Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Disk ploščice

Napisal/-a Neon Sr dec 31, 2003 7:18 pm

Mam toyoto celico pa sem kupu po besedah prodajalca zelo dobre ploščice za športno vožnjo.

No in se je možakar zmotil, ker sem enkrat na AC nepredvideno bremzal iz 170 na 0, zdej pa cvilijo.

Kaj naredit zdaj, OZ. katere bi ble bolj primerne za tako uporabo.

ATE, Brembo ??? Kdo ma kake iskušnje s tem, ker jih ne bi rad več velikokrat kupoval :?
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Sr dec 31, 2003 9:54 pm

Ni vse odvisno od ploscic. Je dosti od diskov. Se pa lahko kupi spray z katerim pospricas pakne in neha skripat. Jaz imam kr ene plosice gor .. pac .. nove so se .. in sem pred casom menjal diske .. sem dal gor brembo max narezane .. in morm rect nikol ne cvili .. ce drugace ne zato ker se sproti vse cisti.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neon Če jan 01, 2004 7:58 pm

Diski sicer niso znucani.

Saj neki cajta je blo v redu, zdaj sem pa očitno ploščice pregrel.

Kolk si pa dal za te diske, pa za primerjavo povej kolk so navadni za tvoj avto.
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe jan 02, 2004 6:41 pm

Neon je napisal/-a:Kolk si pa dal za te diske, pa za primerjavo povej kolk so navadni za tvoj avto.

Jup to bi bil zanimiv podatek tut zame (spomladi menjam bremze kompletno :wink: ).
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG So jan 03, 2004 2:31 am

Cena enega normalnega diska za moj avto pri Summit Motors Lj. (Pooblasceni servis)
15.000,00 SIT .. torej dva skupaj 30.000,00 SIT. Ce bi to se pri njih menjal, pristejte se 8.500,00 SIT za eno uro dela.
Tako pa sem poklical h Potokarju in mi je v enem dnevu pripeljal iz tujine Brembo Max. Cena enega diska je pa bila
9.000,00 SIT .. torej dva skupaj 18.000,00 nekoliko drobiza gor ali dol. Seveda imam jaz svojega privat mehanika, kateremu sem dal za delo, ki je ukljucevalo menjavo diskov, menjava zadnjega levega lezaja in menjava bencin filtra, samo 6.000 SIT.
Naj povdarim, da gre samo za diske Brembo Max, zavore so serijske. Ce koga zanima kaj vec gremo pod PM :)

PS: Danes, malo prej sem dol dal obe sprednji koli zato da sem pogledal ploscice > :shock: .. ni ni .. bo treba ene sportne kupit. Diske imam gor od 30.10.2003 .. ploscice pa od meseca prej. Vsak ki me pozna .. ve da veliko bremzam :twisted:

Slikce tukaj:
http://users.volja.net/tomcat/disc_01.jpg
http://users.volja.net/tomcat/disc_02.jpg
http://users.volja.net/tomcat/disc_03.jpg
http://users.volja.net/tomcat/disc_04.jpg

LP, Klemen

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neon So jan 03, 2004 12:55 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Cena enega normalnega diska za moj avto pri Summit Motors Lj. (Pooblasceni servis)
15.000,00 SIT .. torej dva skupaj 30.000,00 SIT. Ce bi to se pri njih menjal, pristejte se 8.500,00 SIT za eno uro dela.
Tako pa sem poklical h Potokarju in mi je v enem dnevu pripeljal iz tujine Brembo Max. Cena enega diska je pa bila
9.000,00 SIT .. torej dva skupaj 18.000,00 nekoliko drobiza gor ali dol. Seveda imam jaz svojega privat mehanika, kateremu sem dal za delo, ki je ukljucevalo menjavo diskov, menjava zadnjega levega lezaja in menjava bencin filtra, samo 6.000 SIT.
Naj povdarim, da gre samo za diske Brembo Max, zavore so serijske. Ce koga zanima kaj vec gremo pod PM :)

PS: Danes, malo prej sem dol dal obe sprednji koli zato da sem pogledal ploscice > :shock: .. ni ni .. bo treba ene sportne kupit. Diske imam gor od 30.10.2003 .. ploscice pa od meseca prej. Vsak ki me pozna .. ve da veliko bremzam :twisted:

Slikce tukaj:
http://users.volja.net/tomcat/disc_01.jpg
http://users.volja.net/tomcat/disc_02.jpg
http://users.volja.net/tomcat/disc_03.jpg
http://users.volja.net/tomcat/disc_04.jpg

LP, Klemen

In kakšna je bla razlika, ko si menjal diske.
Kako se ti je prej obnašal pa zdej?
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG So jan 03, 2004 11:29 pm

Umm v mestni voznji .. torej <60km/h so serijski boljs.
Ampak ko pa se disk tukaj ogreje, pomeni hitrosti 90> km/h je pa zlobno :) Bolj ko je vroc bolj grabi .. kar se preprosto ugotovi z tem, da pedal drzis stalno na enem mestu avto pa zmeraj bolj bremza ter zmeraj bolj mu nos lima navzdol.

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Ne jan 04, 2004 12:02 pm

kolikor jaz vem bi lahk brembo gor dal sam ni vse odvisn od ploscic ali diskov odvisn ksne zavore mas
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 Ne jan 04, 2004 12:08 pm

mene tud zanima brembo me zanima če je kak prodajalec v slo. pooblaščen oz. uvoznik z trgovino vem da jih imajo po parih štacunah samo nimajo od bremba 15 vrst ploščic in diskov (so je bil samo primer) zato bi rabil prov uvoznika oz. štacuno brembo zanima me pa še neki kakšna je pa razlika v ceni pri nas ali italia

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Ne jan 04, 2004 3:10 pm

cena je enaka lahko malo vec pri nas drgac u slo mislim da ni nobenga konkretnega prodajalca brembo ze ce je pa ti bojo robo sam prodal -se ne spoznajo prevec.ti priporocam da skocis u italijo lahk tud mene kontaktiras in ti povem na kermu servisu ti dobro predstavijo zavore lahk jih tudi poskusis
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne jan 04, 2004 3:15 pm

keylone je napisal/-a:kolikor jaz vem bi lahk brembo gor dal sam ni vse odvisn od ploscic ali diskov odvisn ksne zavore mas

Seveda je dost samo na diskih in ploscicah. Potem pa se o bremzah v kar se potem steje velikost oz povrsina celjusti in pa stevilo batov. Pa seveda tudi korespondentno hlajenje zavornega sistema, torej celjusti in zavorne tekocine. Ampak to pa so ze resnicno resne predelave v smislu WRC. Za na nase ceste je dovolj boljsi diski in ploscice.

LP, Klemen

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 Ne jan 04, 2004 3:27 pm

kul hvala a maš kako njihovo internetno stran da jst mal počekiram

mister
Nov uporabnik

Re: Disk ploščice

Napisal/-a mister Po jan 05, 2004 11:02 am

Neon je napisal/-a:Mam toyoto celico pa sem kupu po besedah prodajalca zelo dobre ploščice za športno vožnjo.

No in se je možakar zmotil, ker sem enkrat na AC nepredvideno bremzal iz 170 na 0, zdej pa cvilijo.

ATE, Brembo ??? Kdo ma kake iskušnje s tem, ker jih ne bi rad več velikokrat kupoval :?

hojla!
prav imas,toyota je zakon!
me pa nekaj zanima.jaz vozim mr2 prejsnji model,pa sem imel zadnjic karambol in me zanima ce imas kako informacijo kje dobit kakele iz tujine,mogoce tud rabljene?

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po jan 05, 2004 11:09 am

Moje izkusnje - dal sem gor brembo diske in ferodo ploscice, pa sem diske pri prvem mocnejsem bremzanju pregrel in od takrat so mi cvilili in kadar sem mocneje bremzal prav grdo ruzili. Potem sem dal gor ene malo narezane, ki mi jih je privlekel moj serviser in original ploscice in zadeva dela ko sus!

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Po jan 05, 2004 4:51 pm

power diski ATE in ploščice ATE sprobano in deluje super

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky To jan 06, 2004 8:25 am

Sprehodiš se do Italije, kupiš TAROX-e komplet (diski in ploščiče).
Dal sem jih gor ulaufal okol 1000 km, pol pa Trbolje-Prebold (taka fina ovinkasta cesta, naprej v klanec gor pol v klanec dol pa svinski ovinki). Avto je bil Clio 16V l.93!
Diski so zarel ko sem prisel dol, ampak so se vedno delali kako se spodobi ! Bremzanje 150kmh v 0kmh brez problema. Delali so in se delajo po 10.000km samo ze imajo malo roba.

Ko bos menjal diske in ploščiče ti še predlagam MOTUL 5.1 zavorno olje, ker 4.0 komaj še zdrži (sem ga že pregrel), tko da tle tud mal pazi!

Lahko pa tole pogledas http://www.rsrmotorsport.com/oprema.html .
Z EBC ali z MOVIT ne moreš falit, je pa dražje.
NO GO!

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Re: Disk ploščice

Napisal/-a Neon Ne jan 11, 2004 8:41 pm

mister je napisal/-a:
Neon je napisal/-a:Mam toyoto celico pa sem kupu po besedah prodajalca zelo dobre ploščice za športno vožnjo.

hojla!
prav imas,toyota je zakon!
me pa nekaj zanima.jaz vozim mr2 prejsnji model,pa sem imel zadnjic karambol in me zanima ce imas kako informacijo kje dobit kakele iz tujine,mogoce tud rabljene?

U to bo pa težka za MR2 dobit dele, vsaj po moje.
Ka si ga fejst skrešal?

Glede bremz se je stanje zdej mal izboljšalo, spomladi bo pa res treba neki ukrent, k bo jakost zaviranja večja :P
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov