Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dkrajnc24
Nov uporabnik

PASSAT LETNIK 2009 - POMOČ

Napisal/-a dkrajnc24 Pe apr 06, 2012 3:41 am

Prosim za pomoč, vem da je moje vprašanje kar malce zakomplicirano in težko ugotoviti ampak mogoče je že kdo od vas imel takšno težavo in mi bo znal pomagati:

Imam passata letnik 2009, 2.0 tdi - diselski motor.
Ob vožnji v avtu poteka vse normalno in tako kot je treba, potem pa ko pridem na kakšno malce bolj neurejeno cestišče, se pravi z kakšnimi jamicami itd. in ko sam avtomobil oziroma gume malce bolj poskočijo naredi na desni strani ( sovoznikovi) zvok škripanja oziroma malce zacvili.
Razmišljal sem o sovoznikovemu sedežu a se ta zvok sliši ob nekomu, ki sedi poleg in ko nikogar ni. Bolj kot ugotavljam kaj bi lahko to bilo manj mi je jasno.
Ali so vrata, ali kakšna druga zadevica.

Prosim za pomoč, vsakogar ki se mu še kaj posveti... več glav - več ve :)

Hvala v naprej,

Srečno!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: PASSAT LETNIK 2009 - POMOČ

Napisal/-a tristan01 Pe apr 06, 2012 8:07 am

dkrajnc24 je napisal/-a:Prosim za pomoč, vem da je moje vprašanje kar malce zakomplicirano in težko ugotoviti ampak mogoče je že kdo od vas imel takšno težavo in mi bo znal pomagati:

Imam passata letnik 2009, 2.0 tdi - diselski motor.
Ob vožnji v avtu poteka vse normalno in tako kot je treba, potem pa ko pridem na kakšno malce bolj neurejeno cestišče, se pravi z kakšnimi jamicami itd. in ko sam avtomobil oziroma gume malce bolj poskočijo naredi na desni strani ( sovoznikovi) zvok škripanja oziroma malce zacvili.
Razmišljal sem o sovoznikovemu sedežu a se ta zvok sliši ob nekomu, ki sedi poleg in ko nikogar ni. Bolj kot ugotavljam kaj bi lahko to bilo manj mi je jasno.
Ali so vrata, ali kakšna druga zadevica.

Prosim za pomoč, vsakogar ki se mu še kaj posveti... več glav - več ve :)

Hvala v naprej,

Srečno!

Glede na opis sklepam, da je za moteč zvok krivo podvozje. Preveri kako je z roko in amortizerjem. Tak zvok se ponavadi pojavi pri obrabljenih pušah ali amortizerju.

LP Tristan01

PS: Mode prosim, da se tema prestavi v podforum okvare in popravila.
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

dkrajnc24
Nov uporabnik

Napisal/-a dkrajnc24 Pe apr 06, 2012 8:35 am

Hvala za pomoč in seveda odgovor.

Mislim, da od podvozje ni. Kajti ko odprem sovoznikovo okno in poslušam zvok zunaj definitivno ni ta škripec od zunaj. No lahko pa bi bilo in vsekakor bom dal preverit.

Prosim še za kakšno mišljenje od koga drugega. hvala

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 06, 2012 8:37 am

Meni je enkrat škripala armatura, zvok je bil kot da bi prihajal od zunaj oz. od podvozja. Eno leto me je spravljalo ob pamet, potem sem ugotovil, da škripa armatura na delu, kjer je znotraj naslonjena plastika na kovino. Slišat pa je bilo, kot da prihaja iz havbe oz. podvozja spredaj.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe apr 06, 2012 9:19 am

Mogoce kaj s sovoznikovimi vrati? Poskus odstrant tapeto pa poglej, ce je vse na svojem mestu..Poglej tudi, ce so pritrjeni nosilci od vrat-jaz sem imel na golfu kr precej "losane" ;)
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe apr 06, 2012 10:52 am

Če si kaj brisal tesnilo okoli vrat lahko iz tam prihaja škripanje. Najhujše je, če pošpricaš s kakšnim sredstvom za nego armaturke. Na meganu sem imel tak problem. Sicer sem mazal z glicerolom, ki naj bi to škripanje odpravil, ampak je vseeno kak mesec škripalo dokler se ni znucal tisti premaz.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe apr 06, 2012 11:12 am

Glih ta teden sem imel podobno izkušnjo s Passatom tega letnika....tudi je nekaj na relaciji začelo škripati ko je treslo avto na "avtocesti". V glavnem škripala je plastika ki je med spodnjim delom števca in volanskim obročem (v mojem primeru tista srebrna plastika okoli spodnjega dela števca)....na poti sem moral ene 2x pritisniti ob njo in je bilo ok...slišalo pa se je kot da zvok prihaja nekje iz podvozja. :?

dkrajnc24
Nov uporabnik

Napisal/-a dkrajnc24 So apr 07, 2012 12:58 pm

dask je napisal/-a:Meni je enkrat škripala armatura, zvok je bil kot da bi prihajal od zunaj oz. od podvozja. Eno leto me je spravljalo ob pamet, potem sem ugotovil, da škripa armatura na delu, kjer je znotraj naslonjena plastika na kovino. Slišat pa je bilo, kot da prihaja iz havbe oz. podvozja spredaj.

Joj, hvala vsem za odgovor in pomoč.

No tole mi je nekak najbolj blizu, problem vsega je to, da nikoli kdo drug mene ne vozi in sam osebno vozim, če bi bil na sovoznikovi strani bi vsekakor malce bolj poslušal.

Sicer pa ,, zvok prihaja iz notri seveda... ampak zdj moram še samo ugotviti in malce z kakšno vlažno viledo vse prebrisati pa bo mogoče kaj bolje :)

Ampak kako pa lahko ta primer z notranjost plastike rešim, če je prtisnjeno na železo ? Ne bom šel jemati dol celoten amaturke, hehehe :)

Hvala vse še enkrat.

Lp!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So apr 07, 2012 4:13 pm

Ce je problem plastika na kovinskem delu jo poskusi podlozit..jaz sem to resil s samolepilnimi trakovi iz pene..
Slika

dkrajnc24
Nov uporabnik

Napisal/-a dkrajnc24 So apr 07, 2012 5:51 pm

BoneS je napisal/-a:Ce je problem plastika na kovinskem delu jo poskusi podlozit..jaz sem to resil s samolepilnimi trakovi iz pene..

Aha... no to nimam pojma kako in kaj, sej veva da je amaturka pri passatu masiva in obširna.. nimam pojma kako bi se tega recimo lotil. Sploh pa moram prvo videt, če je to problem z amaturko in kovino..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov