Nasveti in napotki ter povpraševanja...

primozkocijancic
Nov uporabnik

renault megane RS 225, problem z motorjem???

Napisal/-a primozkocijancic Sr mar 14, 2012 8:23 pm

http://www.youtube.com/watch?v=kXyIWoN- ... e=youtu.be

Na posnetku se med delovanjem motorja pojavlja nek čuden zvok. Točno od kje prihaja ne vem, vendar se najbolj sliši na tej strani kjer je snemano, torej na sovoznikovi strani. Prosim, če kdo zna pomagati, kaj bi to bilo.

Drgugače je zvok opazen samo, ko avto stoji, med vožnjo ga ni slišati. Drugače pa ni drugih znakov, da bi kaj bilo narobe saj motor deluje normalno in bolj se nagibam, da je kje kaj slabo prišravbano saj se mi zdi, da je zvok še najbolj podoben temu. Je kdo kdaj imel podoben primer?

Vsi nasveti so dobrodošli.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: renault megane RS 225, problem z motorjem???

Napisal/-a error 90 Sr mar 14, 2012 8:25 pm

Kaj pa pravi tester?
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 14, 2012 8:26 pm

Če se ti zdi, da je kakšna banalna stvar v motornem prostoru, probaj z roko pritisnit plastike ipd. na tem koncu, pa poslušaj, če mogoče neha. Razen če je kje bolj nedostopno...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

primozkocijancic
Nov uporabnik

Napisal/-a primozkocijancic Sr mar 14, 2012 8:30 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Če se ti zdi, da je kakšna banalna stvar v motornem prostoru, probaj z roko pritisnit plastike ipd. na tem koncu, pa poslušaj, če mogoče neha. Razen če je kje bolj nedostopno...

že pritiskal povsod, vendar se mi zvok prihaja od bolj spodaj, pod tisto plastiko okoli motorja

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr mar 14, 2012 8:32 pm

Razlogov je lahko več in preko posnetka se lahko samo ugiba. Lahko je napenjalec mikro jermena, jermenica na alternatorju,... (snamite mikro jermen) in nato preverite. Lahko je pa kriva vodna črpalka (s katerim jermenom je gnana pri renaultu ne vem, predvidevam da z zobatim) Lahko je pa vzrok ropota čisto kje drugje.... potrebno bo obiskati mehanika,da odkrije ter odpravi napako.

Najbolje,da se čimpreje ugotovi ter popravi,da ne pride do kakšnih večjih poškodb ter s tem povezanih stroškov.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr mar 14, 2012 8:33 pm

Meni tale zvok deluje, kot da bi se oglašala kakšna rolca ali španer.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr mar 14, 2012 8:55 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Meni tale zvok deluje, kot da bi se oglašala kakšna rolca ali španer.

Tudi jaz mislim da je to
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

primozkocijancic
Nov uporabnik

Napisal/-a primozkocijancic Sr mar 14, 2012 8:57 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Meni tale zvok deluje, kot da bi se oglašala kakšna rolca ali španer.

Pa misliš, da bo popravilo tega drago? Bom v prihodnih dneh peljal k mehaniku, d vidim pri čem sem. upam, da popravilo nebo predrago, ker kot pravim deluje vse čisto ok, na zvok se pa postal pozoren in sem ga opazil, ko dajem avto v garažo :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr mar 14, 2012 9:14 pm

Hja, če španer ali rolca zobatega jermena spuščata glasove, bo popravilo še poceni, če se zamenja v pravem času. če se ne, bo popravilo zelo drago. Ampak to so samo predvidevanja. Lahko kje kakšna plastika okoli motorja tolče....ali kakšna zaščitna plastika pod motorjem. Vsekakor preveri, da ne bo res kakšno zlo nastopilo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr mar 14, 2012 9:57 pm

Ste že poizkusili poslušati s pomočjo kovinske palice? Sliši se kot nek ležaj...

primozkocijancic
Nov uporabnik

Napisal/-a primozkocijancic Če mar 15, 2012 6:16 pm

zlica22 je napisal/-a:Ste že poizkusili poslušati s pomočjo kovinske palice? Sliši se kot nek ležaj...

Tega še nisem probal s kovinsko palico, tudi točno ne vem kako bi to izpeljal :) Jutri sem zmenjen pri mehaniku, da vidim pri čem sem in ko ugotovi razlog ga sporočim.

Uporabniški avatar
Touge
Nov uporabnik

Napisal/-a Touge So mar 17, 2012 12:17 pm

Mislim da je problem v nastavljivi jermenici odmične gredi.....VVT (dephaser) pulley.... lohk je tud kej druzga sam slišat je tako.

primozkocijancic
Nov uporabnik

Napisal/-a primozkocijancic Po mar 19, 2012 9:54 pm

No da malo osvežimo tole zadevico. avto še vedno ni urihtan. Bil tudi že na ogledu pri dveh mehanikih (ogled je bil bolj vizualen). Eden je rekel, da če je samo ta zvok in nič drugega posebnega, da bi še bilo narobe, da naj kar vozim in pustim tako kot je. Drugi pa je malo namigoval na šponerje in jermena in se mu nekako neda iskati napake in bi najraje komplet vse zamenjal in mi tudi že postavil ceno nekaj čez 500€. ( vodno pumpo+jermene in vse kar paše zraven), čeprav je to bilo že vse menjano nedolgo nazaj pred cca 20000km.

Touge je napisal/-a:Mislim da je problem v nastavljivi jermenici odmične gredi.....VVT (dephaser) pulley.... lohk je tud kej druzga sam slišat je tako.

hvala za še en nasvet, bom predlagov mehaniku, naj še to preveri. (tokrat grem pa še do tretjega mehanika, mogoče bo ta pokazal kaj več zanimanja)

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Po mar 19, 2012 10:10 pm

To kar ti je rekel prvi mehankar je največja bedarija. Točno tako je bilo z kolegom, mehankrat mu je reku da nej se voz, ampak iz motorja so na podoben način prihajali zvoki. In rezultat? Pri menjanju zobatega jermena ni blo dobro narejena in je jermen dobesedno poberalo. S časom ga je tok pobralo da se je vtrgal. Če bi bil tisti mehankar saj kokr tok, da bi plastiko dol uzel in pogledal kakšen je jermen bi se takoj vidilo da ga pobera. Rezulatat itak, odtrgan jermen in za 800€ stroška. (na srečo ni imel nobenih poškodb na batih, ampak samo na glavi motorja + da je moral spet kupiti novo garnituro)

Tako da ti predlagam da čimprej najdeš tapravga mehankarja, da ti to kvalitetno pogleda, saj okoli jermenov. Ni treba kar takoj use zamenjat, ampak se lahko samo vse podre okoli in pogledat. Kokr vem se lahko posebi kupuje vse te rolce, itd.

Je pa res da ti nebo nuben šou vse to poderat za 20€ ;)

lp
Slika

primozkocijancic
Nov uporabnik

Napisal/-a primozkocijancic So mar 24, 2012 1:48 pm

Evo, da malo osvežimo temo. Avto je na popravilu. Se je vse pregledalo in je bila kriva vodna pumpa. Tako, da se bo zamenjala z novo in zraven se bo zamenlal tudi zobati jermen in vse kar paše zraven. Ob pregledu pa se je tudi videlo, da je jermenica (odmične gredi) natrgana in smo tudi to zamenjali, tako da bodo sedaj čisto vsi jermeni zamenjani. Cena okvirno z delom naj bi bila ttam nekje okoli 800€.

lp,Primož

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne mar 25, 2012 9:40 pm

800 je dokaj visoka cena. Pri črpalki vztrajaj na Aisin (Potokar), ki je tudi original noter ali vsaj SKF z modrimi lopaticami (ta nova) pri Anet, z raznimi KWP in podobno sem si enkrat naredil strahovite težave. Imam podoben motor 2.0T v Espacetu (F4R794) in zares dobro dela, le turbina je pri meni Mitsubishi, pri 225 so boljše tudi blajerce, kovani vijaki, drugačen kolektor.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Ne mar 25, 2012 10:50 pm

Boš pa kar dobro plačal vse skupaj. Ampak sej nimaš druge, boš zadevo saj zrihtal ;)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov