Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maži
Nov uporabnik

citroen c4 picasso 2011

Napisal/-a maži Sr apr 18, 2012 10:13 pm

alo !
mene zanima, če ima kdo tak avto in če je imel že kake težave z njim.
jaz ga imam komaj leto in sem ga že imel 2-krat na servisu. :evil:

to ne more bit res, pa je !! :shock:
hvala

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Re: citroen c4 picasso 2011

Napisal/-a ESX Če apr 19, 2012 5:27 am

če maš citroena je najbolš da se sam naučiš šraufat

bo skos kej za zrihtat :lol:

zarad česa (kaj je bilo narobe) si bil na servis ?

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Če apr 19, 2012 11:52 am

Mi oz žena ga ima , junija bo star 1 leto, 1,6 16Vti, cca 8000 km, nobenih problemov, nič.....
lp

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če apr 19, 2012 12:46 pm

z bencinarji uglavnem ni težav, pri dizlih pa je velikokrat druga zgodba..............sigurno si lastiš dizla ?
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

rogi2
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a rogi2 Če apr 19, 2012 3:45 pm

Očitno si želiš,da te tle smrkat podjebava in trosi kozlarije.Kupi si zastavo 101 pol pa jamrej.
Vse kar se zgodi in pokvari v garancijski dobi servisi odklonijo brezplačno.Če maš srečo nič lahko pa si prej pol in skoz na servisu in ni važna znamka.
Drugič napiš.,kaj je bilo narobe in podobno,ne pa neki bluzit brezveze,sem bil dvakrat na servisu, ...kao enkrat je pregorela žarnica,.....
Smiselno bi bilo vprašanje : Imam tak in tak model,znamko,Kdo še ma,kake izkušnje ,okvare itd.
LP

maži
Nov uporabnik

Napisal/-a maži Če apr 19, 2012 10:38 pm

rogi2 je napisal/-a:Očitno si želiš,da te tle smrkat podjebava in trosi kozlarije.Kupi si zastavo 101 pol pa jamrej.
Vse kar se zgodi in pokvari v garancijski dobi servisi odklonijo brezplačno.Če maš srečo nič lahko pa si prej pol in skoz na servisu in ni važna znamka.
Drugič napiš.,kaj je bilo narobe in podobno,ne pa neki bluzit brezveze,sem bil dvakrat na servisu, ...kao enkrat je pregorela žarnica,.....
Smiselno bi bilo vprašanje : Imam tak in tak model,znamko,Kdo še ma,kake izkušnje ,okvare itd.
LP

ti pa si bister !!
če bi bil na servisu zarad ...kao pregorete žarnice .... ziher nebi pisal na forum. lepo sem vprašal če je kdo imel kake težave že z c4 picasso....
zanima me nasplošno kako je kaj z temi modeli ? ali imam samo jaz take težave ali je kdo drug tud naletel na tak avto.
hvala L.P.

maži
Nov uporabnik

Napisal/-a maži Če apr 19, 2012 10:43 pm

ESX je napisal/-a:če maš citroena je najbolš da se sam naučiš šraufat

bo skos kej za zrihtat :lol:

zarad česa (kaj je bilo narobe) si bil na servis ?

1. vodna pumpa pri 12 000
2. olje teče pri olni pumpi - nekje pri kablih kaplja
3.?????? še bomo videli :evil:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če apr 19, 2012 10:49 pm

Sam rogi klele si pa res v temo brcnil.Ja res je dokler je v garanciji je vse zastonj ampak ponavadi takrat nič ne slišijo vidijo in je vse OK in razni laiki pač nasedejo,en dan po preteku garancije pa je vse zanič in plačuješ kot zmešan in jaz človeka popolnoma zastopim da je rahlo razočaran,ker vsak ki kupi nov avto pričakje da ga bo vsaj nekih 100000 km vozil brez izrednega vzdrževanja.Veš problem je potem ko preteku garancije še par let plačuješ lizing in nimaš denarja glih za z lopato čez okno metat (tako je pri 90% lastnikov vozil kupljenih na lizing) pa moraš častit šobe pa pumpo pa turbino pa vztrajnik, porozno glavo drugo kupit...

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Pe apr 20, 2012 5:49 am

Stari citroeni tipa saxo itd so bli zakon to je res delal in še dela

novejši modeli znajo bit kr problematični

bodi srečn da nimaš C5 hdi...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe apr 20, 2012 11:20 am

A ni C4 Picasso po nekih statistikah kao najbolj zanesljiv enoprostorec? Vem, da je en uporabnik na a.com to nonstop omenjal, čemur sam nisem nikoli preveč verjel (francozi pa to)...

Sicer je pa tako (velja za vse znamke): Dokler je avto v garanciji, je treba težit uradnemu servisu, da zadeve porihtajo. Ker problem je, če se nonstop izmikajo, ker so bodisi nesposobni bodisi nočejo popravit, čas pa medtem veselo teče in na koncu adijo garancija. In kolikor vem ima Citroen (samo) 2 leti garancije tako da s tem ne gre odlašat.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe apr 20, 2012 11:23 am

ob strani:

1.6hdi, uvozen kupljen pred dobrim letom, 60tkm prevozenih od takrat...razen sesutega akkuja in svicanja olja pri ventildeklu (dalec od kriticnega) nobenih napak, servisi delani na 20tkm
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe apr 20, 2012 12:11 pm

Polo78 je napisal/-a:A ni C4 Picasso po nekih statistikah kao najbolj zanesljiv enoprostorec? Vem, da je en uporabnik na a.com to nonstop omenjal, čemur sam nisem nikoli preveč verjel (francozi pa to)...

Sicer je pa tako (velja za vse znamke): Dokler je avto v garanciji, je treba težit uradnemu servisu, da zadeve porihtajo. Ker problem je, če se nonstop izmikajo, ker so bodisi nesposobni bodisi nočejo popravit, čas pa medtem veselo teče in na koncu adijo garancija. In kolikor vem ima Citroen (samo) 2 leti garancije tako da s tem ne gre odlašat.

Ja, po nemški raziskavi - ADAC - velja to že zadnjih nekaj let. Seveda pa te raziskave ne povedo veliko o posameznem modelu, ampak le o verjetnosti, da se kaj zgodi. Potem pa je tukaj še odnos lokalnega zastopnika, ki s statistično zanesljivostjo nima veliko veze, v praksi pa veliko pripomore k splošnemu mnenju ljudi o posamezni znamki. In tukaj "baje"- osebno še nisem imel izkušenj - pri Citroenu Slovenija malce škriplje.
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost