Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mardy
Novinec

"Čudna" luknja pri 1.9 SDI motorju Golf IV

Napisal/-a mardy Po maj 07, 2012 8:29 pm

Pozdravljeni!

Torej skoraj dober mesec dni si lastim Golfa 4. generacije letnik 2003, motor je 1.9 SDI (Samo Da Ide :)). Seveda sem pred nakupom opravil "sistematični" pregled mašine, a šele danes ko sem menjaval levo sprednji žarnico, in malo prečekiral mašino pa sem opazil "čudno" luknjo. :shock:

Ne vem, a je to normalno, bi morda moral biti kaki zamašek gor? V luknji notri se vidi rjasta kovina, (se vidi tudi na sliki) če pa pogledam pod pravim kotom, torej globlje, pa vidim lepo čisto kovino...

Prilagam slike kjer se bo bolje videlo.

Tukaj je označeno z puščico kje se nahaja...
Slika

Tukaj pa je še nekaj posnetkov od blizu...
Slika

Slika

Slika

Vem da je vas je tukaj na forumu kar nekaj lastnikov Golf 4 z 1.9sdi motorjem, ali pa vsaj z 1.9sdi motorjem in katero drugo znamko, zato prosim za nasvet, pomoč, če je to lahko tako odprto, in kaj bi naj to sploh bilo?

Hvala in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: "Čudna" luknja pri 1.9 SDI motorju Golf IV

Napisal/-a Fan Po maj 07, 2012 8:37 pm

Pozdravljeni

Menim, da manjka čep ( črne barve ), to je na zvonu, kjer si vidi "cahne" na vstrajniku. Ta čep se lahko nabavi na pooblaščencu

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 07, 2012 8:50 pm

Tukaj čez se vidi vztrajnik ta odprtina pa služi fiksiranju le tega oz. glavne gredi ko se menja zobati jermen.To je normalno in naj te sploh ne skrbi,če pa te pa pojdio na servis po čep da ne bo prah not letel.V glavnem to je OK in se ne rabiš sekirat niti malo.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Po maj 07, 2012 10:20 pm

Vau kako je pa ta mašina čista pa avto je star 9 let?! Moj je po parih letih totalno svinjski in zaprašen. Dober golfek tole... :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po maj 07, 2012 10:25 pm

Komarček je napisal/-a:Vau kako je pa ta mašina čista pa avto je star 9 let?! Moj je po parih letih totalno svinjski in zaprašen. Dober golfek tole... :D

Off topic: čistoča v smislu praha ne pomeni za mašino nič (razen če potežeš vzporednice slabo čiščenje=slabo vzdrževanje, kar je neumnost), čistoča v smislu oljnih madežev pa pomeni zelo veliko. ;) Sicer se da oboje spucati, vendar ta drugo veliko težje.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po maj 07, 2012 11:56 pm

mardy je napisal/-a:Pozdravljeni!

Torej skoraj dober mesec dni si lastim Golfa 4. generacije letnik 2003, motor je 1.9 SDI (Samo Da Ide :)). .....

Tole bo odgovor na čistočo mašine....Wap dela čudeže :D Sprobano včeraj na mojem :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy To maj 08, 2012 6:56 am

Aha, torej me za to luknjo ne rabi skrbeti :) . Sicer pa grem ravno jutri na pooblaščenca iskat vijake za plastični pokrov tam ko se menjuje filter kabine, pa pod voznikovem sedežu še en manjka itd., pa bom povprašal za tak pokrovček.

Tak čisto iz firbca, kaj pa bi lahko bilo narobe če morda not uide kak kamenček oz. kakšni drugi trdi predmet?

Glede spucane mašine...Zdaj kaj je prejšnji lastnik lastnik delal oz. kako jo je pucal ne vem oz., lahko da tudi z wapom. V roke sem dobil dokaj čisto mašino, pol pa samo vlažna krpa, kompresor za izpih praha, in WD-40 za plastiko in je to to. :) Sam nebi nikoli pucal mašine z wapom, ker ima pritisk+voda vse prej kot dobre posledice za elektične stike itd. Še avta od zunaj ne perem z wapom, čeglih je komot :)

Sicer pa ja, kot je rekel Daedalus, rajši vidim da je mašina zaprašena da se niti VW logo ne vidi, in je vzdrževana kot mora biti, kot pa da laboratorijsko čisto in vzdrževano na horuk :) .

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Sr maj 09, 2012 6:21 am

Verjetno ste spregledali vprašanje iz prejšnjega mojega posta... :)

Tak čisto iz firbca, kaj pa bi lahko bilo narobe če morda not uide kak kamenček oz. kakšni drugi trdi predmet?

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr maj 09, 2012 6:25 am

Komarček je napisal/-a:Vau kako je pa ta mašina čista pa avto je star 9 let?! Moj je po parih letih totalno svinjski in zaprašen. Dober golfek tole... :D

če SDIja normalno voziš sploh ni problem, fotr ma starga 10 let ni niti kapljice olja po mašini, mašina je suha ko da bi bla v puščavi :)
sicer pa kamenjevje al pa voda v tistem predelu nista preveč dobrodošla, kamne bi verjetno drobilo, voda pa mogoče mal povzroči rjo, vseeno nekako zamaši zadevo, škodlo vsekakor ne bo

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr maj 09, 2012 10:37 am

mardy je napisal/-a:Verjetno ste spregledali vprašanje iz prejšnjega mojega posta... :)

Pozdravljeni

Lahko povzroči škodo, ki si jo ne želite. V vsakem primeru je pametno pokriti, če drugače ne...................se da plutovinast zamašek

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 09, 2012 2:58 pm

Precej komplicirate okol tega pokrovčka.Pusti kot je in ne sekiraj se sploh!!Motor je itak čisto zaprt in ravno v tisto luknjo bo padel kamen??Ja valda.Pa tudi če bo ga bo vrteča sklopka samo odbila in pristane na tleh.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov