Nasveti in napotki ter povpraševanja...

aljosa01
Nov uporabnik

dizel namesto bencina

Napisal/-a aljosa01 Pe jun 01, 2012 9:34 pm

Pozdravljeni!

Včeraj je kolega na bencinski črpalki natočil poln rezervoar nafte v bencinarja. Ker ni vedel za problem je peljal cca 20 km, medtem je avto močno klenkal in bil brez moči. Danes smo problem uredili, izčrpali ves rezervoar nafte in nalili poln rezervoar bencina. Avto je nato po malce truda vžgal, vendar je trokiral. Z vozilom se je peljalo vendar je bil se vedno brez moči. Izmerjena je bila kompresija ki je bila 4, 10, 4 in 8 barov. Zanima me če je ze kdo imel tak problem točenja dizla v bencinarja in kaj se je lahko zgodilo da sta 2 cilindra praktično ostala brez kompresije.
Hvala in LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: dizel namesto bencina

Napisal/-a lisko So jun 02, 2012 4:53 pm

Na hitro mi deluje kot, da se je nabral "garež" na sedežih ventilov in le ti ne tesnijo dobro. Probajte s kakim dodatkom za čiščenje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So jun 02, 2012 7:43 pm

lisko je napisal/-a:Na hitro mi deluje kot, da se je nabral "garež" na sedežih ventilov in le ti ne tesnijo dobro. Probajte s kakim dodatkom za čiščenje.

Lisko, preden se lotijo tega, bi bilo potrebno še zamenjati filter goriva, ter narediti nekaj km.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So jun 02, 2012 8:00 pm

Pozdravljeni

Za katero vozilo se to govori?? Lahko se bi premaknila "faza motorja" od tu tudi zakaj na dveh cilindrov ni kompresije.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jun 02, 2012 9:42 pm

tristan01 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Na hitro mi deluje kot, da se je nabral "garež" na sedežih ventilov in le ti ne tesnijo dobro. Probajte s kakim dodatkom za čiščenje.

Lisko, preden se lotijo tega, bi bilo potrebno še zamenjati filter goriva, ter narediti nekaj km.

Lp Tristan01

Kompresija ne pade zarad filtra goriva....Je pa to tudi ideja ja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 16 gostov