mrdnila. Potem sem od znotraj na gumb odklenil in potem je ključavnica spustila.
Danes spet, ko parkiram in izstopim se mi odpre kuferan :roll:
Pikolina...kaj naj grem na servis, al bi bil kak avto električar dober zato? Neki ga štrika....sem pomislil, ko se ni dal kuferan odpret pri vžganem avtu in drugače odklenjen, da bi se mi hudič tak slučajno komplet zaklenil. Vsa vrata zaprta, avto laufa ti pa ne morš noter :twisted: to se še manka, da se mu kaj v tej smeri zmeša.Madona, pol pa naj kličem ob enajstih ponoč domov, naj mi rezervn kluč prinesejo oops

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To feb 07, 2012 6:18 pm

Pozdravljeni

Tester, podroben pregled komfortne elektronike....................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To feb 07, 2012 7:22 pm

Ja pa ne bojo potem meni oni ne vem koliko računali za priklop na tester?
Bom šel najprej na avtoelektriko, sej ma testerje tud.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To feb 07, 2012 8:21 pm

Velike cenovne razlike gotovo ne bo...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To feb 07, 2012 9:05 pm

Ja sam tist je vsaj tak, da če nič ne najde, nič ne računa.
Na pooblaščencih pa kolker mi je znano te kar vdrapnejo po ceniku pa briga njih...pa še naročit bi se moral prej pak kaj jaz vem kaj še vse.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To feb 07, 2012 10:45 pm

Pozdravljeni

Osebno se mi zdi normalno da se je za servis potrebno naročiti. Kako bi se pučutil, da vam mehanik kaj dela okoli vozila, nato pa vse spusti iz rok in začne pregledovati drugo vozilo. Na kraju pa bi bilo polovično narejeno na obeh vozilih.
Se strinjam z vami, da je malo nerodno, če nič uporabnega ne povedo in vam vseeno obračunajo storitev. Pred posegom preverite kaj se na dotičnem servisu obračunava ......................... pa ne bo presenečenj. Res pa je, da je največkrat krivec neznanje uporabljanja testerja.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

daniel.
Novinec

Napisal/-a daniel. Sr feb 08, 2012 12:12 am

Probaj dobi na kakšnem odpadu rabljeno ključavnico/stikalo za prtljažnik ..... sj cena ne bi smela bit visoka, vsaj jst bi najprej to menju. ....
pol pa vidiš

lp
daniel

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr feb 08, 2012 1:15 am

Zdaj sem videl, da ko se odpre prtljažnik in če ga zaprem nazaj, se potem ne da več odpret brez da v notranjosti pritisneš na gumb za zaklepanje. Oz. enkako je vrjetno, če bi stisnil na ključu, če je ta izven ključavnice, jaz sem probal pri vžganem avtu.
Bo treba it nekam da pogledajo. Ta čas bom pa izklopil avtomatsko zaklepanje. Čeprav isto je ko ga odklepam s ključem. Ko pa greš ven iz avta se pa le ne bo odpiralo.

Že da se naročiš ja, samo to je bol malenkost, in nerodno se je zdaj naročat, ko sploh ne vem kdaj bi lahko šel. Težko je rečt, za en tedn naprej kako bo. Tak kot recimo danes so nam povedli, da jutri delamo, čeprav je praznik :roll:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po feb 13, 2012 9:23 pm

Danes šel k enemu avto električarju pa se mi zdi, da bi me rad po žepi vžgal.
Povem ka je, je reko to se je treba pa pošpilat, lahko je več možnih stvari, lahko je napeljava, računalnik....rečem kaj tester ne pokaže kaj je, je pa reko, da to tester nič ne pokaže, da je treba na roke najdit feler....ta mi je mal bosa...prašam, kolk pa to lahko kaj pride; lahko je 20 lahko 100eur, je prtišnjen malo :roll:

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Po feb 13, 2012 9:31 pm

Lahko je mikrostikalo zanič...

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Po feb 13, 2012 9:32 pm

@ mišek iz kje pa si doma. Se mi prav zdi, da si nekje Šentjur, Frankolovo, ...
Poznam v Konjicah enega dobrega avtoelektričarja.
lp

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po feb 13, 2012 9:41 pm

doma sem bol v smeri Podčetrtka, delam pa blizu Celja
Kje v konjicah? Daj povej naslov, kaj za eden pa številko?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 18 gostov