Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Trenutno stanje zobatega jermena (slike)

Napisal/-a tiguan To maj 15, 2012 9:16 pm

Tu vas je nekaj, ki ste bolj podkovani z znanjem. Sem dal podobno temo še na dva foruma

Mehanik mi je rekel, da bo treba menjat jermena, ker pa sem mu omenil še zavore ter porabo olja mi je rekel, da bo strošek velik in sem se šel pozanimat o delih, zavore 250 evrov, komplet jermenov z vodno 200 evrov, tekočine/filtri/svečke 100 evrov, popravilo pitja olja tu mehanik še ne ve, ampak 200-300 evrov mi je omenil iz glave, jaz slabih 1000 evrov nimam za popravilo, vrednost avta 1200-1300 evrov, gre za 1.4 16v motor (01).

Mislite da sta ta dva jermena slaba, je pa že malo šlo čez tisto mejo 5 let in 90.000km. Ena menjava je že bila na pooblaščenem servisu.

[img]http://shrani.si/f/3b/Rj/noyZSHc/dsc02319.jpg[/img]

[img]http://shrani.si/f/39/yk/1rssOpPA/dsc02320.jpg[/img]

[img]http://shrani.si/f/2w/IF/9N4bvf6/dsc02322.jpg[/img]

[img]http://shrani.si/f/2D/Z3/3aTDJdP5/dsc02317.jpg[/img]
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Re: Trenutno stanje zobatega jermena (slike)

Napisal/-a =swen= To maj 15, 2012 9:20 pm

Popravljeni linki/slike:
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To maj 15, 2012 9:24 pm

Hvala, zgleda da je to delo moderatorjev, ker povezave so pravilne.

Samo še čas je kdaj bo zaružlo, čeprav en mi je omenil, d aso problem napajalci, ampak teli niso več prvi.
Član od leta 2004

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 15, 2012 9:26 pm

Ma počakaj da jih odtrga pa boš itak moral potem glavo dol vlečt ker ti bo ventile povilo in ti potem po poravilu tud olja ne bo več žrl....SAMSTROŠEK BO VEČJI!!! Fak a si res tok omejen??? Pa kaj koji qrac je važno kok je avto vreden??Če češ zrihtaj drugače pa nehaj morit z neumnimi vprašanji,ker sončkovega sklada ne bo nihče ustanovil.Že v živo težko oceniš kakšen je jermen kako naj ti ga kdo po sliki oceni??

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To maj 15, 2012 9:34 pm

Mal olike ti nebi škodl čare, če hočeš odgovarjat daj, če ne pa preskočiš temo. Ti ti bi rihtal pa naredu polovičarsko delo ker če avto rabi olje in je tik pred velikim servisom se odpravi še to pitje, ampak a nisem dovolj jasno napisal predračun, kje ste sedaj tisti ki hvalite vw, kako je oh in ah dobr v smislu pocen delov, 12 let star avto pa deli samo 700-800 evrov :lol: ne ne tu niso obročki pa ojnice, bati....gre samo za garnituro jermenov, zavore in tefloni z dročniki....sem onemu v trgovini lepo rekel, če bi lahko preverila za vse te dele in sem si tud zapisal cene.
Član od leta 2004

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 15, 2012 9:50 pm

Glej ko boš kupil 2.5 V6 TDI-ja pa tam šel delat velik servis takrat boš lahko cvilil!!! Pa tisti ki hvalijo VW-ja hvalijo avto sam kako je vzdržljiv pa dober pa ne vem kaj še vse glede vzdrževanja pa se ni nihče prav nekaj hvalil.Poceni za vzdrževanje so 8V bencinarji ki so imeli vodno pumpo še zunaj,kar pa je naprej pa je že rahlo dražje,sicer pa kdo ti je kriv da sprašuješ za kose nekje kjer imajo bolane cene.Za MB CLK 2002 letnik me pridejo komplet diski,ploščice in pakne za ročno 240€ se pravi 300 brez popusta kje so tebi za ta bicikel našteli 250€ za komplet zavore ki so res nekaj najcenejšega kar lahko kupiš tudi nevm.GRT. zobatega jermena z pumpo tudi nikjer ne košta 200€ oz. košta še z mikro jermenom in njegovimi napenjalci rolami.Mal te pa še mehanik nategne pa si na 100€ sam imaš pa potem avto zrihtan za lep čas in sedaj poštudiraj ali kupiti drugo kripo na katero ti bo spet škoda dajat denar al boš zrihtal tole in vozil??Dojemi že enkrat da avto je strošek pa naj bo nov ali rabljen pa vreden 100 ali 30000€ gorivo rabi vsak,vzdrževanje pa prav tako.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To maj 15, 2012 9:56 pm

Pozdravljeni

Moje osebno mnenje:
V koliko VW ne bi bil kvaliteteno narejen ..................... bi po naših pločnikih hodilo veliko pešcev - glede na vzdrževanje

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To maj 15, 2012 10:09 pm

čare je napisal/-a:Glej ko boš kupil 2.5 V6 TDI-ja pa tam šel delat velik servis takrat boš lahko cvilil!!!

A ti povem cifro z računa, da boš srečen ob zgražanju :roll:
-komplet jermeni+napenjalci+vodna črpalka+hladilna tekočina
-komplet diski+ploščice
-vsi filtri (oljni, naftni, zračni, protiprašni)
-menjava olja
-še par malenkosti

1500€ na pooblaščencu (komplet vse njihovo, tudi olje). ;)

Najlažje je kupiti neko "garo" za par jurjev, potem pa jamrati za vsak cent, ki ga je treba dat za servis :roll:
Zato pa je stanje rabljenih avtov pri nas tako kot je, vse zjebano. :huh:

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Moje osebno mnenje:
V koliko VW ne bi bil kvaliteteno narejen ..................... bi po naših pločnikih hodilo veliko pešcev - glede na vzdrževanje

Lep pozdrav

S tem se absolutno strinjam, še posebej z zadnjim delom.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 15, 2012 10:12 pm

Ja saj točno to cifro sem imel v glavi.Zate 1500€ za tak poseg ni dost ampak žal prjatu za 1500€ jaz obnovim komplet podvozje in naredim malo generalno na motorju pa še za sladoled mi ostane.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To maj 15, 2012 10:20 pm

čare je napisal/-a:Ja saj točno to cifro sem imel v glavi.Zate 1500€ za tak poseg ni dost ampak žal prjatu za 1500€ jaz obnovim komplet podvozje in naredim malo generalno na motorju pa še za sladoled mi ostane.

Pa naredi, kdo ti pa brani :roll:

In ja, 1500€ je dosti denarja, saj ga ne serjem, ampak ga je treba zaslužiti s trdim delom! ;)
Je pa to polna cena brez popustov. Koliko to mene stane, je pa moja stvar.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To maj 15, 2012 10:21 pm

deli IST, delal bi popoldanc, če peljem na pooblaščeni me tole stane 1500 evrov, ker je nesmiselno delat polovičarsko delo.

Vzdrževanje avtomobila ja Fan, če maš NOV avto in si prvi lastnik ga redno vzdržuješ, ampak če kupiš 10 let + star avto, ki ima za seboj že dost kilometrov, različni lastniki ni s popravili nikol miru, tu se rihta samo tisto, kar je nujno......
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg To maj 15, 2012 11:15 pm

Če malo pogledaš po forumu bi videl da sem ne dolgo nazaj naredil raziskavo cen za podoben servis.
viewtopic.php?f=6&t=91201

Mene je materila prišel 450€
se pravi:
Diski ploščice spredaj zadaj
jermeni, napenjalci (zobati in mikro komplet)
Vodna črpalka,
Vsi nosilci motorja
Vsi filtri (olje, zrak, kabina, nafta)
Olje motor
Olje menjalnik
Razlika med 7mimi ponudniki je v rangu 30-40€, pri vsakeem pa lahko dobiš še kaj popusta na gotovino.
Delo pri popoldancu je nekje 250-300€, tako da te pride vse skupaj cca 750€.
Glede puščanja olja pa ne poveš ali ti ga pije ali ti pušča. Razlika v popravilu je lahko kr velika.
Drugač pa so jermeni fuč glede na slike. Ne vem kaj delaš z avtom a jaz sem menjal po 160K jermene kateri so bili proti tvojim novi.

Lahko pa se kakkšnega dela lotiš sam, se malo umažeš pa boš bolj cenil avto. Menjava diskov in ploščic ni neka znanost, Olje filtri še manj, pa boš prihranil cca 100€ na delu.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 16, 2012 12:06 am

tiguan je napisal/-a:Hvala, zgleda da je to delo moderatorjev, ker povezave so pravilne.

Ni to delo moderatorjev.
Poskusi takole >> moja nadzorna plošča (zgoraj) >> nastavitve foruma (zgoraj) >> bastavitve osnutkov prispevkov (levo) >> BBCcode vključi, če še ni, potem še >> nastavitve prikaza (levo) >> vključi "prikaz slik" >> nato "pošlji".

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr maj 16, 2012 6:36 am

Samo neko jamranje.... :roll: Če misliš avto imet, vloži tistega jurja vanj, pa boš imel mir. Če pa ga misliš zapelat v grabn, ga pa pač zapelji, jbg.

in ne, VW ni kvaliteten....pa tudi pešcev - lastnikov VW-ja ni vidit na pločnikih. To pa zato, ker jih je sram peš hodit okoli in raje doma pred TV-jem čepijo in čakajo da jih mehanik pokliče, da je avto zrihtan :P
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr maj 16, 2012 1:07 pm

TrijoAdijo razmišljaj z glavo, če kupiš 10let + star avto se popravlja samo tisto, kar zares crkne, je treba priznat da se v tem primeru splača prodat avto pa kupt nekaj druzga, velik servis + zavore tega se niti ne omenja, ker jah to paše pod redno vzdrževanje a menjava obročkov, teflonov, dročnikov in celo odmične tud velja pod redno vzdrževanje, NE, je pa potrošni material, kot cel motor in podvozje, logično razmišljanje, vsak kukr tolk pameten mehanik bo 100% rekel, samo vozi se bo pa oči vrgu na jermene, ampak pri tem avtu so problem napajalci, kateri pa so že bili menjani pred 100.000km (avto izključno vožen na relacijah). Ampak vseeno sem šel se pozanimat za asistenco, ki stane dobrih 35 evrov, če pa ostaneš 120km stran od doma z avtom in to za vikend te pa stane asistenca 250 evrov. Itak jest menjam avte na pol leta ali 1 leto.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr maj 16, 2012 1:31 pm

tiguan je napisal/-a: Itak jest menjam avte na pol leta ali 1 leto.

Na podlagi citata "Mam ga zdej 1 leto" sklepam, da je čas menjave... Torej :?:

Naj bo nov ali star je avto strošek, ki požre velik del dohodka. Če nimaš za servis ali ti je le ta odveč hodi peš!
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr maj 16, 2012 1:43 pm

Kaj se je tebi zrolal, kr peš naj grem do prve trgovine 10km, do mesta pa 20km, čez ene par hribčkov do Žirov bi prišel.
Itak avto ni moj, jest že celo večnost šparam za nekaj podobnega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6061466&show=1

šparam pa že tolk let, da te glava boli :roll:
Član od leta 2004

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 16, 2012 2:21 pm

tiguan je napisal/-a:TrijoAdijo razmišljaj z glavo, če kupiš 10let + star avto se popravlja samo tisto, kar zares crkne, je treba priznat da se v tem primeru splača prodat avto pa kupt nekaj druzga, velik servis + zavore tega se niti ne omenja, ker jah to paše pod redno vzdrževanje a menjava obročkov, teflonov, dročnikov in celo odmične tud velja pod redno vzdrževanje, NE, je pa potrošni material, kot cel motor in podvozje, logično razmišljanje, vsak kukr tolk pameten mehanik bo 100% rekel, samo vozi se bo pa oči vrgu na jermene, ampak pri tem avtu so problem napajalci, kateri pa so že bili menjani pred 100.000km (avto izključno vožen na relacijah). Ampak vseeno sem šel se pozanimat za asistenco, ki stane dobrih 35 evrov, če pa ostaneš 120km stran od doma z avtom in to za vikend te pa stane asistenca 250 evrov. Itak jest menjam avte na pol leta ali 1 leto.

Oprosti možakar ampak ti si kre.ten!! Popravlja se vse in ne samo najnujnejše pa nima veze kok je avto star.Izpraven mora bit,če pa ti je škoda vlagat v avto pa hodi peš kot so ti že rekli pa me boli qrac kok maš do trgovine.Ti bi se prav yebal pa da ti ne uđe.@Pero RS 2.5 V6 sem dal za primerjavo kok pride samo velik servis napram njegovi ibizi ki jo bo za tretjino manj denarja pol zamenjal in če bi jaz imel tak avto bi tud moral požret te stroške in ne bi jamral po forumu,v končni fazi me niti ne zanima kok drugi vlagate v svoja vozila ampak razjezijo me pa taki asi ki bi neki rihtal pa jamrajo da je drago.In kaj naj zdaj mi doniramo za tvoje teflone?? Najhuje od vsega pa je da boš ta avto prodajal kot redno servisiranega vzdrževanega...Yebi ga sonček menjava olja vsake 3 mesce ni redno servisiranje ampak polovičarstvo ki ga tako rad omenjaš.Enga tazga bimbota so meli na SAP-u (zdajšna veolia) in mi je s totalno razškatlanim busom prišel na optiko kjer mu jaz kažem kok ma lufta na vodilih zadnje preme in on meni da je to OK da je to star bus in da imajo oni drugačne kriterije za nove in stare buse,no pa sem ušel v iberture pa ga samo vprašal če bo kaj manj odgovarjal ko bo ubil 50 potnikov z starim busom in ga samo steral iz kanala....

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 16, 2012 2:23 pm

Pa z XC-jem se boš misliš da pa samo vozil?? Kje boš potem cvilil ko boš kako malenkost plačal kot pol Ibize??Najlažje je avto kupit ,vzdrževala ga bo pa stara mama al kako??

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr maj 16, 2012 2:35 pm

tiguan je napisal/-a:TrijoAdijo razmišljaj z glavo, če kupiš 10let + star avto se popravlja samo tisto, kar zares crkne, je treba priznat da se v tem primeru splača prodat avto pa kupt nekaj druzga, velik servis + zavore tega se niti ne omenja, ker jah to paše pod redno vzdrževanje .

Nema veze kulk je avto star...al eno leto, ali 15 let. Vsak stroj zahteva redno vzdrževanje. Če ga nisi zmožen vzdrževat, si ga ne kupuj. Kup si bicikl, pa se teraj po hribih gor pa dol do prve civilizacije.
Vem za 15 let staro karjolo, katera ni vredna več kot 250-300eur katera se redno vzdržuje in zato deluje b.p. in je vedno tehnično izpravna.Ti pa kupiš ravnotake stare gare, jih goniš in driftaš po njivah, rednega vzdrževanja pri tvojih garah ni, ko pa treba šraufat, bi pa rad imel vse narejeno v piko, a plačal pa ne bi nič.

Pa še nagradno vprašanje zate:
A ti sploh veš, kaj pomeni redno vzdrževanje vozila?

Glede na spodnji citat iz te teme: viewtopic.php?f=6&t=91424&start=40 se ti tudi približno ne sanja:

tiguan je napisal/-a:Jest ga že 25000km nisem menjal, ker mi ga je v tem času požrlo že okol 8-9l....tak da se kr sam menja....ene parkrat ga pošljem do rdečga polja, da vse piska, trokira, pa kr pojenja motor.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov