Nasveti in napotki ter povpraševanja...

speedfaca
Novinec

Kraj: celje

nasvet za nakup opel tigre 1.6i 16v

Napisal/-a speedfaca Če apr 05, 2012 7:17 pm

kupujem od znanca opel tigro letnik 99,in me malo zanima če ima kdo izkušnje s temi vozili so dobri slabi?poraba?in pa nasplošno kako se avtomobil obnese!hvala za nasvete!lp peter

speedfaca
Novinec

Re: nasvet za nakup opel tigre 1.6i 16v

Napisal/-a speedfaca Če apr 05, 2012 11:15 pm

speedfaca je napisal/-a:kupujem od znanca opel tigro letnik 99,in me malo zanima če ima kdo izkušnje s temi vozili so dobri slabi?poraba?in pa nasplošno kako se avtomobil obnese!hvala za nasvete!lp peter

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5860623&show=1

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe apr 06, 2012 7:02 am

En najboljših bencinskih motorjev nasploh,1.6 16v je zakon.Zelo trpežen in vzdržljiv. Občasno se zna pojavit težava z senzorjem za vžig in motorčkom za prosti tek,ampak to se kvari pr vseh bencinarjih. Je pa kar pozresen motor,no vsaj v vectri,ker je tigra lažja verjetno bo poraba kšn liter manj. Povprečje za vectre je tm 9l na 100km,tu bo ene 8l na 100 za pričakovat. Ne vem kaksno podvozje majo tigre zadaj,vectre so mel težavo z zadnjimi vilicami,pojavljal se je nek luft,ne spomnim se natančno kje,vglavnem pred nakupom dvignit avto zadaj in poglej če je v redu.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe apr 06, 2012 7:24 am

Se mi zdi, da mi je tale nekam znana..:):) In če je to ta, potem je par dni po prodaji šel motor k vragu. sicer so nekaj popravljali, samo ne vem kako so popravili (bilo je stroška za ene 600€), pa lučka za airbag je takrat tut nekaj svetila.
Drgač pa tigra je po mojih izkušnjah eden od največjih jajcev kadarkoli narejenih...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Bmw.
Novinec

Napisal/-a Bmw. Pe apr 06, 2012 11:59 am

Tudi sam sem si jo lastil in sicer 1.4 16v požrešn ni bil hudo tam 6 litrov samo gonit jo moreš skos ko klimo všaltaš tak in tak pri 120 k prevoženih je šlo tesnilo glave avspuh se je začel malo oglašat in pa za mrzli vžig nek kompresor, v menjalniku sem 2x menjal tesnilo polosi pa rja drugo pa je blo ok ...

speedfaca
Novinec

Napisal/-a speedfaca Pe apr 06, 2012 12:16 pm

Bmw. je napisal/-a:Tudi sam sem si jo lastil in sicer 1.4 16v požrešn ni bil hudo tam 6 litrov samo gonit jo moreš skos ko klimo všaltaš tak in tak pri 120 k prevoženih je šlo tesnilo glave avspuh se je začel malo oglašat in pa za mrzli vžig nek kompresor, v menjalniku sem 2x menjal tesnilo polosi pa rja drugo pa je blo ok ...

hvala za nasvet!

speedfaca
Novinec

Napisal/-a speedfaca Pe apr 06, 2012 12:19 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Se mi zdi, da mi je tale nekam znana..:):) In če je to ta, potem je par dni po prodaji šel motor k vragu. sicer so nekaj popravljali, samo ne vem kako so popravili (bilo je stroška za ene 600€), pa lučka za airbag je takrat tut nekaj svetila.
Drgač pa tigra je po mojih izkušnjah eden od največjih jajcev kadarkoli narejenih...

ja ta ki mi jo prodaja je doma z maribora,je pa res mi omenil da je šla mašina in da so dali not kao zej novo mašino(u kar js dvomim da je nova mašina)!tako da res hvala ti za pošten nasvet!

speedfaca
Novinec

Napisal/-a speedfaca Pe apr 06, 2012 12:22 pm

valvoline je napisal/-a:En najboljših bencinskih motorjev nasploh,1.6 16v je zakon.Zelo trpežen in vzdržljiv. Občasno se zna pojavit težava z senzorjem za vžig in motorčkom za prosti tek,ampak to se kvari pr vseh bencinarjih. Je pa kar pozresen motor,no vsaj v vectri,ker je tigra lažja verjetno bo poraba kšn liter manj. Povprečje za vectre je tm 9l na 100km,tu bo ene 8l na 100 za pričakovat. Ne vem kaksno podvozje majo tigre zadaj,vectre so mel težavo z zadnjimi vilicami,pojavljal se je nek luft,ne spomnim se natančno kje,vglavnem pred nakupom dvignit avto zadaj in poglej če je v redu.

ja pogledat jo imam namen it,sej čene druga sobotni športen dan hehe!ja če pa bi se šlo potem res za nakup imam pa jo tko namen dvignit u delavnici ter preverit use dele na podvozju...most,vilice,končnike,silene,manšete itd...!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov