Nasveti in napotki ter povpraševanja...

adomij
Nov uporabnik

Kia proceed piskanje za neprivezan pas, "zlomljen" ključ!!!!

Napisal/-a adomij Ne apr 15, 2012 8:21 pm

Zdravo.
Imam kio proceed in bi rad odstranil zvočnik, ki pozroča piskanje, če nisi privezan. Tako da me zanima, če mi lahko kdo pove, kje se nahaja in kako priti do njega. Me pa res zelo moti, ker piska za vsako malenkost, ki jo odložim na sovoznikov zic ali če se sovoznik malo prehitro odpne,...
Za tiste vložke za privezovanje sem že slišal samo se mi ne zdijo pametni, ker predvidevam, da znajo zmesti računalnik / airbag. Zvočnik pa samo odklopiš lučka pa zaradi mene naj kar utripa.
Na servisu mi niso hoteli nič povedati.

Mimo grede. Z avtom sem imel probleme že takoj po nakupu. Moram priznati, da ta pooblaščeni servis v Ljubljani za kio je totalen poden.
Avtoradio so mi menjali 4x (dobro niso oni proizvajalci tega radia).
Crknila mi je antenca pod ključavnico, kar povzroči nezaznavanje varnostne kode na ključu, posledično nisem mogel vžgati avta takoj, ampak šele po parih poskusih vžiganja. Da so to pogruntali in zamenjali sem bil pomoje ene 10x na servisu (skoraj sem znoru).
Imel sem manjši karambol v zadnja vrata. Na servisu so mi jih seveda mogli poklepati in na novo prebarvati. Po 14 dneh so se mi naredili mehurčki pod barvo in spet sem bil na servisu oz reklamaciji njihovega strukovnega dela.
V avtu mi škriplje armatura, ko peljem pri obratih okoli 2000.
Zaščitne nalepke pred kamni, smo morali celo sami kupiti, čeprov bi moglo pomoje to biti garancijsko. Saj nismo mi krivi, če so tako slabo dimenzionirali vrata in jih vgradili bolj v notranjost školke, da je rob školjke pri vratih tako izpostavljen kamenčkom.
Da ne omenim njihove "avtopralnice" po "odpravi napake" oz. zaključenem servisu. V začetka niso avtomobila sploh prali, ker se jim je baje pokvaril visokotlačni čistilec (ok uredu), 2. so mi pozabili vrniti anteno na pravo mesto, 3. so mi pa s tem štrajfixsem zalili pretlažnik s peno, tako da je bil nakoncu bel (svaka čast).
Kar me je pa najbolj razpiz. je pa to, da mi je ključ razpadel, se zlomil ko sem ga obrnil v ključavnici. Garancije za to sploh niso hoteli upoštevati, čeprav se dobro na ključu vidi, da je zlom na podlagi slabe kakovosti materiala. Vse razpadle dele so poslikali in "baje" poslali v tovarno za udobritev garancije. Mi je bilo pa priznano iz njihove strani da nisem edini primer z zlomljenim ključem.

Sedaj se vozim z rezervnim ključem, na njihov pooblaščeni servis več ne grem nikoli več. Tako da garancije nimam več. Olje in filter sedaj menjam sam in moram kar potrkat, da je avto kar uredu. Razen piskanja za privezovanje in škripanja armature in da imam samo en ključ.
LP

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Kia proceed piskanje za neprivezan pas, "zlomljen" ključ

Napisal/-a SašoP Po apr 16, 2012 9:42 am

Glede piskanja za sovoznikov sedež je pr večini tko, da ti lahko vsak mal boljši štromar prek softwera to piskanje izklopi
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov