Nasveti in napotki ter povpraševanja...

alhambra71
Novinec

POPRAVILO ZADNJIH VRAT

Napisal/-a alhambra71 Ne mar 04, 2012 7:17 am

Pozdravljeni
Prosil bi vse uka vedne če mi lahko na kratko opišejo postopek kako se naj pri Seatu Alhambri lotim demontaže zadne vratne obloge. Ne najdem nobenega čepa oz. vijaka, ki bi ga bilo potebno odvit, da odstanim oblogo. Na parkirišču sem poškodoval vrata pa mislim da bi lahko sam zadevo porinil nazaj na svoje mesto če bi odstanil oblogo. za lažjo predstavo sem priložil sliko iz Etke.
hvala za pomoč in lep dan
Priponke
zadnja vrata.JPG
zadnja vrata.JPG (12.5 KiB) Videno 929 krat

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: POPRAVILO ZADNJIH VRAT

Napisal/-a sašo5 Ne mar 04, 2012 10:19 am

ne vidiš kje je vijak? Dvigneš tisto plastiko, ki je za zapirat vrata(kaže ti tudi slika 20,21,22) spodaj je vijak....

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 Ne mar 04, 2012 2:57 pm

Ja ok in potem se tapeta samo dvigne navzgor in to je to. A so še kakšne plastične sponke kje ki bi se lahko poškodovale?
lp

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca Ne mar 04, 2012 3:12 pm

Ponavadi so plastični čepi, kateri se tudi velikokrat polomijo, ko potegneš tapeto, dobiš jih pa v anetu(adelu).

Pa ne vleci dol tapete z izvijačpm, ker boš popraskal barvo ali uničil plastiko na tapeti ampak z namenskim plastičnim loparčkom.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Ne mar 04, 2012 8:27 pm

alhambra71 je napisal/-a:Ja ok in potem se tapeta samo dvigne navzgor in to je to. A so še kakšne plastične sponke kje ki bi se lahko poškodovale?
lp

Če te je strah za vsak čep potem pusti tako kot je :roll:
Pri vsakršnjem odstranjevanju tapete vedno poškoduješ kak čep, pa tudi, če si že 3x snel vse tapete in točno veš kje drži...
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 Sr mar 07, 2012 8:15 am

Tapeto odstarnil brez poškodb. Tapeti se odvije dva vijaka M6 in potem se samo sname s potiskanjem navzgor proti šipi. Pred tem je potrebno odstraniti ročko za zapiranje in odklopiti električni pomik šipe ter odstaniti zvočnik visokotonec. Zadeva je simpl so pa pri ročki zaponke, ki bi se lahko hitro polomile. Blenda se dvigne samo navzgor, gre pa kar težko zato je to bolje delati poleti ko je plastika bolj elastična in se kasneje polomi.
Imam pa drugo težavo, in sicer nisem uspel popraviti poškodovanih vrat, poškodba je prevelika, da bi se popravilo brez ličarskih del s tem da kleparska dela ne pridejo v poštev. Zanima me če mi lahko kdo svetuje kje bi dobil zadnja desna vrata. Iščem vrata v srebrni barvi in dobro ohranjena. Potrebujem samo kovinski del vrat. Za dober nasvet se zahvaljujem, rezultat na vprašanje sem vam pa napisal.
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov