Zdravo, zanima me kdaj se dela veliki servis pri Hyundai Getzu z 1.1 bencin mašino, je letnik 2005 in ima prevoženih 76 000 km. Nikjer nemorem zaslediti tega podatka, servis se dela na 15 000 km a za velikega nimam blage?!
Velik servis je na 90.000km ali na 5 let, kar pride prej. Glede na to, da je star že 7 let in če še ni bila opravljena menjava jermenov bi to priporočal v najkrajšem možnem času.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Meni je mehanik rekel, da je predpisan servis za Getza 1.4 na 80.000km oz. na 5 let, pa tudi to da ima ta mašina zobatca še 1x širšega kot kakšna mašina iz VAG-a in da tudi njemu ni jasno, zakaj se menja tako zgodaj.
Lp
Hyundai - drive your way Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!
Ma a nikjer na netu fiksno ne piše kako in kdaj, res iščem pa ne najdem. Sicer pa res ja bo že čas za menjavo, ker 7 let je pa le 7 let. Ampak na 80.000 km je pa kar zelo kmalu. A ni ponavadi pri 120.000 ?
Pa a nimate servisne knjige ali navodil za avto? Meni piše v navodilih servise za vse Hyundaie. Večina jih ima menjavo zobatega na 90.000 ali 6 let, noben na 120.000 ali 80.000. Stari Accent '97 je mel pa na 60.000 ali 5 let.