Nasveti in napotki ter povpraševanja...

KlemenP
Novinec

Dolivanje olja

Napisal/-a KlemenP Ne mar 25, 2012 2:15 pm

Čez dobrih 600km imam 2. redni servis (30.000km), nivo olja je pa med min in max, pa me sedaj zanima če se splača dolit olje, da ne bodo na servisu kaj komplicirali glede garancije slučajno. (načeloma mislim da se mi ne splača ker bi bilo to stran metanje olja, ampak raje vprašam.)

Prijatelj mi je sicer rekel, da dokler rdeča lučka za olje ne posveti ni problema, pri oranžni bi se pa splačalo dolit. Drugje sem pa prebral da se ga splača dolit takoj ko se opazi, da ga zmanjka... Iskreno povedano tudi nisem pričakoval da ga bo po 30.000km sploh kaj spil (ampak po prebranem so TSI-ji kar pozrešni kar se olja tiče), na servisu mi pa niso dali/prodali nič olja za dolivanje.

LP!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Dolivanje olja

Napisal/-a lancia hf Ne mar 25, 2012 2:19 pm

Če je na sredini med min. in max. se nimaš kaj bati saj naj bi tam bila idealna količina, večji problem bi bil, če bi bilo že na min. takrat bi pa moral malo olja doliti.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 25, 2012 2:23 pm

KlemenP je napisal/-a:Čez dobrih 600km imam 2. redni servis (30.000km), nivo olja je pa med min in max, pa me sedaj zanima če se splača dolit olje, da ne bodo na servisu kaj komplicirali glede garancije slučajno. (načeloma mislim da se mi ne splača ker bi bilo to stran metanje olja, ampak raje vprašam.)

Če ni ravno na minimum pusti tako do servisa. Razen, če planiraš iti na AC in ga konkretno žgat :mrgreen:
Ne bodo nič komplicirali. Ne vem zakaj bi. ;)

Prijatelj mi je sicer rekel, da dokler rdeča lučka za olje ne posveti ni problema, pri oranžni bi se pa splačalo dolit.

Reci prijatelju, da nima pojma in da naj bo raje tiho, kot da klati take neumnosti :roll:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 25, 2012 2:28 pm

Nemorem se spomnit ker avto je bil, da ko se je lučka za olje prižgala je že ležaje na glavni gredi uničilo.
Aja pa ni Italian, ker to bi si zapolnil =P
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Ne mar 25, 2012 2:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Ne mar 25, 2012 2:29 pm

peroRS je napisal/-a:
KlemenP je napisal/-a:Čez dobrih 600km imam 2. redni servis (30.000km), nivo olja je pa med min in max, pa me sedaj zanima če se splača dolit olje, da ne bodo na servisu kaj komplicirali glede garancije slučajno. (načeloma mislim da se mi ne splača ker bi bilo to stran metanje olja, ampak raje vprašam.)

Če ni ravno na minimum pusti tako do servisa. Razen, če planiraš iti na AC in ga konkretno žgat :mrgreen:
Ne bodo nič komplicirali. Ne vem zakaj bi. ;)

Prijatelj mi je sicer rekel, da dokler rdeča lučka za olje ne posveti ni problema, pri oranžni bi se pa splačalo dolit.

Reci prijatelju, da nima pojma in da naj bo raje tiho, kot da klati take neumnosti :roll:

Ja men se je to tut mau smešno zdel ampak k te je strah za svoj avto, boš vsaki stvari verjel sam da se mau bolš počutš haha

Načeloma ga ne žgem nevem kok, na vsake tolik ga mau spustim do 160km/h, drugače se pa trudim karseda lepo furat.

Jah ker sm navajen, da se pri uveljavljanju garancij in podobnih pizdarij, kjer ti ni treba plačat za popravilo/nadomestilo precej komplicira ampak ja, upam na najboljše.

Si bom pa zdej kupu 1l več za dolivat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov