Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mišek
Uporabnik

P307 bencinar, ne vžge

Napisal/-a mišek To maj 01, 2012 6:53 pm

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje; danes sem mel malo več potepanja po Sloveniji in kar naenkrat se mi pežojček na eni bencinski odloči, da ne bo vžgal :roll:
Skaratka, parkiral sem ga ob strani, ko sem šel po pijačo, pridem nazaj, ključ noter in samo nekaj spredaj šklocne in dalje nič, obrnem ključ nazaj, ponovim spet isto, šklocne in nič, sploh ne vergla. Potem sem dal klemo iz akumolatorja za kakšne pol minute, priklopim nazaj, probam in vžge. Se vozim cirka 50km, zopet ustavim na eni bencinski, v prvo ni vžgal, po ponovnem poskusu pa nasrečo je. Enako je bilo potem še na zadnjem postanku, kjer mi je v tretje vžgal.
Potem pa doma, postavim v garažo ugasnem in nalašč probam nazaj vžgat, je v prvo vžgal. Malo počakam, še enkrat probam pa nič več, ni vžgal, pa če ključ čisto nazaj obrnem ali pa brez vračanja na nulo, isto je. S tem da sedaj se samo sliši, kot da bi nek rele ali nekaj, pri varovalkah malo šklocne, takrat ko zasučeš kluč da bi verglal, potem pa ne vergla.
Bom še malo pozneje poskusil, če bo htel vžgat.
Kaj bi to bilo?? Do zdaj mi še tega ni naredil. Se pa ob tem ne vžge nobena lučka in nobenga opozorila ni, samo šklocne in je to to. Je pa prvič bol glasno šklocnilo in se mi zdi da nekje pri motorju, sedaj pa samo pri varovalkah. Dobro da sem vsaj do doma prišel, da me ni kje na Gorenjskem pustil.

Je pa P307, letnik 2006 1.6 16v bencinar.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Re: P307 bencinar, ne vžge

Napisal/-a ESX To maj 01, 2012 7:18 pm

Štarter oziroma potisni avtomat štarterja

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To maj 01, 2012 8:15 pm

ESX je napisal/-a:Štarter oziroma potisni avtomat štarterja

Ja, samo do tega, da bi avtomat začel delat sploh ne pride.
Zdaj sem ravno kar prišel iz garaže, še enkrat šel probat, sploh ne vžge, sem vzel klemo dol pa nazaj gor, isto...nič ne gre. Pri varovalkah v potniškem prostoro se sliši škloc in pri onih ki so poleg akumulatorja; tista škatla komlet ko je, tam neka stvar šklocne. Štarter oz.avtomat sploh ne trza. Po moje, sploh ne dobi elektrike - ukaza, da bi moral štartat.
In zdaj ne vem, kaj naj z vragom naredim, stoji v garaži pa ne vžge. Vsaj dobro, da nisem kje 150km od doma ostal, še vsaj ta sreča.

Zdaj pa res ne vem, AMZS članstvo mi je poteklo, sem pozabo plačat, ne vem kak ga naj kam spravim :roll:

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX To maj 01, 2012 8:24 pm

Za potisni avtomat imaš varovalko verjetno 20A, poglej v navodila (varovalka za vžig)

poglej če je skurjena

po vsej verjetnosti je štarter zrel za obnovo

Sem imel isti problem na istem motorju isti letnik samo v Citroenu

strošek cca 100e pri zalazniku

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To maj 01, 2012 8:29 pm

Štarter, da bi bil hin? Samo potem bi vsaj kak glas moral spustit al kako? Ali to kar tako naekrat čisto odpove, da še potem zajamra ne?

Uporabniški avatar
matija245
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna gorica

Napisal/-a matija245 To maj 01, 2012 8:33 pm

ka ga poskusiš vžgati pomeri napetost pri štarterju, če tam je napetost je šel štarter, če je ni je lahko pa varovalka ali pa rele za vžig motorja
Life is like a path we all have to walk.. i choose to live it in a fast lane.!

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX To maj 01, 2012 8:33 pm

Meni je delalo čisto isto kot si ti napisal. Slišalo se je samo malo nek rele kako klika.

S tem da je men to presenečenje avto uprizoril malo naprej od Zadra...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To maj 01, 2012 8:43 pm

Pa naj gre v klinac, da mi gre to hudič pri dobrih 112.000km naredit...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To maj 01, 2012 8:48 pm

mišek je napisal/-a:Štarter, da bi bil hin? Samo potem bi vsaj kak glas moral spustit al kako? Ali to kar tako naekrat čisto odpove, da še potem zajamra ne?

Pozdravljeni

Zaganjač je potrebno obnoviti - blokira ščetka..........................to vam lahko uredi vaš mehanik
Ja, nič ne jamra, zakaj bi......................... Preden vžgete motor, rahlo potolcite po zaganjaču ( s ročajem od kladiva ), ko prižge pa k mehaniku.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 01, 2012 8:54 pm

Tako kot je Fan rekel, še prej pa preveri kontakte na avtomatu in štarterju. Je tudi to možno, čeprav manj verjetno kot ščetke.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To maj 01, 2012 9:09 pm

Torej, vse skupaj kaže na problem na zaganjaču. To s tolčenjem bom poskusil....čeprav ne vem, kam ga naj odpelem, če tudi bo vžgal....pooblaščenc, se mi je pri velikem servisu pokazal za ugodno varijantu, ne vem pa koliko bi me kaj za tole "osvobodili", bo treba počakat na četrtek, poklicat pa vprašat, četo kaj popravljajo pa za koliko denarja.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To maj 01, 2012 9:23 pm

Mene je stal zaganjač 50€ pri Golfu2. Menjani so bili ležaji krtačke in neka plastika, ki se je razletela. (demontaža in montaža je bila doma)
To je okvirno za lažjo predstavo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 01, 2012 10:08 pm

mišek je napisal/-a:...čeprav ne vem, kam ga naj odpelem, če tudi bo vžgal....pooblaščenc, se mi je pri velikem servisu pokazal za ugodno varijantu, ne vem pa koliko bi me kaj za tole "osvobodili", bo treba počakat na četrtek, poklicat pa vprašat, četo kaj popravljajo pa za koliko denarja.

Ne pozabi, da to popravljajo tudi avtoelektričarji.
V vsakem primeru verjetno ne bo drago in si lahko samo vesel, da se ti je to zgodilo zdaj doma in ne v kakšni Nemčiji ali na otoku čez poletje.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To maj 01, 2012 10:57 pm

Popravljajo ja, samo hočem rečt, da tisti so še mogoče večji požeruhi kot ostali. Najprej se bom že na avto celje pozanimal, ker fora je, da s tistimi popusti na delo in material, ki jih dajo glede na starost avta, prideš potem ceneje skozi kot pri raznih garažnih mojstrih, s tem da imaš še račun in vse črno na belem.
Tak primer je tudi bil, ko se mi je ključavnica prtljažnih vrat odpirala, avtoelektričarji (dva sem spraševal) ...take diagnoze sta postavljala, da me je kar glava bolela, edn je rekel od 20 do 100 eur, drugi pa od 100 naprej....na pooblaščencu so pa ključavnico podmazali in razmigali pa do danes še skoz dela kot mora.

Jezi me to, ko me 14 let star clio pa z dvakratno dozo kilometrov ni nikoli nikjer pustil (razen enkrat tudi neki ni htel vžgat, nek senzor zajebaval, ampak je vžgal), ta pa 8 let mlajši, pol manj kilometrov pa je nepremičnina. Pa leva šipa včas neki čudno pokne pri zapiranju, če ni kaj mehanizem pomika že bol bogi....tist tudi ni poceni...bom znorel,če me bo začel zajebavat s takimi forami. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To maj 01, 2012 11:48 pm

Pozdravljeni

Hmmmmmmmmmmm, no ja, prav dobrega mnenja nimate o serviserjih :)
Kar se tiče samega mehanizma za dvig/spust stekla, ni potrebno menjati celega, se lahko menja samo okvarjene dele.........................to pokanje, ki ga omenjate, je znak da se poslavlja in bo lepega sončnega dne samo steklo padlo v vrata. Osebno menim, da je bolje pred tem sneti tapeto vrat in preveriti kaj nagaja.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 02, 2012 10:46 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Hmmmmmmmmmmm, no ja, prav dobrega mnenja nimate o serviserjih :)
Kar se tiče samega mehanizma za dvig/spust stekla, ni potrebno menjati celega, se lahko menja samo okvarjene dele.........................to pokanje, ki ga omenjate, je znak da se poslavlja in bo lepega sončnega dne samo steklo padlo v vrata. Osebno menim, da je bolje pred tem sneti tapeto vrat in preveriti kaj nagaja.

lep pozdrav

Samo da te popravim,take stvari se ponavadi zgodijo na deževni dan, ne na sončni :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr maj 02, 2012 10:55 am

Ne verjamem, da bi bil pooblaščenc bolj ugoden od kakega fušarja, kar se te napake tiče. To pa zato, ker na pooblaščencu bojo menjali komplet štarter z novim, fušar pa ga bo obnovil....za primerno ceno.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr maj 02, 2012 1:00 pm

Zdaj sem malo raziskoval, ena varovalka je skurjena 25A tamala. Pa en mi pravi, da bi lahko bil slab akumolator. Iscem kable da probam. Pa varovalko morem pogledat ce ima xsara kaksno tako, nimam nobene rezervne je tista tamala.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Sr maj 02, 2012 1:03 pm

Pejdnapumpo, kupivarovalko. Hudo dvomim, da 20A kaj tako močnega poganja. V motornem delu so 200A za podobne namene. Preveri kapaciteto akumulatorja.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr maj 02, 2012 2:23 pm

Tocno tak naredil, na pumpi kupil komplet varovalk, zamenjav in je kresnil v prvo.
To je bila varovalka v motornem prostoru. Ocitno je za nek rele, ki da komando zaganjacu za start. Se pa sprasujem zakaj jo je zazgalo? Bila je pa 25A noter, po shemi mora biti 20A, tako sem tudi sedaj dal noter. Mocnejsa je bila pa jo je neslo, zakaj? Pa kaj je tisto vceraj pomenil, ko v prvo ni vzgal, potem pa je? Varovalka je takrat morala se bit cela, drugace sploh neb vzgal. Napaka mora bit nekje drugje in tisto je vrjetno zazgalo var.
Moram na servis da pogruntajo kaj je neslo var. In kaj je bilo vceraj krivo, da v prvo ni vzgal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov