Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ludamax
Nov uporabnik

Škoda Yeti 2009 rja

Napisal/-a ludamax Če maj 03, 2012 5:44 pm

Pozdrav!

Kot že naslov pove imam dokaj nenavaden problem. Na avtu, letnik 2009, ki je še pod tovarniško garancijo, so se na boku avtomobila pojavile rjave pike - rjavica. Glede na to, da je avto star 2 leti in pol, mislim da je to zelo nenavadno in hkrati slaba reklama za škodo.

Torej, kaj mi je storiti? Lahko zahtevam novo vozilo? Barvati ga najraje nebi dal, saj bi pri eventuelni prodaji takoj padel sum o karambolu in poškodbi vozila. Ima kdo kakšne izkušnje s podobno situacijo?

Hvala vsem za čimhitrejše povratne informacije!

Edit: Avto je bil temeljito opran, tako da se prah od zavor, ki je zarjavel, izloči.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: Škoda Yeti 2009 rja

Napisal/-a RedBull™ Če maj 03, 2012 6:02 pm

Predvidevam da je avto bele barve ali pa srebrne. Sam bi rekel, da to ni prava rja, ampak je to leteča rja, ki se zapiči v barvo... stakneš pa to med vožnjo ipd. in se pač zapiči v površje laka (izgleda kot rjave pikice)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

ludamax
Nov uporabnik

Napisal/-a ludamax Če maj 03, 2012 6:11 pm

stvar izgleda tako:
Slika
Slika
Slika

Kako oz. s čim pa bi se ta leteča rja odstranila? Zasledil sem informacijo, da s plastelinom. Je to kak poseben plastelin?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če maj 03, 2012 6:14 pm

Kot sem ti odgovoril že na sosednjem forumu, ti priporočam da uporoabiš http://www.spoliraj.si/products.php?brakeduster500ml .

Če slučajno nebi šlo vse dol, lahko poplastelinaš, ali zapelješ kakšnemu mojstru, ki se s tem ukvarja.

ludamax
Nov uporabnik

Napisal/-a ludamax Če maj 03, 2012 6:19 pm

Bom še tukaj napisal, da so me opozorili, da so na avtu tudi mehurčki, pod katerimi je rja. Bom pa vseeno Prvo probal s čistilom katerega mi je priporočil ManIAK.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če maj 03, 2012 6:30 pm

Dvomim, da bo sam deironizer kos temu. Jaz bi po deironizerju uporabil še plastelin z ustreznim lubrikantom.

plastelinjenje:
http://www.youtube.com/watch?v=VD9Qc84vSyY
http://www.spoliraj.si/index.php?cPath=122

Potrebuješ verjetno en fini plastelin in lubrikant, ki je lahko tudi šampon zmešan z vodo.

Zdaj, če so spodaj dejansko mehurčki od rje (v kar dvomim), se pa obrni na pooblaščen servis in reklamiraj zadevo. Močno, močno dvomim, da boš dobil drug avto. Vsekakor se boš moral zmeniti z njimi.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če maj 03, 2012 6:58 pm

Tole je povsem normalen pojav zračne rje. Je kontaminacija iz okolja in zavorni prah, slednji se najbolj prijemlje na avtocesti pri vrtinčenju in se zažre v lak. Tako kot je predhodnik dejal potrebuješ Deironizer in nato še plastelinjenje s clay barom. Uporabi fini plastelin, če ta rje ne odstrani se zadeve lotiš z medium (bolj grob) verzijo. Ker pri tem delaš na laku mikro praske praviloma sledi še strojno poliranje. Za finiš sledi še nanos končne zaščite (sealent, vosek..), ki v laku zapre pore in prepreči oziroma omili zažiranje kontaminacije. To zaščito je potrebno obnavljati. Pomembno je tudi redno pranje vozila.
Postopek bi bil:
- pranje
- deironizer + spiranje
- plastelinjenje (plastelin + namenski lubrikant oz. vodo, če plastelin to omogoča)
- ponovno pranje
- poliranje
- odstranjevanje ostankov polir paste, olj z lakiranih površin. Uporabiš mikrokrpo in izopropanol mešan z destilirano vodo (1:1)
-nanos končne zaščite

Lahko poslikaš te mehurje ??
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

ludamax
Nov uporabnik

Napisal/-a ludamax Če maj 03, 2012 7:09 pm

Evo. Mehurčki izgledajo takole(to so največji, ostali so malo manjši): premer teh, je do 1cm. 1,5cm.

Slika
Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Če maj 03, 2012 7:11 pm

tole je pa čist druga zgodba :?
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če maj 03, 2012 7:40 pm

zanimivo, tukaj ni vidne leteče rje, niti ni vidnih zunanjih poškodb laka. :?
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če maj 03, 2012 8:08 pm

Uff! Pozabi na deironizer in plastelinjenje.

Tole je zrelo za reklamacijo. Obvezno se zglasi na pooblaščenem servisu! Čeprav dvomim da ti bojo ponudili kaj drugega, kot ponovno lakiranje. Tu jih vprašaj, kako garantirajo, da se mehurčki ne bodo pojavili kje drugje.

Srečno!
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če maj 03, 2012 8:08 pm

če je pod garancijo, ti ga bodo prebarvali. kolegu so novega cliota po dveh letih tud

upam da imaš garancijo

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če maj 03, 2012 8:10 pm

Možno tudi, da se je med transportom avto poškodoval in so ''majstri'' v luki nahitro ''popravili''. Je bila aktualna ena tema nekaj časa nazaj.
Si kupil prav nov avto?

Lp.

ludamax
Nov uporabnik

Napisal/-a ludamax Če maj 03, 2012 9:22 pm

Avto je bil Čisto nov. Delan po naročilu, še čakal sem ga en mesec. Hvala za vse odgovore, se jutri oglasim na Škoda servisu. Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 03, 2012 10:03 pm

Predlagam, da najprej avto zapelješ do nekoga z merilcem debeline laka in preveriš, če je bil kaj naknadno barvan ter se malo poglobiš v garancijske pogoje. Obstaja možnost, da bodo na servisu komplicirali, zato je dobro biti pripravljen. Če se bodo popravilu izogibali, se obrni še na kakšen drugi servis, uvoznika itd. O novem avtu lahko po moje samo sanjaš, razen, če je cel rjav. Lahko kvečjemu pričakuješ menjavo kakšnega kosa pleha, kjer je to mogoče.

Za bodočega lastnika shraniš kakšen zapisnik o garancijskem popravilu, če te je strah, da bo sumil na karamboliranost.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe maj 04, 2012 6:36 am

Meni na zadnjih slikah deluje kot mehurjenje cinka (slabo razmaščena pločevina) kar ne bi bilo prvič. Povsem možna je tudi poškodba med transportom.
Na katerem predelu avtomobila se nahajajo mehurji ?

Tudi pri vagu je včasih kakšna serija določenega modela deležna napake pri osnovni zaščiti in se po navodilih tovarne popravlja.
Gre sicer za spodnji del karoserije pa vseeno:
Slika
Slika
Slika
Slika
1992 Fiat Uno 60 SX

sunbeam
Nov uporabnik

Napisal/-a sunbeam Pe maj 04, 2012 12:10 pm

Reklamiraj. Itak delaš servise pri pooblaščencih na 15.000 km zaradi 4 letne garancije in pri vsakem servisu se izpolni servisna knjiga. Na levi strani potrdilo o aktualnem servisu, na desni strani pa mislim da je stanje vozila, karoserije. Skratka, ko sem pri moji Škodi imel manjšo riso na blatniku so mi to notri vpisali in naslednjič pustili prazno ker sem vmes riso popravil. Itak morajo polakirati avto na novo. Drugače pa jim kar direktno zagrozi, da boš njihov premium model Škode veselo pljuval po vseh možnih kanalih - forumi, Twitter, Facebook, pisma bralcev v medijih itd. Nič ne škodi, če se obrneš tudi direkt na vodstvo Škode v LJ. Peter Podlipny je direktor programa Škoda v SLO.

Skratka, ne se pustiti. Jaz sem s Škodo navdušen in tudi servisi so super. Po moje boš rešil brez večjih težav.

rogi2
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a rogi2 Pe maj 04, 2012 12:41 pm

sunbeam je napisal/-a:Reklamiraj. Itak delaš servise pri pooblaščencih na 15.000 km zaradi 4 letne garancije in pri vsakem servisu se izpolni servisna knjiga. Na levi strani potrdilo o aktualnem servisu, na desni strani pa mislim da je stanje vozila, karoserije. Skratka, ko sem pri moji Škodi imel manjšo riso na blatniku so mi to notri vpisali in naslednjič pustili prazno ker sem vmes riso popravil. Itak morajo polakirati avto na novo. Drugače pa jim kar direktno zagrozi, da boš njihov premium model Škode veselo pljuval po vseh možnih kanalih - forumi, Twitter, Facebook, pisma bralcev v medijih itd. Nič ne škodi, če se obrneš tudi direkt na vodstvo Škode v LJ. Peter Podlipny je direktor programa Škoda v SLO.

Skratka, ne se pustiti. Jaz sem s Škodo navdušen in tudi servisi so super. Po moje boš rešil brez večjih težav.

Saj je rekel,da bo peljal na servis.Ni ga treba spodbujat k nevem kakšnemu ustrahovanju serviserjev.
Ko si se oženil (se še boš,če nisi gey) si babnci tud zagruzu,da jo boš pustil,če se bo zredila?
Avti se popravjo.To gre v garancijo do 12 let.če je avto servisiran,ker poškodba laka gre iz notraj.
Meni so pred leti na R 19 menjali prednjo havbo zaradi prerjavenja,pa nisem imel vseh uradnih servisov.Danes se dela na kupcih in zadovolstvu strank,ter tudi na kvaliteti,neglede na to katero kljuse voziteoz znamko vsi delajo podobno dobro za nas.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe maj 04, 2012 12:51 pm

Če je pod mehurji dejansko rja pride v poštev samo menjava delov, če ne se bo popravljalo vsaki dve leti.
1992 Fiat Uno 60 SX

ludamax
Nov uporabnik

Napisal/-a ludamax Pe maj 04, 2012 2:15 pm

Sem bil na Škoda servisu in smo se zmenili da pridejo neki mojstri iz Ljubljane pogledat avto. Niso nič komplicirali. Več novosti sproti!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov