Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Fiesta st "skrehnjena kolesa"

Napisal/-a sasocar123 Sr mar 21, 2012 12:00 am

Pozdravljeni forumaši !

Torej pred meseci sem si kupil karambolirano fiesto st. Vse sem že lepo porihtal, sedaj sem še pri zadnji oviri. Namreč pri nakupu, nisem bil pozoren na kolesa, zdelo se mi je da so malo postrani, ampak nisem pa vedel da so tako postrani.
Pregledal sem krake, vse okoli njih, spodnji most, roke, peste, končnike, vse je tako kot mora biti.
Zmotilo me je edino to, ker se vidi da je bilo "šraufano" nekaj okoli rok, amortizerjev in pest. In mogoče so našraufali napačne, ker ST ima drugačne..
Ima kdo mogoče kakšno idejo kaj bi bilo lahko narobe ? Avto se drugače pelje, nikjer ne drgne, vendar kolesa so kar precej skrehnjena in se ne upam kam dlje peljati.
Vem, da je težko preko slik in foruma, pa vendarle. Rajše prej vprašam, kot pa da vozim avto gor in dol brezveze.
Hvala za odgovor in lp
In še slile:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Re: Fiesta st "skrehnjena kolesa"

Napisal/-a croma_man Sr mar 21, 2012 12:05 am

znali bi bit amortizerji al pa roke od navadne in zaradi tega razhaja v optiki? se mi je podobno zgodilo na cliotu, 2mm razlike pri vpetju amortizerja je lahko tudi par stopinj camberja.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr mar 21, 2012 12:20 am

No, da se ne lovimo, mantramo in pametujemo...Vsak originalni fordov del ima odtisnjeno številko tega dela. Po tej številki se da ugotovit na kateri avto, s kakšnim motorjem paše. Zdej, če se ti lušta, mi lahk posreduješ številke pest, amortizerjev in rok. Imam možnost preverit ali so te deli za ST ali za kaj drugega.
Pa še nekaj: Kaj je ta avto dodatno znižan? Ker mi deluje tako...extra znižano. Če je, pol je lahk nagib glih zarad tega tulk podren.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Sr mar 21, 2012 1:23 pm

Hvala za expresne odgovore.
Evo, eno roko sem vzel dol in nikjer ni nobene označbe. Bila je pa ziher menjana. Pa še to, axa ima cca 3cm lufta, se pravi ravno toliko kolikor meni striže kolo, tako da, če bi bila roka 3cm krajša, bi se axa usedla in kolo poravnal .. upam.
Drugače pa od pest in amortizerjev imam številke, bi lepo prosil če lahko preveriš:
peste:07 uH CN1 H177
amortizerji:5S5Y 18045 AE
Evo sem slikal axo in pa roko.
Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr mar 21, 2012 7:05 pm

To nič prav ne paše skupaj.... :huh:
Amortizerji bi morali biti 5S6Y 18145-AA (desni) in 5S6Y 18146-AA (levi)
Pesta pa bi morala imeti št. 2N11 3K185-AE, ali AF ali AD (odvisno od datuma proizvodnje tvoje fieste) - lahk pa posreduješ še št. šasije, pa se bo točno videlo, kaj je bilo original vgrajeno.

Roke nimajo nobenega fordovega emblema odtisnjenega? Tudi selen bloki ne? niti "kugla? Če ni, potem ni original in je lahko razlika ravno v tem.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Sr mar 21, 2012 7:30 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:To nič prav ne paše skupaj.... :huh:
Amortizerji bi morali biti 5S6Y 18145-AA (desni) in 5S6Y 18146-AA (levi)
Pesta pa bi morala imeti št. 2N11 3K185-AE, ali AF ali AD (odvisno od datuma proizvodnje tvoje fieste) - lahk pa posreduješ še št. šasije, pa se bo točno videlo, kaj je bilo original vgrajeno.

Roke nimajo nobenega fordovega emblema odtisnjenega? Tudi selen bloki ne? niti "kugla? Če ni, potem ni original in je lahko razlika ravno v tem.

Evo imaš ZS za šasijo .. Drugače pa nikjer nobene druge označbe..

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če mar 22, 2012 1:33 pm

No evo, danes sem šel v Tapos, gledati roke. Roke so identične mojim, tako da roke morajo biti ok.
Kaj bi bila zdaj še opcija ? Lahko da so še napačne peste, ali pa da je zamenjan cel most .. Če je pa vse to ok, pa mora biti kriva kišta, ja ?
Torej kje naj zdaj spet začnem ?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 22, 2012 1:56 pm

Vzmeti so originalne?
Daj še podri komplet amortizerje in preglej, če niso zgornji nosilci fasali kakšne poškodbe in pa ležaji amortizerja. Predvsem poglej tale del:
http://www.ebay.ie/itm/FORD-FIESTA-Mk-4 ... 1e656a9745

Nekje bi morala biti neka oznaka / puščica, kam mora bit obrnjen. Lahko, da je tu kaj narobe in ti nagib zajebava. Če je to vse v redu, potem bo treba pogledat karoserijo.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če mar 22, 2012 2:00 pm

kot je že en pred mano rekel....avto izgleda zelo nizek......za forda ne vem, vem pa pri alficah, ko jo znižaš, se naklon hudo podre...že pri cca 3cm nižjem avtu si lahko pri 2 stopinjahm, če ostale komponente niso v dobrem stanju.....če pa greš tako nizko, kot izgleda pri teb, pa je hitro 3 stopinje ....ampak kot pravim, za forda ne vem kako je

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če mar 22, 2012 4:53 pm

Se pravi amortizerje še podret, da ni slučajno tam kaj narobe.. Bomo pogledali.
Drugače je pa avto dodatno znižan z vzmetmi h&r, zato je tako nizek.. Kaj, da bi bilo pa kaj narobe z mostom pa ne ? Ker drugače zgleda raven, samo možno da ni pravi .. čeprav to kar malo dvomim.
Aja še to .. drugače pa tam kjer zdaj ni roke, je pa kolo naravnost, stoji tako kot mora..

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 22, 2012 8:35 pm

Pa sem te že prej vprašu, če je avto znižan...In ker je nizek, se mu je nagib podrl. Imaš dve variante, kak to popravit: ali avto nazaj dvignt na original, ali pa nabavit camber/caster adjusters za fiesto ST.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če mar 22, 2012 10:58 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Pa sem te že prej vprašu, če je avto znižan...In ker je nizek, se mu je nagib podrl. Imaš dve variante, kak to popravit: ali avto nazaj dvignt na original, ali pa nabavit camber/caster adjusters za fiesto ST.

Oprosti, nisem videl v prejšnjem postu. Ja ok, glede na to, da hočem priti skozi z minimalnim stroškom, bi potem nabavul camber/caster, se pravi je to kot nekakšen zglob/gumica če sem prav razumel.. Kaj to se dobi na originalnem servisu ?

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe mar 23, 2012 12:29 am

Pri mcphersonu se ne poveča camber toliko ko avto nižaš, jaz sumim da so pesta napačna, ker tam ko se vsadi amortizer notri tam je določen kot in mogoče ima ST drugačna pesta kot navadne različice. Daj pomeri če sta oba kolesa enako nagnjena, če sta potem je zihr napaka v kosih ker težko da bi bil avto v nulo enako zvit na obeh straneh.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe mar 23, 2012 5:14 am

To je to:

http://www.pumaspeed.co.uk/product-Camb ... rs_357.jsp

Za pesta bom pa danes preveril, če so ali niso ista. Sam se mi zdi, da niso. Lahko je tudi zaradi tega camber zjahan.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe mar 23, 2012 7:27 am

Pesta so načeloma ista. Razlike je samo v tem, ali so za ABS ali pa so brez ABS.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Pe mar 23, 2012 9:39 am

Fantje, hvala za vse odgovore. Drugače je avto na obeh straneh enako skrehnjen. Se pravi, na vsaki strani manjka 3cm, kar ni malo, da se kolo poravna.
Bom v ponedeljek vzel amortizer dol in preveril kako in kaj. Zdaj za vikend žal ne bo časa..
Poročam kaj bo, v ponedeljek.

Hvala, lp

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po apr 02, 2012 1:59 pm

Pozdravljeni !

Evo, danes sem končno vzel amortizer dol. Sedaj pa nevem, ali je že v originalu na koncu tako kriv ali ne.. Kaj pravite ?
Zgoraj na amortizerju pa zgleda vse ok, tisti camber in te zadeve.
Pa še slika:

Slika

Lp, Sašo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po apr 02, 2012 2:18 pm

99,9 % sem prepričan da bi moral bit raven,če je original tudi tak potem je to prvi avto v moji mehankarski karieri da ima tako zavite amortizerje,pa feder ma tud neke sumljive neenakomerne razmake med navoji.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po apr 02, 2012 3:46 pm

No našel si problem, amortizer mora biti raven, takole jih zvije ja ker tukaj dseluje največja sila iz pesta. Sem šel v robnik in je ravno tako zvilo amortizer samo na kontra :mrgreen: Novi amortizerji pa bo problem rešen.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po apr 02, 2012 5:24 pm

Aha, no super, ker zgleda kot iz "fabrke".. Se pravi, najbolje da snamem še drugi amortizer in če je ravno tako kriv, bi potem z menjavo novih moral biti problem rešen kajne ?

Lp, Sašo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov