bar je napisal/-a:Js če bi se že lotu menjat bi dav notr vsaj 1.6 90km. Da ti neboš čez pov leta spet razmišlov o menjavi.
DePalmo je napisal/-a:Za 106 bo tudi 1.4 motor čisto dovolj, se pa izogibaj varjatn s 16 ventili, torej 90 konjskimi ker so problemi s tesnili na glavi. Vzami lepo 1.4 8v s 72 konji, naredi generalko motorja ter prestavi v svoj avto.
Če je v 206ki dober ki je občutno težja, bo tudi tvojo 106-ko premetavalo po ovinkih
mropc je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Za 106 bo tudi 1.4 motor čisto dovolj, se pa izogibaj varjatn s 16 ventili, torej 90 konjskimi ker so problemi s tesnili na glavi. Vzami lepo 1.4 8v s 72 konji, naredi generalko motorja ter prestavi v svoj avto.
Če je v 206ki dober ki je občutno težja, bo tudi tvojo 106-ko premetavalo po ovinkih
tudi moja 106 ka je obtežena za 100kg. želja je edino da bi nad 100km kam šlo, ker imam do službe 15km rahlo ovinkaste ceste in so predusem kratke ravnince, in zmeraj ko grem prehitevat, je malo kriza z pospeškom med 100-140. a med tem se drugi po tej cesti cjazijo 70 izven naselja.
Daedalus je napisal/-a:mropc je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Za 106 bo tudi 1.4 motor čisto dovolj, se pa izogibaj varjatn s 16 ventili, torej 90 konjskimi ker so problemi s tesnili na glavi. Vzami lepo 1.4 8v s 72 konji, naredi generalko motorja ter prestavi v svoj avto.
tudi moja 106 ka je obtežena za 100kg. želja je edino da bi nad 100km kam šlo, ker imam do službe 15km rahlo ovinkaste ceste in so predusem kratke ravnince, in zmeraj ko grem prehitevat, je malo kriza z pospeškom med 100-140. a med tem se drugi po tej cesti cjazijo 70 izven naselja.
140km/h po kratkih ravnicah regionalke? Overkill, tudi za prehitevanje...
mropc je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:mropc je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Za 106 bo tudi 1.4 motor čisto dovolj, se pa izogibaj varjatn s 16 ventili, torej 90 konjskimi ker so problemi s tesnili na glavi. Vzami lepo 1.4 8v s 72 konji, naredi generalko motorja ter prestavi v svoj avto.
140km/h po kratkih ravnicah regionalke? Overkill, tudi za prehitevanje...
tiščim tam ko ni nikjer nobenega in tudi nobenih hiš. umes je ravno 5 hiš pa še tam se peljem 70. drugače pa so ravnince dolge 1-3 km umes pa 2 ovinka in tko naprej.. ne me sedaj obtoževati oh in sploh hitrost. raje vidim da če že gdo tišči da tišči po cestah kjer ni otrok, drugih dovozov, samo rahli ovinki in ravnina.
mropc je napisal/-a:se pa najdejo vaški mulci ki te nebo spustil in bo dau še bol po gasu. sem že 2krat biu v situaciji ko sma se 2 dol in en gor peljala. brušenje sesalnih in izpušnih kolektorjev bi kaj pomagalo ali bol ne ?
Daedalus je napisal/-a:mropc je napisal/-a:se pa najdejo vaški mulci ki te nebo spustil in bo dau še bol po gasu. sem že 2krat biu v situaciji ko sma se 2 dol in en gor peljala. brušenje sesalnih in izpušnih kolektorjev bi kaj pomagalo ali bol ne ?
Take je pa najpametneje pustit pri miru. So neuravnovešeni, in "ganjat" se z njimi je lahko nevarno.
Glede brušenja pa ti ne znam povedat.
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov