Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

servis-deli

Napisal/-a fare To apr 17, 2012 9:32 pm

Zdravo,
a ima kdo kake dobre "veze" da se dajo dobiti deli(standardni) kaj ugodneje?
Več na PM če ima kdo kak predlog.
lp.

peroRS
Mojster foruma

Re: servis-deli

Napisal/-a peroRS To apr 17, 2012 9:41 pm

A to misliš za redni servis na Octavii?
Poskusi na pooblaščencu. Brez zajebancije ;)

Za 8+ let star avto dobiš 30% popusta na delo.

Upam, da se to ne šteje kot reklama oops

http://www.skoda-vednovredno.si/index.p ... =1&lang=sl

Evo cena za tvoj avto (z njihovim oljem in vse ostalo):
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To apr 17, 2012 10:13 pm

Ja, samo to je cena samo za olje, filter in delo. Popoldanci zraven zamenjajo še ostale filtre.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To apr 17, 2012 10:30 pm

Jah lej, komur se zdi predrago, lahko prinese svoje olje in za razliko denarja zamenja še kabinski filter. Zračni filter se mi zdi pa brezveze menjevati vsakih 15.000km, sploh če se voziš pretežno na AC oz. nimaš nič makadama ;)
Je pa logično, da je pri popoldancih ceneje, ker delajo brez računa, dajo notri običajno neke najcenejše kose, kar se dobi in ne dajo nikakršne garancije (pri rednem servisu to ni problem, pri jermenih, zavorah je pa druga stvar).

Drugače pa daleč od tega, da komu kaj vsiljujem. Nenazadnje lahko vse to zamenjaš sam doma, če si vsaj malo tehničen tip ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To apr 17, 2012 10:37 pm

hec je v tem, da so popoldanci(vsaj v našem koncu) ratali dragi (sam jih ne "prakticiram") ampak slišim od kolegov in znancev, tako je pogovor nanesel, da je tip pri popoldancu za veliki servis (passat 1.9 2005) plačal več, kot bi na pooblaščencu, kajti s temi akcijami za starejša vozila so zadeli v polno....

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To apr 17, 2012 10:52 pm

sašo5 je napisal/-a:hec je v tem, da so popoldanci(vsaj v našem koncu) ratali dragi (sam jih ne "prakticiram") ampak slišim od kolegov in znancev, tako je pogovor nanesel, da je tip pri popoldancu za veliki servis (passat 1.9 2005) plačal več, kot bi na pooblaščencu, kajti s temi akcijami za starejša vozila so zadeli v polno....

Pri nas je isto. Sosedu je popoldanec računal menjavo jermenov na Octavii 1 TDI90KM mislim da 470€, kolega je pa na pooblaščencu za Roomsterja 1.9TDI 77kW plačal 320€ :lol:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr apr 18, 2012 9:14 pm

sašo5 je napisal/-a:hec je v tem, da so popoldanci(vsaj v našem koncu) ratali dragi (sam jih ne "prakticiram") ampak slišim od kolegov in znancev, tako je pogovor nanesel, da je tip pri popoldancu za veliki servis (passat 1.9 2005) plačal več, kot bi na pooblaščencu, kajti s temi akcijami za starejša vozila so zadeli v polno....

Ja, so zadeli v polno s temi akcijami...ampak so redki, kateri še vozijo na pooblaščenca.....To tvojo varianto sem tudi sam slišal...verjetno od istega vira :)
Pa mislim, da ima fiat tudi neko tako podobno akcijo...Je za enga starega fiata prišla menjava jermenov koštat z delom manj, kot če bi ga delal kak popoldanc...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr apr 18, 2012 9:50 pm

Ni problem vozit na pooblaščenca. Problem je, ker so mehaniki na pooblaščenem ratali nesposobni. Saj če malo preletiš forum prebereš dosti graj glede tega.
Moj mehanik se vedno potrudi za moj avto in je cenejši od pooblaščenca. Je pa tudi res, da nekaj stvari tudi sam naredim doma.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr apr 18, 2012 10:21 pm

Pa smo spet tam.Kaj je bilo menjano na octavii pri popoldancu in kaj na roomsterju na pooblaščencu in j*** ga menjava olja in filtra zame ni servis in če so vozila tako servisirana se jaz poserjem na vse servisne knjige,pooblaščenca in strokovnost ki jo opravljajo.Za enga TDI-ja (klasična pumpa) pridejo vsi filtri,olje,grt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar nekje 400€ pri kakem potokarju (roba je kvalitetna,ker nekvalitete ne kupujem) pa delo 100€ pa sem prepričan da na pooblaščencu vsega tega ne zamenjajo za 500€

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Sr apr 18, 2012 10:48 pm

čare je napisal/-a:Pa smo spet tam.Kaj je bilo menjano na octavii pri popoldancu in kaj na roomsterju na pooblaščencu in j*** ga menjava olja in filtra zame ni servis in če so vozila tako servisirana se jaz poserjem na vse servisne knjige,pooblaščenca in strokovnost ki jo opravljajo.Za enga TDI-ja (klasična pumpa) pridejo vsi filtri,olje,grt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar nekje 400€ pri kakem potokarju (roba je kvalitetna,ker nekvalitete ne kupujem) pa delo 100€ pa sem prepričan da na pooblaščencu vsega tega ne zamenjajo za 500€

x2
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr apr 18, 2012 10:50 pm

čare je napisal/-a:Pa smo spet tam.Kaj je bilo menjano na octavii pri popoldancu in kaj na roomsterju na pooblaščencu in j*** ga menjava olja in filtra zame ni servis in če so vozila tako servisirana se jaz poserjem na vse servisne knjige,pooblaščenca in strokovnost ki jo opravljajo.Za enga TDI-ja (klasična pumpa) pridejo vsi filtri,olje,grt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar nekje 400€ pri kakem potokarju (roba je kvalitetna,ker nekvalitete ne kupujem) pa delo 100€ pa sem prepričan da na pooblaščencu vsega tega ne zamenjajo za 500€

A je težko prebrat? Če piše samo menjava jermenov so to jermeni oz. s tvojimi besedami:
grt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar
+vodna črpalka+nova hladilna tekočina

Enako je bilo menjano pri popoldancu (živi 500m od mene) in na pooblaščencu. Razlika v ceni pa :roll: :roll:

Če pa prištejemo še vse filtre (goriva, kabine, zračni) in njihovo olje bi to prišlo ca. 700€ na pooblaščencu (od starosti je odvisno koliko popusta dajo, pa tudi od vrste motorja).
Se pravi 200€ več kot pri tvojem popoldancu, s tem da dobiš račun z garancijo! Nekomu to nekaj pomeni, drugemu nič.

Sem imel primer, da je možakarju pri 140.000km (20.000 od menjave jemrenov) odtrgalo kos mikrojermena in potem to "vrvico" povleklo pod zobati jermen, ki je preskočil in je razbilo motor.
Dobil je BREZPLAČNO komplet nov motor (ne popravljen) z oljem in jermeni (4 leta star avto!!).

Me zanima, kateri popoldanec bi to naredil (3000€ na svoje stroške). ;)

Sicer pa škoda kregarije. Jaz vozim na pooblaščenca, ker se poznam in sem zraven ko delajo, tako da vem kaj imam. Zaradi teh 100€ v 5-ih letih ne bom obogatel in vi tudi ne.
Če nekomu drugemu to na paše pa tudi prav. ;)

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Če apr 19, 2012 8:28 am

Jaz pa skoraj 5 let pri pooblaščencu, plačal pošteno za zamenjavo vztrajnika, ki ga nakoncu sploh niso zamenjali a seveda zaračunali. Crknil mi je ponovno čez 1500 km, potlej so mi hoteli zamenjati še menjalnik za 2k €, nakar sem udaril po mizi pa so še zmeraj cincali, da ni vztrajnik ter palamudili do konca. No nakoncu so mi ga morali zastonj zamenjati. Pa računali so mi, da gre v mašino 5,5 litra olja, gre ga pa 5 l.

Nikoli več pooblaščenca. Se poserjejo na tiste garancije. Raje na neuradnega, če je mehanikar pošten in vsaj povprečno sposoben.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 19, 2012 8:42 am

problem pooblaščenceu je to da na nekaterih servisih delajo vajenci brez nadzora mehanikou in kle poj prihaja do nestrokovnih del.
jst sm tut mel kr mal slabih izkušenj z pooblaščenci,in to vsi omenjajo.noben pa ne pove kok je mel dobrih izkušenj z pooblaščenci.
jaz osebno kar precej.zastonj optika,vedno dolijejo vse tekocine (vitre.servoolje...zastonj) med servisom dobim nadomestno vozilo,zmeraj so točni kot dogovorjeno...
ampakmok toj druga tema.
drgac pa kar je čare napisal je čisto res in tudi cena je primerna pa ne ni drago to nikakor.
velikrat pride do neasporazumov med tem kaj je glavni servis.zame je glavni servis vsi filtri olje,garnitura zobatega jermena+vodna črpalaka (vkmc) in je to to..ker nevem kako bi menjal samo zabatega pa vodno brez olja pa filtrou,ker to ponavadi časovno ali kilometrsko sovpada..
P.S. kar se pa unga izračuna gor tiče pa za 90 eur nardiš na octavii servis z vsemi filtri in oljem + delo.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če apr 19, 2012 9:17 am

peroRS je napisal/-a:Pri nas je isto. Sosedu je popoldanec računal menjavo jermenov na Octavii 1 TDI90KM mislim da 470€, kolega je pa na pooblaščencu za Roomsterja 1.9TDI 77kW plačal 320€ :lol:

Samo te podatki niso ravno za v isti koš metat. Octavia in Roomster imata oba dizlske motorje, iste kubature.Ni pa rečeno, da bosta oba imela iste pumpe, španerje in jermene. Set se lahko razlikuje zaradi drugih tipov motorja. Lahko so tudi razlike zaradi datuma proizvodje motorja, pa čeprav je tip motorja isti. Samo kot primer: Pri 1.9tdi AVB 74kw je do nekje 06/2003 set jermenov po eni ceni, po tem datumu pa po drugi ceni...

Jeaka je napisal/-a:

x2

x3

abbe je napisal/-a:P.S. kar se pa unga izračuna gor tiče pa za 90 eur nardiš na octavii servis z vsemi filtri in oljem + delo.

x2

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Če apr 19, 2012 9:55 am

abbe je napisal/-a:P.S. kar se pa unga izračuna gor tiče pa za 90 eur nardiš na octavii servis z vsemi filtri in oljem + delo.

no ja

4,5l olja (motul) = 40€
zračni filter (mann) = 15€
kabinski filter (mann) = 25-30€
oljni filter (mann) = 8€
filter nafte (mann) = 30€

------------------------

120€ samo za material

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To apr 24, 2012 11:31 am

ESX je napisal/-a:

no ja

4,5l olja (motul) = 40€
zračni filter (mann) = 15€
kabinski filter (mann) = 25-30€
oljni filter (mann) = 8€
filter nafte (mann) = 30€

------------------------

120€ samo za material

Ja, cene si dal pa za najdražji material.
Kaj pa če vzameš:
5l olja = 25€
zračni filter = 8€
kabinski filter = 10€
oljni filter = 5€
filter nafte = 10€
Tokrat pride material 58 eur + 15-20 eur delo = 73-78 eur

TrijoAdijo je napisal/-a:Samo te podatki niso ravno za v isti koš metat. Octavia in Roomster imata oba dizlske motorje, iste kubature.Ni pa rečeno, da bosta oba imela iste pumpe, španerje in jermene. Set se lahko razlikuje zaradi drugih tipov motorja. Lahko so tudi razlike zaradi datuma proizvodje motorja, pa čeprav je tip motorja isti. Samo kot primer: Pri 1.9tdi AVB 74kw je do nekje 06/2003 set jermenov po eni ceni, po tem datumu pa po drugi ceni...

Zato ker so imeli PD motorji do 06/2002 pri garnituri zob. jermena še hidravlični šponar (dodatnih cca 40-50 eur), passati, A4 in A6 pa poleg tega pri mikrojermenu še dodaten hidravlični šponar, ki pride samo ta šponar tam okoli 120 eur (kompleten, ne tako kot menjajo nekateri samo rolco, pol pa jamrajo da jim je šponar odletu).

Komarček je napisal/-a:Jaz pa skoraj 5 let pri pooblaščencu, plačal pošteno za zamenjavo vztrajnika, ki ga nakoncu sploh niso zamenjali a seveda zaračunali. Crknil mi je ponovno čez 1500 km, potlej so mi hoteli zamenjati še menjalnik za 2k €, nakar sem udaril po mizi pa so še zmeraj cincali, da ni vztrajnik ter palamudili do konca. No nakoncu so mi ga morali zastonj zamenjati. Pa računali so mi, da gre v mašino 5,5 litra olja, gre ga pa 5 l.

Nikoli več pooblaščenca. Se poserjejo na tiste garancije. Raje na neuradnega, če je mehanikar pošten in vsaj povprečno sposoben.

Raje ne povem, kaj so mi povedali ljudje, ki so delali na pooblaščencih, kaj vse se je dogajalo... :bonk

čare je napisal/-a:Za enga TDI-ja (klasična pumpa) pridejo vsi filtri,olje,grt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar nekje 400€ pri kakem potokarju (roba je kvalitetna,ker nekvalitete ne kupujem) pa delo 100€ pa sem prepričan da na pooblaščencu vsega tega ne zamenjajo za 500€

Čare, material isti material dobiš ceneje, ker je Potokar med dražjimi (ne rabiš zdej razlagat koliko imaš rabata tam... :lol: ).

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To apr 24, 2012 4:07 pm

hippo je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Samo te podatki niso ravno za v isti koš metat. Octavia in Roomster imata oba dizlske motorje, iste kubature.Ni pa rečeno, da bosta oba imela iste pumpe, španerje in jermene. Set se lahko razlikuje zaradi drugih tipov motorja. Lahko so tudi razlike zaradi datuma proizvodje motorja, pa čeprav je tip motorja isti. Samo kot primer: Pri 1.9tdi AVB 74kw je do nekje 06/2003 set jermenov po eni ceni, po tem datumu pa po drugi ceni...

Zato ker so imeli PD motorji do 06/2002 pri garnituri zob. jermena še hidravlični šponar (dodatnih cca 40-50 eur), passati, A4 in A6 pa poleg tega pri mikrojermenu še dodaten hidravlični šponar, ki pride samo ta šponar tam okoli 120 eur (kompleten, ne tako kot menjajo nekateri samo rolco, pol pa jamrajo da jim je šponar odletu).

čare je napisal/-a:Za enga TDI-ja (klasična pumpa) pridejo vsi filtri,olje,grt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar nekje 400€ pri kakem potokarju (roba je kvalitetna,ker nekvalitete ne kupujem) pa delo 100€ pa sem prepričan da na pooblaščencu vsega tega ne zamenjajo za 500€

Čare, material isti material dobiš ceneje, ker je Potokar med dražjimi (ne rabiš zdej razlagat koliko imaš rabata tam... :lol: ).

Zato pa vedno sitnarim, da je treba zamenjat vse šponarje,rolce,itd...

Ne vem, če je ravno med najdražjimi...Neki material, ki sem ga naročil, je s polno ceno pri potokarju cca. 40-50€ ceneje, kot pri konkurenci (s polno ceno). In mi je znano, da ima potokar kvalitetno robo....

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg To apr 24, 2012 9:36 pm

No kar se delov tiče so vsaj kar se Ljubljane tiče kar vsi ponudniki na istem. Sem ravno odkeširal za material za tavelik konkreten servis, spotoma pa si vzel čas za raziskavo cen:
Garnitura zobatega jermena (jermen,napenjalec,vodilno kolo)
Črpalka
Mikro jermen (jermen,napenjaleckomplet,vodilno kolo)
Antifriz, olje menjalnik
nosilec motorja levi,desni,spodnji
cca 14 prej pa še
diski spredni zadnji, ploščice, olje motor, vsi filtri (zrak, kabina, olje gorivo)
komplet cena za oba nakupa 239,5+190.52=430,02€
S tem da sem vse plačal z gotovino. Ja da ne bo dileme pri potokarju kjer sem nabavljal tretjič, prej za redne servise(olje filtri cca 80€) vedno pri evroton na dolgem mostu na viso.
Pa ne navijam za njega v danem momentu je bil pač najcenejši, do njega sem pa prišel v bistvu čist slučajno, ko sem konec marca šnofal okol avta zakaj bremze cviljo in ugotovil da prednjih ploščic ni več, pol pa panika v soboto popoldne kje dobit, pa se je sin spomnil da je v A hali ena trgovinca z deli, pa sem šel ke in dobil ploščice. No ta šnofanje me je zdej kostal teh 430€ +20€ za torx55 + 7€ za 1 u dostopa sevis box peugeot za dolpoteg vse dokumentacije kar je meni zanimivega za P307 pa 2 vikenda šraufanja.

Za prvi del so kar vsi ponudniki v osnovni ceni enaki cca 365€ od tu naprej je pa stvar kolk se ker potrudi za kupca.
Na e-mail je bil najbolj odziven Lev na vrhniki v 30min po poslanem mejlu, BMC v 1h po klicu da sem poslal mejl. Ostalim sem poslal mejl v
večernih urah in dobil odgovore v bistvi cca 2h po odprtju trgovin, razen potokarja k sem čakal na odgovor 2 dni oz 1 dan po klicu.

Kar se tiče pa uradnih pa ravno nimam nič lepega za povedat. 1velik servis sem moral delat na mus ker mi je 2k po rednem na 20000 delanem servisu pri uradnem ponudniku, utrgal mikro jermen, zvilo napenjalec.....
No pa tudi sedaj so mi ponujal v prvi rundi ko sem povpraševal za velik servis ponujal menjavo samo zobatega jermena, in se kregal z mano da olja v menjalniku pač ni treba menjat, halo pri 338K 10l starem avtu olja za menjalnik ni treba..., Nobeden ni ponudil menjave nosilcev čeprav jih moraš demontirat za velik servis (desni in spodnji).
Edini servis k sem bil zadovoljen je bil Peugeot v Grosuplju (ga ni več) ko sem še na uradne vozil.

No za menjavo diskov pa velikega servisa v zg kompletu (brez nosilcev) so mi na peugeot uradnih servisih ponujal za redno ceno 1200€, po klicu kaj pa je z moj peugeot pa je cena prišla cca 780€ + 300€ za nosilce se pravi cca 1K z upoštevanjem max popustov moj peugeot a pazi brez dodatnih stroškov za morebitno oteženo delo in okolje varstvo. Kar pri takem servisu ponavadi pride še 200€ k kar neki naberejo. sa pravi da bi me na uradnem vse skupaj z delom prišlo cca 1400€ govorim za peugeot.
Jaka mi je ponudil ugodno ceno a ni imel časa ( se seli) tako da sem se lotil sam. No saj nisem začetnik a sem vmes 20let pauziral, zadnji velik servis sem delal na 101ki (za ta mlade zastava 101mediteran).
Vse specialno orodje sem si naredil sam, po navodilih Jakata (sem šel na šolanje) je sveder fi 8 za blokado odmične, za blokado vstrajnika mi je Jaka dal del odfleksanga vstrajnika ki sem ga privaril na ploščico, za nastavitev vstrajnika pa paše vodilo velikega valarja(za beljenje) če ga odrežeš pri krivini in prekriviš za cca 10° gre točno v luknjo ob štarterju.
Priponke
Stroskovnik-glavni servis.GIF

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To apr 24, 2012 10:05 pm

okol teh cen nebos/nebomo nikol skp prsli pa nadl neke resitvekdo ma ceneje,ker roba ni ista.
tezko je primerjat dve razlicni znamki pa rect tm majo ceneje,ker to ni receno da drzi.cene lahko primerjas samo ce je izdelek enak.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg To apr 24, 2012 11:21 pm

Fiaam, mann, swag, trw, gates, skf, Total, so kupljene znamke
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov