Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Servis Škoda Škerjanec

Napisal/-a INFINITI Če apr 12, 2012 11:47 am

Pišem samo v vednost. Ko sem kupil vozilo sem začel hoditi k njim, ker so veljali kot top servis za Škodo.

Servisni del pa se je sedaj zelo poslabšal, kar se tiče obravnave strank, odkar so vzeli novega vodjo servisa.
Danes sem bil pri njih ker je spednji emblem oz značka začela bledeti in zgleda katastrofa. Na moje povpraševanje če bi lahko zamenjali je cenjeni vodja servisa (ni g. Škerjanec) lepo vzel servisno v roke in rekel, da ker je servis vozila bil opravljen na 16.100 namesto 15.000 - vozilo nima več garancije! :) Sem pojasnil, da sem prišel takrat nazaj iz morja in da nisem mogel vmes na seris, pa je naduto rekel "bi pa prej prišli na servis"

Zanimivo, ker je njihov servis opravil tudi delo na 30.000 in ni nihče omenjal, da bi bilo vozilo izven garancije - in je notri štempelj da je vse OK in da je vozilo redno vzdrževano.
Tudi salon, kjer sem kupil vozilo, je bil presenečen nad njegovo izjavo in rekel, da to nikakor ne drži in da je vozilo pod normalno garancijo.

Imel sem tudi takšno zgodbo z zadnjim emblemom, pa mi je prejšnji servisni vodja na SPC Škerjanec brez vsakega problema opravil brezplačno zamenjavo. Ko sem to povedal novemu vodji je rekel, da lepo zame in me vehementno odslovil preko telefona.

Krasno ni kaj - mene so zgubili kot stranko za vedno. Bi pa gospodiča povabil, da si prebere malo diplomsko nalogo Mije Škerjanec, ki govori kako se človek potrudi in obnaša do stranke - družina je namreč sila prijazna do strank, razložijo vse in vedo kako se dela. Zavoljo osornosti zaposlenega pa bodo verjetno zgubili še kakšno stranko.

-Porazno!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

all4you2
Novinec

Re: Servis Škerjanec

Napisal/-a all4you2 Če apr 12, 2012 11:51 am

Se strinjam, da so z menjavo g. Maksa napravili kar velik minus v svojem imenu.
Bodo pa to opazili tudi sami, samo upam, da ne prepozno.

lp

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če apr 12, 2012 11:54 am

Meni piše, da je potrebno dostavit avto v odstopanju do največ 1500km ali 1 meseca, da se ohrani garancija. Sicer ni Škoda pa vseeno.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če apr 12, 2012 12:03 pm

Kolikor vem, se je stari svetovalec sam odločil za odhod. Škoda, da ga niso uspeli zadržati.

No, saj ni treba zamenjati servisa zaradi tega.

Lp,
G
Zadnjič spremenil Gyga, dne Sr feb 06, 2013 1:26 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če apr 12, 2012 12:14 pm

Ja; Maks je bil izvrsten del team-a.

Novi pa....bog pomagaj :roll:

No gospodič se definitivno potrudi, da te odslovi ko se mu ne da ukvarjati s teboj. O servisnih pogojih ne sam ne ve nič oz ni v nič prepričan - pač pa samo zabrusi , da si preberi navodila, kaj tam piše in reče naslednji stranki da stopi naprej.
Lej servis gor ali dol - najboljše je, da se tam ne hodi več, pa da sami ugotovijo zakaj. Jaz bom sedaj recimo vozil avto 50 km dlje -zakaj? Ker očitno moj avto pri njih ni v garanciji, pa ker moj denar očitno smrdi.
Sem ga kasneje po telefonu malo sarkastično vprašal, da če torej avto po njegovem ni več pod garancijo, ni potrebno več hoditi k njim kot pooblaščencu? Pa je rekel "Ja prav.... -Adijo!"

No pa ADIJO dečko! - grem sedaj na servis kjer bodo z veseljem plačani za opravljen servis in ima avto še vedno normalno garancijo :)

Svoje avte sem vedno servisiral pri dobrem pooblaščencu - tudi ko so že bili po 7 let stari (pa imam recimo pri Superbu tudi kredit za 7 let in toliko časa bo tudi servisiran "by the book") - očitno mu manjka kakšen tečaj matematike, da bi si izračunal koliko to v povprečju nanese, sploh glede na to da danes trgovci ne živijo več od prodajnih marž temveč servisnih storitev :)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

all4you2
Novinec

Napisal/-a all4you2 Če apr 12, 2012 12:49 pm

INFINITI je napisal/-a:Ja; Maks je bil izvrsten del team-a.

Novi pa....bog pomagaj :roll:

No gospodič se definitivno potrudi, da te odslovi ko se mu ne da ukvarjati s teboj. O servisnih pogojih ne sam ne ve nič oz ni v nič prepričan - pač pa samo zabrusi , da si preberi navodila, kaj tam piše in reče naslednji stranki da stopi naprej.
Lej servis gor ali dol - najboljše je, da se tam ne hodi več, pa da sami ugotovijo zakaj. Jaz bom sedaj recimo vozil avto 50 km dlje -zakaj? Ker očitno moj avto pri njih ni v garanciji, pa ker moj denar očitno smrdi.
Sem ga kasneje po telefonu malo srkastično vprašal, da če torej avto po njegovem ni več pod garancijo, ni potrebno več hoditi k njim kot pooblaščencu? Pa je rekel "Ja prav.... -Adijo!"

No pa ADIJO dečko! - grem sedaj na servis kjer bodo z veseljem plačani za opravljen servis in ima avto še vedno normalno garancijo :)

Svoje avte sem vedno servisiral pri dobrem pooblaščencu - tudi ko so že bili po 7 let stari (pa imam recimo pri Superbu tudi kredit za 7 let in toliko časa bo tudi servisiran "by the book") - očitno mu manjka kakšen tečaj matematike, da bi si izračunal koliko to v povprečju nanese, sploh glede na to da danes trgovci ne živijo več od prodajnih marž temveč servisnih storitev :)

Smem zvedet, kam boš vozil sedaj? :D

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Re: Servis Škoda Škerjanec

Napisal/-a INFINITI Če apr 12, 2012 1:18 pm

najbrž Jorasu v Ribnico

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če apr 12, 2012 1:28 pm

@infinity zakaj pa se nisi pritožil pri direktorju avto hiše? Ker tako ravnanje je dolgoročno ( če ne celo kratkoročno ) obsojeno na propad podjetja oz. pobiranja drobtinic kar se tiče servisiranja.
Kje pa je ta AH Škerjanec?

lp

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Če apr 12, 2012 1:46 pm

lackyluk
Nov uporabnik

Napisal/-a lackyluk Če apr 12, 2012 1:49 pm

Sicer je ta "novi" servisni svetovalec povedal čisto pravilno. V servisni knjižici jasno piše,da je odstopanje 1000 km oz en mesec. Če pride audit z tovarne v kontrolo bo garancija stornirana , stroške pa trpi servis. Sicer je tu znesek nizek toda pravila so jasna. Tega se pač možak drži. Ampak,..

...lahko bi poklical (on ne ti) na Porsche, povedal za kaj se gre in bi zagotovo dobil odobritev in je krit
Dela se za zadovoljstvo strank
lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če apr 12, 2012 1:58 pm

=swen= je napisal/-a:Je to ta AH? http://www.spc-skerjanec.si/sl/Osebje/

Hvala za info. ;)

lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 12, 2012 1:58 pm

lackyluk je napisal/-a:Sicer je ta "novi" servisni svetovalec povedal čisto pravilno. V servisni knjižici jasno piše,da je odstopanje 1000 km oz en mesec. Če pride audit z tovarne v kontrolo bo garancija stornirana , stroške pa trpi servis. Sicer je tu znesek nizek toda pravila so jasna. Tega se pač možak drži. Ampak,..

...lahko bi poklical (on ne ti) na Porsche, povedal za kaj se gre in bi zagotovo dobil odobritev in je krit
lp

Naj bi se delalo, ampak je to očitno čedalje bolj redko. Neposredno gre za zadovoljstvo strank, posredno pa za njihov ponovni obisk (=denar). Po več salonih se pa obnašajo, kot da bi jim moral bit neizmerno hvaležen, ker ti lahko prodajo avto in ponudijo svoje usluge. Po drugi strani pa to niti ni tako čudno, glede na število naivnežev pri nas, ki jih serviserji lepo molzejo, oni so pa ob tem še srečni.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če apr 12, 2012 2:12 pm

lackyluk je napisal/-a:Sicer je ta "novi" servisni svetovalec povedal čisto pravilno. V servisni knjižici jasno piše,da je odstopanje 1000 km oz en mesec. Če pride audit z tovarne v kontrolo bo garancija stornirana , stroške pa trpi servis. Sicer je tu znesek nizek toda pravila so jasna. Tega se pač možak drži. Ampak,..

lp

Ja saj pravim, njegov predhodnik je zamenjal b.p. tudi po pregledu te iste servisne, nenazadnje so klepnili svoj "ALL OK" tudi pozneje na 30.000 servisu.
-Servis, ki sem ga klical za tem okoli tega, da dečko pravi, da nimam več garancije pa je to označil kot "bučke", ker v praksi vedo, da praktično nihče ne pride "točno na", sploh v času poletnih dopustov.
Tudi pri drugih avtomobilih še nikoli nisem imel takšne "garancijske težave". Poznam pa tudi primer kjer je možak na Škodi prekoračil interval za precej, precej več- pač je to bilo službeno vozilo daleč in dolgo v tujini, pa mu ni ne servis ne uvoznik delal kakršenkoli problem pri reklamaciji , ki je bila vredna nekaj tisočakov; le zmajali so z glavo in mu uredili zadevo.

Se je pa servisni pri Škerjancu skliceval na to ker pač ni hotel pomagati. Tudi značke je označil kot "material ki se obrablja" - nisem vedel, da se to tretira enako kot zavorne ploščice, sklopka ali gume :lol:
Ne vem no - mogoče pa je to kot Tablerone čokolada, pa se pač čez čas stopi al kako..
Čisto možno da je tudi avto iz Smokija in ga bo dež spral dol iz parkirišča - kaj veš... :roll:

Tako da ja - odnos je tam sedaj pač takšen kakršen je in temu je ta tema namenjena.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če apr 12, 2012 7:22 pm

Zalostno, da se to dogaja..fantje se ne zavedajo, da IMAJO konkurenco..Ko se bodo zavedli, bo zal prepozn..Pa ni to edini servis, poznam usaj se enega, kjer je odnos popolnoma enak
Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če apr 12, 2012 7:41 pm

INFINITI je napisal/-a:najbrž Jorasu v Ribnico

Ta je šele primitivna (šefinja)!

Sem enkrat imel tak sranje v salonu, da je bilo joj.
Sex turns gay people into Mexicans.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če apr 12, 2012 8:04 pm

primozek68 je napisal/-a:

Celo enkrat se strinjam s tabo :mrgreen:

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Pe apr 13, 2012 9:29 am

Uf...ko slišim kaj takega mi grejo kar kocine pokonci. oops Take "šefe" imam najraje. V takih primerih se tudi sam zelo potrudim, da mu postrežem s svojim mnenjem. Seveda na normalen a direkten način. Če ne gre z njim, pa seveda s kom nad njim. Jasno je, da se z glavo ni dobro zaletavati v zid. Do sedaj je vedno delovalo, ko sem bil v podobni situaciji kot avtor teme.

Res je tudi, da če gledamo pravila, ima servis nekako prav, a dobro vemo, da v teh težkih časih je vsaka stranka zlata vredna. Vedno se da najti nek kompromis oz. rešitev. Vprašanje je le, če je volja. Res je pa tudi ali se pogovarjaš z nekom, ki tam dela za plačo ali s kom, ki mu pomeni stranka nekaj več. Tudi meni so na mojem VW na pooblaščenem servisu menjali prednjo šipo in po 15ih mesecih je začelo puščat. A mislite, da so si šli delat blamažo, češ da je 12 mesecni garncijski rok potekel? Ne!

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe apr 13, 2012 12:28 pm

Dokler bo imel Škerjanec polno dvorišče se ne bo nič spremenilo.
Ljudje se spremenijo oz. razmislijo šele ko jih udari po denarnici,do takrat pa terajo po svoje.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne apr 15, 2012 8:24 pm

primozek68 je napisal/-a:

Sem enkrat imel tak sranje v salonu, da je bilo joj.

Poštriham pa tut sam s sprejem bolš kot oni v komori. Preveč 'sijaja' v srebrni metalik barvi in pa potečena barva. Ob brušenju nezaščitena notranjost avta, da je bil potem avto notri ves siv od tega prahu. Mati pucala k budala ker en pizdek ni dal ene flike polivinila čez odprtino na vratih.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr apr 18, 2012 8:11 am

Poslikal sem in poslal vse skupaj na lokalno Škodo. Najprej se naredijo takšni beli "črvi" po obrobju emlbema, potem začne zadeva potovat proti sredini po celotni površini, potem pa emblem v celoti postane mlečno bel.
Priponke
SNC00656_1280x960.jpg
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov