Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pivcar
Nov uporabnik

Po menjavi filtra za gorivo

Napisal/-a pivcar To feb 07, 2012 12:12 pm

Sem nov na tem forumu. Imam Ford mondeo l.1997 TD in ženi pri temperaturi 8 pod ničlo ni vžgal. Verglala je dvajset minut dokler ni spraznila akumulator. Po posvetih z znanci sem menjal filter za gorivo, ker naj bi se v njem nabral kondenz, ki naj bi pri nizki temperaturi zraka zmrznil. Ko sem odstranil stari filter, sem z njega stočil staro nafto, ki je bila precej svetle barve (parafin?). Glede na to, da je na ohišju nameščena ročna pumpica s katero naj bi v filter načrpal nafto, me zanima ali moram v filter vseeno naliti nafto. Ob pritiskih na omenjeno pumpico sicer skozi izhodno odprtino rahlo oddteka nafta. Cevki za dovod in odvod goriva v filter sta sicer hitro in enostavno snemljivi brez kakšnega zatezanja ali objemk. Ali je možno, da je zaradi tega prišel v ti dve cevki zrak? Kaj storiti? Pravkar filam akumulator zato prosim za kakšen nasvet, da ne naredim še kakšne večje škode. Hvala za hitre odgovore!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Po menjavi filtra za gorivo

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 07, 2012 1:02 pm

Na eni strani ohišja filtra je odzračevalni vijak. Ko maš filter skupi sestavljen, nekajkrat pritisni na pumpico (toliko da postane trda), nato odzračevalni vijak odvij, da izpustiš zrak iz filtra. To ponavljaj tako dolgo, dokler ne bo skozi odzračevalni vijak pritekla nafta brez mehurčkov. Filtra ni potrebno dofilavat z nafto, ker je temu namenjena ročna pumpica.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 07, 2012 2:39 pm

Pa če kje pušča nafta zadihtaj.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To feb 07, 2012 4:15 pm

Obevezno zalij filter z nafto... če si že verglal,boš imel kar probleme,da ti bo avto vžgal... kajti forde je kar problem odzračiti.... sploh če nisi vešč takšnega dela
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 07, 2012 4:38 pm

RedBull™ je napisal/-a:Obevezno zalij filter z nafto... če si že verglal,boš imel kar probleme,da ti bo avto vžgal... kajti forde je kar problem odzračiti.... sploh če nisi vešč takšnega dela

To je dezinformacija!

Tu je govora o 1,8 TD motorju. Tu se filtra nič ne zaliva z nafto, ker ga niti ne moreš zalit. Če si že verglal "na prazno" potem samo odvij dovodne cevi na injektorjih in verglaj v max. 15 sekundnih intervalih (in vmes vsaj minuto počakaš,da se zaganjač ne pregreje), dokler nafta ne brizgne mimo injektorjev. Pol samo dovodne cevi nazaj privij in bo vžgal.
Odzrači pa se tako,kot sem ti prej opisal.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Če feb 09, 2012 4:36 pm

Da ne odpiram nove teme bom uporabil tole:

Avto imam garažiran, vendar je v garaži ob teh dneh tudi ponoči okol -5°C, saj ni ogrevana. Avto ponavadi vedno segret zapeljem v garažo, le včeraj sem ga hladnega premaknil zvečer iz dvorišča v garažo. Torej prižgal, premaknil 20m in ugasnil. No, zjutraj je prvič na kratko vžgal, nato pa takoj ugasnil. V naslednjem poizkusu je avto samo verglal. Na akumulatorju so bile delane meritve in so vse še takšne kot morajo biti, zato smo avto postavili v ogrevano garažo. Po pol ure je avto vžgal v prvo.

Torej je zmrznil kondenz v filtru za gorivo? Odpeljal sem se 30km da se je avto dobro segrel, ter ga postavil nazaj v ogrevano garažo.

Vprašanje: ali je sedaj kondenz s filtra izginil, ali pa je potrebna menjava filtra? Avto je Ford Fiesta 2009, 1.4 16V
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Če feb 09, 2012 4:47 pm

V pol ure se ne odtaja nič, sicer pa benzin pri -5 ne zmrzne.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Če feb 09, 2012 5:01 pm

Zakaj se pa v pol ure ne bi odtalilo nič? Pri +10°C? No, vem tudi da bencin ne zmrzne pri -5°C. Kondenz v filtru pa lahko, kot je bilo tudi že v začetku napisano? ;)

V glavnem sedaj, ko je avto na toplem, vžiga, akumulator je kot nov. Moram kaj storiti ali pustim kot je? (na žalost nisem tehnični tip, zato se bo mogoče komu zdelo da sprašujem bedarije).

LP
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Če feb 09, 2012 5:07 pm

Pol pa zamenjaj tisti bogi filter , če ga boš sploh našel!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 18 gostov