Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ales21
Nov uporabnik

opel vectra 1.8 16V klepanje v mašini

Napisal/-a ales21 Pe maj 11, 2012 5:12 pm

Pozdravljeni dobil sem mašino od opel vectre 1.8 16V pa imam en problem ko mašino zaštartam se sliši klepanje znotraj mašine na nizkih obratih, malo bolj na visokih enkrat neha in potem spet začne pa tako na čase klepa malo včasih pa ves čas seveda ko obrate povečujem je tudi klepanje hitrejše ali mi lahko kdo pove kaj bi to bilo los?
Hvala lep dan še naprej
Aleš

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: opel vectra 1.8 16V klepanje v mašini

Napisal/-a lisko Pe maj 11, 2012 6:18 pm

Velik sum na ojnične ležaje....Snami karter in preveri.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Pe maj 11, 2012 7:31 pm

Dročniki.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe maj 11, 2012 7:51 pm

Pomoje tudi dročniki. Pri naši Astri F 1.6 16V l. 2001, ki rada pije olje, vsaketoliko zapojejo dročniki, ker je premalo olja. Ja, vem, ne bi se smelo dogajat, ampak milo rečeno dol mi visi, ker avta ne maram in če se že starim tako dopade, naj se sami navadijo čekirat olje in ga dolivat. :evil:

ales21
Nov uporabnik

Napisal/-a ales21 Pe maj 11, 2012 8:23 pm

aha, pozabil sem napisat prej da se je klepanje slišalo tam ko se doliva olje je prav da bi to lahko bili dročniki

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe maj 11, 2012 8:30 pm

ales21 je napisal/-a:aha, pozabil sem napisat prej da se je klepanje slišalo tam ko se doliva olje je prav da bi to lahko bili dročniki

Ja.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe maj 11, 2012 8:34 pm

Pozdravljeni

Lahko so ležaji, lahko dročniki................ali pa obrabljena odmična gred ( "nokenvela" )........................ preverite kot je svetoval @lisko in v koliko je vse brezhibno..................snamite še zgornji pokrov - na odmični se bo videlo kje nabija

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe maj 11, 2012 9:15 pm

Če bi bli ojnični tud dolgo časa ne bo delal motor, to da se z višanjem obratov bolj sliši bi lahko dročnike izključil saj dročniki ponavadi ropotajo pri hladni mašini in pri slabših tudi pri ogreto, toda pri višjih obratih pomojem utihne, se maže, lahko je posledica premal olja v zgornji glavi-oljna pumpa....lahko pa v končni fazi to pomeni okvara cilindra, sem imel sam problem bolj ko si gas dajal bolj je ropotalo, ma itak je pol motor delal sam še po treh...evo tu je okvara cilindra, motor je za na odpad.

http://www.mojvideo.com/video-suzuki-sw ... d0425a1ff4
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg Pe maj 11, 2012 11:48 pm

Imam podoben primer pri 2.0Hdi. Le da pod "standgasom" ni slišat nič, tudi če naviješ obrate. Zvok se pojavi v 2 in 3 po pospešuješ od 2k obratov naprej. Je pa zvok podoben ropotu ležaja (če odprt ležaj poženes z zrakom), nekak resonačni zvok. Sumim na potisni ležaj, ko stisneš sklopko ropot neha, neha pa tudi ko prestaviš v višjo prestavo 4-5, tukaj pa tudi pri 3K obratih ne ropota.
Še pod vprašanje? Na pokrovu ventilov je pokrovček z oznako za dolivanje olja, nikjer pa ne piše kakšno, oz koliko, pa tudi čekerja za nivo ni.
Sory za vprašanje a yugoti in skale so mele samo en olje za motor in ventile - en pokrovček, tako da me tole malo bega. Motorno olje ja frišno 2Kkm in po čekerju na sredini in mi ga tud na 20k nič ne pije. (4 l ven, 4l not)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So maj 12, 2012 3:40 pm

kesneberg je napisal/-a:Imam podoben primer pri 2.0Hdi. Le da pod "standgasom" ni slišat nič, tudi če naviješ obrate. Zvok se pojavi v 2 in 3 po pospešuješ od 2k obratov naprej. Je pa zvok podoben ropotu ležaja (če odprt ležaj poženes z zrakom), nekak resonačni zvok. Sumim na potisni ležaj, ko stisneš sklopko ropot neha, neha pa tudi ko prestaviš v višjo prestavo 4-5, tukaj pa tudi pri 3K obratih ne ropota.
Še pod vprašanje? Na pokrovu ventilov je pokrovček z oznako za dolivanje olja, nikjer pa ne piše kakšno, oz koliko, pa tudi čekerja za nivo ni.
Sory za vprašanje a yugoti in skale so mele samo en olje za motor in ventile - en pokrovček, tako da me tole malo bega. Motorno olje ja frišno 2Kkm in po čekerju na sredini in mi ga tud na 20k nič ne pije. (4 l ven, 4l not)

To je standardno mesto za dolivanje motornega olja. Še vedno je olje isto za ventile (oz. odmično gred) in pogonsko gred in valje.

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg So maj 12, 2012 9:50 pm

Zmotilo me je ker ima 2 enaka pokrovčka. sem po sboxu pogledal in očitno je res tako, standardni na pokrovu ventilov, in 2 bolj dostopen, po cevi direkt v Karter.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov