Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Citroen Saxo zamori na ovinku

Napisal/-a matey18 To mar 27, 2012 6:26 pm

Doma imamo citroen saxo letnik 99 1.1 bencinar. Kaj bi lahko bila tezava da avto ko grem v levi ovinek izgubi moč tako kot bi spustil gas ga kar zabije ko se avto spet poravna pa spet normalno pelje naprej.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Re: Citroen Saxo zamori na ovinku

Napisal/-a pixie To mar 27, 2012 7:19 pm

prva stvar ki mi pade na misel je, da bi bila napaka na dovodu bencina. (Beri kot da v rezervoarju pumpa zrak potegne
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To mar 27, 2012 8:14 pm

Pusti kot je. Malo se še vozi, nato se ti bo to začelo dogajati še v desnem ovinku, nato še na ravnini, potem pa kanglico v roke pa je.
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To mar 27, 2012 8:27 pm

huda glede kanglice :mrgreen:
jaz pa imel v nedlejo eno hudo prigodo pri saxo-tu, me kolegica kliče da je avspuh zgubila, ravno v levem ovinku :D, je rekla daj zveži ga mi gor, sm reku pa to ne bo nč držal, ga celega odhaklam dol, vržem v avto, pa sm ji reku zdej pa pel :lol:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To mar 27, 2012 8:35 pm

Se to dogaja ne glede na količino goriva??Najbrž ne ampak samo pri praznem tanku a ne.

dekA3
Nov uporabnik

Napisal/-a dekA3 To mar 27, 2012 8:53 pm

Čisto enak problem sem imel na AX 1.1i, vedno ko je bilo v rezervarju 1/4 bencina ali manj, in sicer od prvega dneva ko sem ga kupil (rabljenega - prejšnji lastnik mi je dobrodušno pustil skoraj poln rezervar :D )

Ker se mi ni dalo s tem ukvarjati sem poskušal imeti vedno višji nivo bencina ali pa šel počasneje v ovinek in v 150.000 km kolikor sem z njim napravil se zadeva nikoli ni poslabšala.

Verjetno pa je zadeva vezana na pumpo pod zadnjim sedežem.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 27, 2012 10:55 pm

Bencin je še v celi napeljavi, filtru in še kje, tako da dvomim, da je pumpa glavni vzrok, ker ne bi mogel čisto takoj zacukat. Prej bi rekel, da je vzrok bližje - npr enkrat so imeli v uplinjaču nekaj goriva in plovec, da ga ni bilo preveč ali premalo. Če imajo še vedno kaj podobnega (neko malo rezervo goriva nekje pri vbrizgu), je to po moje prvo mesto za iskanje napake. Kako je s filtrom goriva?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr mar 28, 2012 8:18 am

esem je napisal/-a:Bencin je še v celi napeljavi, filtru in še kje, tako da dvomim, da je pumpa glavni vzrok, ker ne bi mogel čisto takoj zacukat. Prej bi rekel, da je vzrok bližje - npr enkrat so imeli v uplinjaču nekaj goriva in plovec, da ga ni bilo preveč ali premalo. Če imajo še vedno kaj podobnega (neko malo rezervo goriva nekje pri vbrizgu), je to po moje prvo mesto za iskanje napake. Kako je s filtrom goriva?

Letnik 99....francoz....Verjem , da nima fergazerja :) Pa tudi , če bi ga imel se to ne dogaja. S takimi old shool motorji mam kr dosti izkušenj in verjem, da to so bili motorji z dušo. Kar bi lahko bilo na sumo bi lahko bil tudi regulator pritiska ali pa napeljava....Vsekakor bi bilo dobro preverit pritisk goriva med vožnjo in potem raziskovat dalje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr mar 28, 2012 9:53 am

Kolikor vem so imeli ax-i (saxo) dve različne pumpe v rezervoarjiu. Če ti avto dela tako že odkar si ga kupil, je možno da je bila menjana za nepravo.
Lahko je problem v pumpiali pa v pregradah v rezervoarju (so podrte).
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Sr mar 28, 2012 1:16 pm

lisko je napisal/-a:Letnik 99....francoz....Verjem , da nima fergazerja :) Pa tudi , če bi ga imel se to ne dogaja. S takimi old shool motorji mam kr dosti izkušenj in verjem, da to so bili motorji z dušo. Kar bi lahko bilo na sumo bi lahko bil tudi regulator pritiska ali pa napeljava....Vsekakor bi bilo dobro preverit pritisk goriva med vožnjo in potem raziskovat dalje.

+1

že saxo letnik 1997 je injection

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr mar 28, 2012 1:43 pm

Problem pri teh francozih je ker ima na pumpi 2 zajema bencina in sicer čisto spodaj in od strani in ko se spodnje sito zabije ti vleče od strani ko pa zaviješ pa gre bencin na stran in potegne zrak in ga zamori.Lahko da je bila menjana pumpa za nepravo in spet pride do tega problema,sem reševal žetak problem sam je že tok časa nazaj da sem rahlo pozabil kaj in kako...

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr mar 28, 2012 8:14 pm

Res je, zabije se "filter". Standardna napaka pri saxojih, Peugeot 106, ipd... In najbrž se ti to ob polnem rezervarju ne pojavlja?

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Če mar 29, 2012 5:12 am

Ja dogaja se samo takrat kot je ze nekdo omenil ko je v tanku priblizno 1/4 oz manj bencina.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov