Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Pride čas, ko se nerodno prestavlja

Napisal/-a tiguan Če mar 15, 2012 9:50 pm

Menjana sklopka, zajla, včasih se mi zgodi, da po pritisku slopke in spuščanje se nerodno prestavlja menjalnik (gre na silo v brzino nima veze 2-3-4-5 težko se), po nekem času, ko parkrat stisnem sklopko spet deluje normalno, .... :-k komplet se je zamenjalo....pa v prostem teku mi ropota, ko pa stisnem sklopko pa neha, sliši se pri mrzlem in ogretem . Menda je v ropotanju težava v teh fedrčkih (sem o tem spraševal tu). Pri zaviranju nič ne tuli imam pa tamal menjalnik v ibizi 1.4 16v, olja v menjalniku je dost, mehanizem je OK, ker se drugače lepo šalta razen včasih ma pa res izpade, mogoče je kriv vztrajnik ali pa menjalnik, avto ima 195tkm.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Re: Pride čas, ko se nerodno prestavlja

Napisal/-a cky2k Če mar 15, 2012 9:56 pm

treba bo menjat menjalnik,dobro veš da so problematični isto kot ta 16v mašina :? sam na srečo (še) nimam problemov mam pa 182k prevoženih
VW golf IV

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: Pride čas, ko se nerodno prestavlja

Napisal/-a tiguan Pe mar 16, 2012 9:25 pm

Danes spet, ko speljem iz parkirišča vse OK po ene 100m in 2x pritsinjeni sklopki pa spet ne gre v prestave, pol je spet popustil.
Vem, da so teli menjalniki crkoval, ampak a mi lahko kdo pomaga, če se res življenska pot tega menjalnik počas zaključuje.
Pa enkrat vem, da se je pri 150km/h oglašal en tak čudn zvok, kot bi bli ležaji, ampak zdej se ne več.
Član od leta 2004
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 45 gostov