Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Audi a3 menjava žarnice

Napisal/-a Dj Big Če mar 22, 2012 7:03 am

Zdravo, vozilo je audi a3 letnik 2004, imam majhen problem in sicer leva kratka luč (H7) mi sveti zelo nizko v tla, žarnica ni pravilno vstavljena notri ker se vidi v luči... Zanima me samo kako se pravilno namesti žarnico oz. kakšen patent ima... ker pri večini se vstavi postrani in zavije not... tukaj so pa neki jezički in mi nikakor ne rata, če ima gdo iskušnje bom zelo hvaležen za pomoč :mrgreen: Upam da nisem preveč zakompliceral oops
Zadnjič spremenil Dj Big, dne Pe mar 23, 2012 6:03 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Dj Big
Stalni uporabnik

Re: Audi a3 menjava žarnice

Napisal/-a Dj Big Če mar 22, 2012 4:50 pm

Res nihče neve? :huh:

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Če mar 22, 2012 5:01 pm

Ja, žarnico moreš pravilno obrnit ko jo daješ noter, tako da se jeziček na žarnici vsede v luč. Je ne zaviješ ampak jo samo natakneš in potem fiksiraš s tisto sponko. Zna biti kar komplicirano, ko to počneš prvič. Zapelji se do Audi servisa, kolegu so jo tam zamenjali zastonj (2 minutki dela).
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če mar 22, 2012 8:18 pm

Dj Big je napisal/-a:Res nihče neve? :huh:

težko je opisat "kako je prav" zato sem eno sliko našel, če ti bo kaj pomagala: da vidiš vsaj kako pride sponka, žarnica pa mora biti notri tako, da sta konektorja vodoravno (niti malo ne sme bit v "krivo" zdaj ne vem, če je kaka točka na ohišju žarnice, da se vsede, vendar velik problem to ne bi smel bit) zna se pa zgodit, če se zjebe motorček za štelanje, potem vedno sveti v poden...
Slika

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Če mar 22, 2012 10:32 pm

egster je napisal/-a:Ja, žarnico moreš pravilno obrnit ko jo daješ noter, tako da se jeziček na žarnici vsede v luč. Je ne zaviješ ampak jo samo natakneš in potem fiksiraš s tisto sponko. Zna biti kar komplicirano, ko to počneš prvič. Zapelji se do Audi servisa, kolegu so jo tam zamenjali zastonj (2 minutki dela).

Ni potrebno biti nesramen, še posebej ne če ne poznaš osebe in njene zmožnosti ok?
Pošraufal sem dosti več kot samo menjanje žarnic... Vprašanje je bilo namenjeno tistim ki so že menjali žarnico na zgoraj navedenemu vozilu in vedo o čem govorim. In sicer žaromet ni narejen po principu da se žarnico postavi noter in pritrdi z tistim jeklenim jezičkom, tudi ni narjen po principu pri nekaterih ko jo postaviš ukrivljeno in zavrtiš da se uleže pravilno. Kot sem napisal tista plastika ker se vstavi žarnica ima jezičke in nebi rad nekaj polomil zato sem samo hotel razlago pravilne menjave.
Zdaj sem 2 dni v službi po 16 ur ker menjam sodelavca in sem samo prespal doma, v službi pa imam čas in je avto v garaži tako da bi rad samo žarnico pravilno vstavil ker me moti da sveti zelo nizko oz. v tla. Vprašanje je bilo namenjeno temu če ima slučajno kdo iskušnje in mi lahko pomaga. Na vsezadnje pa če ne dobim pomoči ga lahko odpeljem v petek na servis ko bom frej... nebo me pobralo če dam nekomu za kavico ker mi bo samo pravilno vstavil delujočo žarnico.

Hvala obema za pomoč... Sašo5: žaromet nima takega patenta.. vglavnem tudi če ne popravim in peljem na servis... bom pogledal kako se namesti, potem pa poslikam in razložim da bo v pomoč če bo še kdo imel podobne težave...

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Če mar 22, 2012 10:55 pm

Trikrat sem prebral temo, pa še mi vedno ni jasno, kje je bil nesramen do tebe. Ti je lepo napisal,da pelji na servis, pa ti bojo porihtal. Se lahko poleg naučiš, kako se menja, da boš za drugič znal. Nima veze,kaj si ti vse že prešraufal, jaz sem tudi že dost prešraufal, kosil travo, popravljal računalnike, pa še vedno ne vem, kako se letalo vozi. Tvoje zmožnosti pa so,da ne veš žarnice menjat.

Se opravičujem za brezvezen post, moti me to, da treba vsakega popljuvat, ki hoče malo pomagat kolikor zna.

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Če mar 22, 2012 10:57 pm

Namen mojega posta je bil daleč od nesramnosti. Tako, da se opravičujem če si tako razumel.

Sam sem žarnico menjal na Audiju A6 istega letnika in sem bil prepričan, da je sistem enak (tak, kot ga je pokazal sašo5), kot na A3.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Pe mar 23, 2012 5:59 am

egster je napisal/-a:Ja, žarnico moreš pravilno obrnit ko jo daješ noter, tako da se jeziček na žarnici vsede v luč. Je ne zaviješ ampak jo samo natakneš in potem fiksiraš s tisto sponko. Zna biti kar komplicirano, ko to počneš prvič. Zapelji se do Audi servisa, kolegu so jo tam zamenjali zastonj (2 minutki dela).

Ok, moja napaka je bila ko sem na šihtu bolj na hitro prebral in dobil občutek da je bilo mišljeno sarkastično... se opravičujem oops

Sem se pa drugače na koncu posta zahvalil za ostalo razlago ker si poskusil pomagati :mrgreen:

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Pe mar 23, 2012 6:22 am

StajercS je napisal/-a:Trikrat sem prebral temo, pa še mi vedno ni jasno, kje je bil nesramen do tebe. Ti je lepo napisal,da pelji na servis, pa ti bojo porihtal. Se lahko poleg naučiš, kako se menja, da boš za drugič znal. Nima veze,kaj si ti vse že prešraufal, jaz sem tudi že dost prešraufal, kosil travo, popravljal računalnike, pa še vedno ne vem, kako se letalo vozi. Tvoje zmožnosti pa so,da ne veš žarnice menjat.

Se opravičujem za brezvezen post, moti me to, da treba vsakega popljuvat, ki hoče malo pomagat kolikor zna.

Glej moja napaka je bila da sem post razumel sarkastično, slab dan, veliko dela, prehitro negativno sklepano... uporabnik je bil deležen opravičila... ;)

Nisem nikjer v tvojem postu zasledil da bi znal pomagati za zgoraj naveden problem in po tvoji logiki so tudi tvoje sposobnosti enako 0 :lol: Kar se tiče prejšnjega posta sem prehitro sklepal negativno, vendar mi je uporabnik egstar z veliko mero potrpljenja bolj podrobno razložil kaj je mislil kljub mojem neprijaznem postu.... ;)

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po mar 26, 2012 10:14 pm

Naj povem, danes sem bil na dunajski v avtodelti. Glede 2 min dela. Pridem na servis vprašam enega mehanika če mi lahko to uredi in pravi naj grem v sprejemno pisarno da nesme nič delat. Pridem v sprejemno vpraša me kateri avto, povem in dobim odgovor: dans imamo gužvo in je nemogoče. Zglasite se jutri in avto pustite pri nas za cca 2 ure. Pa mu jaz pravim da sem žarnico zamenjal da je use dostopno samo če mi lahko gdo pravilno namesti tist k**** in pravi da ne da to more avto ostati pri njih na strokovni vgradnji. Sam smejat sem se začel in odšel. :shock: :bow
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov