Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

vprasanje okoli luci

Napisal/-a BoneS Če apr 05, 2012 6:42 pm

Pozdravljeni!

Zanima me ena zadeva..na svojem vozilu imam navadne zaromete. Ze od samega zacetka si zelim imeti luci z leco, ksenon ni pogoj. Ker sem nasel ene zaromete, ki so sicer ksenon, me zanima sledece. Ali bi lahko priklopil te luci na vozilo, ce gre za popolnoma enake luci, razlika je v zarnicah? Ce ima morda kdo kaksen program, da bi se lahko videlo razlike med navadno lucjo in ksenon, bi se priporocal. Naslednje vprasanje pa je kljucno. Ce naceloma luci lahko prikljucim, kako je s svetilnostjo pri ksenon luceh: bo to sploh kaj svetilo z navadnimi zarnicami? Ksenon zarnic ne bi imel, saj je potrebno prevec ostalih predelav (pranje zarometov ipd).
Hvala v naprej za odgovore.
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: vprasanje okoli luci

Napisal/-a sebaveh Če apr 05, 2012 9:25 pm

Ni razlika samo v žarnicah. Obe žarnici imata različno svetilno območje, različno velikost, različne razdalje pri goriščih.... Temu primerno so prilagojene tudi parabole žarometa. Tako da četudi ti že uspe žarnico stlačit noter, bo svetloba precej razmazana, neostra in seveda bleščeča.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

renault_dti
Novinec

Napisal/-a renault_dti Če apr 05, 2012 9:51 pm

Sicer bi bilo dobro povedat o katerem avtu govoriš...

Drugače pa ni možno kombinirat žarnice med seboj, se pravi xenon žarnica ne paše v navadne žaromete in obratno, recimo H1 ima popolnoma drugačen priključek in "sidrišče" v žarometu kot D2s / D4s xenon.... Vse kar slišiš o xenon kitu je narejeno na H1 varjanti, da paše v žaromet.

Na kratko; Ni možno, edino če menjaš komplet xenon žaromet z žarnicami + da imaš mir narediš pranje in avtomatsko nastavitev ali pozabiš na pranje in bežiš pred modrimi.

lp

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe apr 06, 2012 6:29 am

renault_dti je napisal/-a:Sicer bi bilo dobro povedat o katerem avtu govoriš...

Drugače pa ni možno kombinirat žarnice med seboj, se pravi xenon žarnica ne paše v navadne žaromete in obratno, recimo H1 ima popolnoma drugačen priključek in "sidrišče" v žarometu kot D2s / D4s xenon.... Vse kar slišiš o xenon kitu je narejeno na H1 varjanti, da paše v žaromet.

Na kratko; Ni možno, edino če menjaš komplet xenon žaromet z žarnicami + da imaš mir narediš pranje in avtomatsko nastavitev ali pozabiš na pranje in bežiš pred modrimi.

lp

Hvala obema za odgovor..gre za mitsubishi lancer sportback..Luci so drugace popolnoma enake (govorim o velikosti), mi je pa logicno, da prikljucki niso..hjoo, skoda no, sem bil optimist, da bi tole slo lazje..
problem je se to, da ksenon zaromet pri doticnem vozilu ima moznost svetilnosti v krivinah, se pravi, so prilagodljivi..kljub temu, da bi ugodno dobil zaromete, bo (bi) predelava bila prevec zapletena :( :|
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov