Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Pok in poplava olja (1.9 TDI)

Napisal/-a Tomas666 Sr jun 20, 2012 1:28 pm

Ponoči se peljem domov po avtocesti LJ-NM in pri Trebnjem nekaj glasno poči,kod da bi zbil kakšno žival.... Hitrost mi je začela naglo padat. Takoj sem se ustavil na odstavnem pasu in pokazal se mi je rdeč znak za olje. Ko sem ugasnil motor se je pokadilo iz pokrova motorja. Grem ven in vidim da teče olje izpod avta. Pod pokrovom motorja ni videt nikjer nič da bi kaj razneslo. Kaj bi to bilo?? Samo upam da ni šla turbina :cry:

Gre se za Škodo octavio combi letnik 2008 (105KM). Prevoženih samo 122000km. veliki servis bil narejen pri 116000km. Med vožnjo vedno pazim da ne "tiščim" hladen motor in tud ko se ustavim ga ne ugasnem takoj. Avto mi zdaj stoji v trebnjem in čakam da mehanik pogleda.

lp
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Pok in poplava olja (1.9 TDI)

Napisal/-a abbe Sr jun 20, 2012 2:14 pm

aam sj veš da uporabniki nimamo telepatskih sposobnosti.an?
noben na forumu ti po opisu ne more povedati kaj je narobe.res ne.nekdo naj dvigne avto pa pogleda od kot je olje prišlo.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr jun 20, 2012 2:18 pm

mislim, na žalost, če ti sveti rdeča lučka, da za motor ni to nič dobrega, če ti teče izpod avta, si mogoče lahko zbil kaj in s tem naredil luknjo v karterju?
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jun 20, 2012 2:46 pm

je bil kakšen bat potleh na cesti al kosi bloka?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tomas666 Sr jun 20, 2012 3:02 pm

Kolkr sm uspel sredi noči,na avtocesti, videt ni blo nobenih delov po tleh samo sledi olja....
Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr jun 20, 2012 3:20 pm

mogoče je samo karter prebilo, najmanjši znesek
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
matija245
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna gorica

Napisal/-a matija245 Sr jun 20, 2012 3:20 pm

lahko da se je zlomila ojnica in je naredilo luknjo v bloku motorja
Life is like a path we all have to walk.. i choose to live it in a fast lane.!

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tomas666 Sr jun 20, 2012 3:26 pm

Citirano iz škode foruma:

"oni je napisal/-a:
No, pa sem dočakal sranje z avtom :-(. Skoraj pet let sem jo hvalil,zdaj mi je pa pri 92000 km motor razgnalo. Na Ac Nm - Lj pri Grosuplju mi je ojnico odtrgalo. Seveda poplava olja in podobno. Nov motor pride cca 6000€,kar pa ne pride v poštev. Še kdo s podobno izkušnjo?"

Zanimivo je to da sta avta popolnoma enaka in kaže na isto okvaro :( Kak se to lahko naredi pri tako malo prevoženih in rednem servisu pa ne razumem,saj te mašine veljajo za "neuničljive" :ue
Slika

scott
Novinec

Napisal/-a scott Sr jun 20, 2012 3:30 pm

Lahko,da se ti je zgodilo tako kot meni pred davnimi leti na Golfu 2D. Ko sem startal motor,je počilo in olje se je razlilo po celi garaži,Crknila je oljna pumpa in pritisk olja je tako narasel ,da je odprlo ohišje oljnega filtra kot bi bil iz papirja.Ker nisem vedel vzroka ,sem kupil novo olje nov filter in spet startal,zgodba se je ponovila ,tudi drugi filter je dobesedno odprlo po šivu. Po menjavi oljne črpalke je bilo v redu brez posledic,res pa je ,da se jaz nisem peljal niti metra brez olja in mašino po poku takoj ugasnil.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter Sr jun 20, 2012 8:32 pm

Če je mašina "neuničljiva" še ne pomeni da je res neuničljiva. Očitno si eden redkih, ki mu je 1.9TDI motor odpovedal.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr jun 20, 2012 8:36 pm

Če bi šla turbina, nebi olje teklo izpod avta. Avto peljat k mehaniku pa naj pogleda.
Lp by Mare

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jun 20, 2012 8:44 pm

LinuxFuter je napisal/-a:Če je mašina "neuničljiva" še ne pomeni da je res neuničljiva. Očitno si eden redkih, ki mu je 1.9TDI motor odpovedal.

Dejansko je omenjen problem kar pogost pojav, vendar zanimivo le na zadnjih verzijah 1.9TDI s 77kW (zlomljene ojnice, poškodovane odmične gredi, utrgani ventili, celo počene glave motorja...).
Nazadnje sem videl ko so na enem zadnjih prodanih 1.9TDI-jev 77kW preden so šli iz proizvodnje menjali komplet glavo motorja ter še par drugih stvari (vzrok so bile neke težave s šobami??, če se ne motim) in to pri novem avtu z dobrimi 10.000 prevoženimi kilometri. :?

Če se mene vpraša je to zato, ker se je proizvodnja ključnih komponent zadnja leta preselila v določene države, kjer je kvaliteta zelo vprašljiva. Važno, da je izdelava poceni. :roll:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jun 20, 2012 8:51 pm

peroRS je napisal/-a:

Če se mene vpraša je to zato, ker se je proizvodnja ključnih komponent zadnja leta preselila v določene države, kjer je kvaliteta zelo vprašljiva. Važno, da je izdelava poceni. :roll:

2x in ne velja samo za avtomobilsko industrijo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tomas666 Sr jun 20, 2012 9:00 pm

peroRS je napisal/-a:
LinuxFuter je napisal/-a:Če je mašina "neuničljiva" še ne pomeni da je res neuničljiva. Očitno si eden redkih, ki mu je 1.9TDI motor odpovedal.

Dejansko je omenjen problem kar pogost pojav, vendar zanimivo le na zadnjih verzijah 1.9TDI s 77kW (zlomljene ojnice, poškodovane odmične gredi, utrgani ventili, celo počene glave motorja...).
Nazadnje sem videl ko so na enem zadnjih prodanih 1.9TDI-jev 77kW preden so šli iz proizvodnje menjali komplet glavo motorja ter še par drugih stvari (vzrok so bile neke težave s šobami??, če se ne motim) in to pri novem avtu z dobrimi 10.000 prevoženimi kilometri. :?

ajoj mi kar slabo rata ko tole preberem.... :( :evil: nč,jutri zvem kaj je narobe ,upam na čim manj stroškov... čeprav bolj slabo kaže trenutno...

hvala vsem za odgovore.

lp
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jun 20, 2012 9:09 pm

marko01 je napisal/-a:Če bi šla turbina, nebi olje teklo izpod avta. Avto peljat k mehaniku pa naj pogleda.

Če jo razstreli potem iz dovoda (mazanje) steče veliko olja to pa potem po plastiki na tla menda.

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Sr jun 20, 2012 9:16 pm

Probaj motor obrnit na roke.... ko se prižge lučka za tlak olja je ponavadi že prepozno.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr jun 20, 2012 9:34 pm

Pozdravljeni

Ja tega korenjaka bi pa red videl, da obrne na roke motor, ki lahko ustvari kompresijo

Kakor je bilo že svetovano, mehani/mojster/popoldanec na pogleda in se bo videlo kaj je pognalo v cvet.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Sr jun 20, 2012 9:52 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Ja tega korenjaka bi pa red videl, da obrne na roke motor, ki lahko ustvari kompresijo

Kakor je bilo že svetovano, mehani/mojster/popoldanec na pogleda in se bo videlo kaj je pognalo v cvet.

lep pozdrav

Mojster ne nakladaj :D , daj pusti wikipedijo pa prestopi enkrat vrate delavnice.

Kakor je bilo že svetovano, mehani/mojster/popoldanec na pogleda in se bo videlo kaj je pognalo v cvet. ......to bi svetovala moja mama ko je frizerka. Človek pričakuje kakšen konkreten predlog, da si bo recimo lahko sam postoril.

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tomas666 Sr jun 20, 2012 10:05 pm

Mivec je napisal/-a:

lep pozdrav

Mojster ne nakladaj :D , daj pusti wikipedijo pa prestopi enkrat vrate delavnice.

Kakor je bilo že svetovano, mehani/mojster/popoldanec na pogleda in se bo videlo kaj je pognalo v cvet. ......to bi svetovala moja mama ko je frizerka. Človek pričakuje kakšen konkreten predlog, da si bo recimo lahko sam postoril.

sam ne bom nič postoril ker sem bolj lajik na tem področju. avto čaka u trebnjem na mehanika. me je pa sam zanimalo kaj lahk pričakujem po takem pripetljaju. zato sem tudi pisal na forum. pa mogoče bo še kdaj komu prav prišlo....
zato pa so forumi kaj ne?
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jun 20, 2012 10:09 pm

Mivec je napisal/-a:

lep pozdrav

kaj bo sam postoril?no dj povej.ce do zj ni uspel pogledat pod pokrov mal bolj temeljito da se vid ce je kje kaj poceno/odlomljeno....potem ali nima pojma o vozilih ali pa se mu ne da tega naredit in bo cakal jutri na mehanika.
na roke pa res nebos obrnu motorja z kompresijo.dobesedno na roke,saj niti nimas km kj zagrabit.
p.s.. ko posvetu rdeca luka še ni prepozno.tud čče pade tlak olja je se vedno olje prisotno in nebo motor kr tko zaribal...
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov