Nasveti in napotki ter povpraševanja...

LukL
Uporabnik

Mikro jermen

Napisal/-a LukL To maj 08, 2012 9:44 pm

zanima me koliko zdrži km en mikro jermen... oz koliko naj bi zdržal? Ker mi je ta še nedolgo nazaj menjani jermen nardil škode za 1k €

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Mikro jermen

Napisal/-a DePalmo To maj 08, 2012 9:50 pm

Slaba montaža ali napaka v materialu.

Mikro jermeni zdržijo čisto odvisno od avta, pri bencinarjih do 90.000 km, pri dizlih pa... jah, tudi 240.000 km sem že prebral...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To maj 08, 2012 10:05 pm

To glede dizlov je larifari.... koliko zdrži je težko reči... recimo da nekje med 60-100.000 km. Zakaj je v vašem primeru prišlo do poškodbe je pa lahko več razlogov. Lahko napaka v napenjalcu, materialu jermena, nestrokovni montaži, poškodovani oz. "zaribani" rolci...

O katerem vozilu je govora?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To maj 08, 2012 10:10 pm

prvi mikro jermen sem menjal, ker je le ta začel cviliti (cca. 5000km po menjavi le tega), sm reku dobr to potrošni material jebiga za tistih par evrov ne bom kompliciral...
evo sedaj ne vem točno koliko je od druge menjave nekje med 20k km in 30k km je zdržal... Pri cca. 70 km/h je razpadel očitno po dolgem na pol in se je nato očitno tista polovica, ki se ga je še nekje držala zapletla v jermenico kompresorja klime, nato je očitno stvar zagrablo na polno, ker je potem utrgalo jermen, zraven pa je praktično lahko rečem odtrgalo tud kompresor klime :roll: odlomlo je eno uho na kompresorju klime, ostale 3 vijake pa je odlomilo, kompresor je sicer ostal na avtu (na klima ceveh) k sreči ni poškodovalo ničesar drugega (cevi, hladilniki-celi)... če nebi to dejansko videl ko sem dal avto na dvigalo, bi enostavno trdil da to nikakor ni možno!

aja sedaj ma avto 72.000 km l.2007

pa kake rolce in šponar to je vse ok

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg To maj 08, 2012 10:35 pm

Meni ga je utrgalo na 160k na "srečo" je samo napenjalec zvilo. Razen iztrošenosti (ko sem 2k prej delal servis so reklu da ja še ok) je padel sum na sklopko-ležaj alternatorja ki naj bi štekal, res sem v tistem času večkret moral polnit akomulator.
2. sem ga menjal po cca180k skupaj z glavnim. Ne vem kako je pri tvojem avtu, pri mojem HDi je na napenjalcu oznaka za istrošenost-ohlapnost jermena. Ko se oznake pokrijejo je potrebno menjat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov