sašo5 je napisal/-a:hec je v tem, da so popoldanci(vsaj v našem koncu) ratali dragi (sam jih ne "prakticiram") ampak slišim od kolegov in znancev, tako je pogovor nanesel, da je tip pri popoldancu za veliki servis (passat 1.9 2005) plačal več, kot bi na pooblaščencu, kajti s temi akcijami za starejša vozila so zadeli v polno....
sašo5 je napisal/-a:hec je v tem, da so popoldanci(vsaj v našem koncu) ratali dragi (sam jih ne "prakticiram") ampak slišim od kolegov in znancev, tako je pogovor nanesel, da je tip pri popoldancu za veliki servis (passat 1.9 2005) plačal več, kot bi na pooblaščencu, kajti s temi akcijami za starejša vozila so zadeli v polno....
čare je napisal/-a:Pa smo spet tam.Kaj je bilo menjano na octavii pri popoldancu in kaj na roomsterju na pooblaščencu in j*** ga menjava olja in filtra zame ni servis in če so vozila tako servisirana se jaz poserjem na vse servisne knjige,pooblaščenca in strokovnost ki jo opravljajo.Za enga TDI-ja (klasična pumpa) pridejo vsi filtri,olje,grt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar nekje 400€ pri kakem potokarju (roba je kvalitetna,ker nekvalitete ne kupujem) pa delo 100€ pa sem prepričan da na pooblaščencu vsega tega ne zamenjajo za 500€
čare je napisal/-a:Pa smo spet tam.Kaj je bilo menjano na octavii pri popoldancu in kaj na roomsterju na pooblaščencu in j*** ga menjava olja in filtra zame ni servis in če so vozila tako servisirana se jaz poserjem na vse servisne knjige,pooblaščenca in strokovnost ki jo opravljajo.Za enga TDI-ja (klasična pumpa) pridejo vsi filtri,olje,grt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar nekje 400€ pri kakem potokarju (roba je kvalitetna,ker nekvalitete ne kupujem) pa delo 100€ pa sem prepričan da na pooblaščencu vsega tega ne zamenjajo za 500€
+vodna črpalka+nova hladilna tekočinagrt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar
peroRS je napisal/-a:Pri nas je isto. Sosedu je popoldanec računal menjavo jermenov na Octavii 1 TDI90KM mislim da 470€, kolega je pa na pooblaščencu za Roomsterja 1.9TDI 77kW plačal 320€
Jeaka je napisal/-a:čare je napisal/-a:Pa smo spet tam.Kaj je bilo menjano na octavii pri popoldancu in kaj na roomsterju na pooblaščencu in j*** ga menjava olja in filtra zame ni servis in če so vozila tako servisirana se jaz poserjem na vse servisne knjige,pooblaščenca in strokovnost ki jo opravljajo.Za enga TDI-ja (klasična pumpa) pridejo vsi filtri,olje,grt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar nekje 400€ pri kakem potokarju (roba je kvalitetna,ker nekvalitete ne kupujem) pa delo 100€ pa sem prepričan da na pooblaščencu vsega tega ne zamenjajo za 500€
x2
abbe je napisal/-a:P.S. kar se pa unga izračuna gor tiče pa za 90 eur nardiš na octavii servis z vsemi filtri in oljem + delo.
abbe je napisal/-a:P.S. kar se pa unga izračuna gor tiče pa za 90 eur nardiš na octavii servis z vsemi filtri in oljem + delo.
ESX je napisal/-a:abbe je napisal/-a:P.S. kar se pa unga izračuna gor tiče pa za 90 eur nardiš na octavii servis z vsemi filtri in oljem + delo.
no ja
4,5l olja (motul) = 40€
zračni filter (mann) = 15€
kabinski filter (mann) = 25-30€
oljni filter (mann) = 8€
filter nafte (mann) = 30€
------------------------
120€ samo za material
TrijoAdijo je napisal/-a:Samo te podatki niso ravno za v isti koš metat. Octavia in Roomster imata oba dizlske motorje, iste kubature.Ni pa rečeno, da bosta oba imela iste pumpe, španerje in jermene. Set se lahko razlikuje zaradi drugih tipov motorja. Lahko so tudi razlike zaradi datuma proizvodje motorja, pa čeprav je tip motorja isti. Samo kot primer: Pri 1.9tdi AVB 74kw je do nekje 06/2003 set jermenov po eni ceni, po tem datumu pa po drugi ceni...
Komarček je napisal/-a:Jaz pa skoraj 5 let pri pooblaščencu, plačal pošteno za zamenjavo vztrajnika, ki ga nakoncu sploh niso zamenjali a seveda zaračunali. Crknil mi je ponovno čez 1500 km, potlej so mi hoteli zamenjati še menjalnik za 2k €, nakar sem udaril po mizi pa so še zmeraj cincali, da ni vztrajnik ter palamudili do konca. No nakoncu so mi ga morali zastonj zamenjati. Pa računali so mi, da gre v mašino 5,5 litra olja, gre ga pa 5 l.
Nikoli več pooblaščenca. Se poserjejo na tiste garancije. Raje na neuradnega, če je mehanikar pošten in vsaj povprečno sposoben.
čare je napisal/-a:Za enga TDI-ja (klasična pumpa) pridejo vsi filtri,olje,grt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar nekje 400€ pri kakem potokarju (roba je kvalitetna,ker nekvalitete ne kupujem) pa delo 100€ pa sem prepričan da na pooblaščencu vsega tega ne zamenjajo za 500€
hippo je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Samo te podatki niso ravno za v isti koš metat. Octavia in Roomster imata oba dizlske motorje, iste kubature.Ni pa rečeno, da bosta oba imela iste pumpe, španerje in jermene. Set se lahko razlikuje zaradi drugih tipov motorja. Lahko so tudi razlike zaradi datuma proizvodje motorja, pa čeprav je tip motorja isti. Samo kot primer: Pri 1.9tdi AVB 74kw je do nekje 06/2003 set jermenov po eni ceni, po tem datumu pa po drugi ceni...
Zato ker so imeli PD motorji do 06/2002 pri garnituri zob. jermena še hidravlični šponar (dodatnih cca 40-50 eur), passati, A4 in A6 pa poleg tega pri mikrojermenu še dodaten hidravlični šponar, ki pride samo ta šponar tam okoli 120 eur (kompleten, ne tako kot menjajo nekateri samo rolco, pol pa jamrajo da jim je šponar odletu).čare je napisal/-a:Za enga TDI-ja (klasična pumpa) pridejo vsi filtri,olje,grt.zob.jermena,mikrp jermen in šponar nekje 400€ pri kakem potokarju (roba je kvalitetna,ker nekvalitete ne kupujem) pa delo 100€ pa sem prepričan da na pooblaščencu vsega tega ne zamenjajo za 500€
Čare, material isti material dobiš ceneje, ker je Potokar med dražjimi (ne rabiš zdej razlagat koliko imaš rabata tam...).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov