Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ludamax
Nov uporabnik

p206 centralno zaklepanje

Napisal/-a ludamax So maj 26, 2012 2:39 pm

Kolega, ki ni na tem forumu me je prosil naj objavim to, v upanju da se problem reši.
Živjo!

Na moji 206tki ne deluje centralno zaklepanje. avto je 1.4 letnik 2000. pri prejšnji lastnici(moji sestri) je bila neka scena ko je zgubila glavni ključ in ni blo možnosti prnest rezervnega (nevem zakaj) in se je avto peljal na uradni peugeot servis, kjer naj bi pokvarili računalnik. avto se je potem zrihtal pri nekem privatniku tako da mašina in vse ostalo deluje normalno. ne deluje pa centralno zaklepanje. probal sem sinhronizirati pa je bilo brez efekta. bral sem tudi, da pomaga, če odklopiš akumulator, bom tudi probal (moram biti na kaj pozoren po temu, se kaj resetira?) Imate mogoče še kakšno idejo?

prav tako ne deluje ključavnica na voznikovi strani. ključ gre notri, vendar se ga ne da obrnt v nobeno stran.

rad bi čimprej rešil to, ker je res nadležno okoli avta letat da ga odkleneš ali zakleneš.

hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: p206 centralno zaklepanje

Napisal/-a Fan So maj 26, 2012 5:35 pm

Pozdravljeni

Odklop akumulatorja ne popravlja vozile, kvečjemu nasprotno............še kakšno okvaro doda. Kar se tiče ključavnice.................tapeto vrat demontirati in fizično pogledati kaj nagaja. Drugače pa za centralno.................tester, konfortna elektronika, test in se vidi .......................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

ludamax
Nov uporabnik

Napisal/-a ludamax So maj 26, 2012 6:24 pm

hvala za odgovor. to bi moral peljat na pooblaščeni peugeot servis ali gre lahko h komurkoli s testerjem? h komu ga pa lahko napotim v okolici ribnice na dolenjskem oz. v ljubljani?

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky So maj 26, 2012 7:02 pm

Glede ključavnice je verjetno problem v tem ker se nikoli ni uporabljala. Avto se je vedno odklepal in zaklepal z daljincem. Na moji 206 sem našprical ključavnico z WD 40 in z rezervnim ključem počasi in vztrajno malo po malo obračal ključ levo in desno dokler se le ta ni vdala in pričela delovati.
Za daljinca pa je možno da je crknil računalnik daljinskega zaklepa ki se nahaja ali pod varovalkami ali pa na stropu kjer je osvetlitev notranje kabine. V mojem primeru sem imel ta računalnik pod varovalkami. Računalnik je potrebno menjati vendar je potem potrebena odstranitev oziroma odklep kodiranega vžiga ( programski popravek v glavnem računalniku) v nekaterih primerih je dovolj le rezanje žice za kodiran vžig ali pa menjava motornega računalnika. Seveda pa je treba ob nadomestnem računalniku imeti tudi ključ z daljincem.
Na RSR me je stal odklep glavnega računalnika in programiranje ključka okoli 70 € pred kakim letom.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov