Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
m1975
Nov uporabnik

Srauf v gumi

Napisal/-a m1975 Ne jun 24, 2012 2:29 pm

Vceraj sem pri pocasnejsi voznji slisal neko ropotanje "tum tum" pri avtu. Gume so stare 2 letih (toliko kot avto), mislim da so michelinove ali goodyear (niti ne vem katere pridejo originalno z oplom). Dimenzije so 205/60/16. Ker je bila vceraj pozna ure sem samo preveril da so gume se napolnjene in da ne spuscajo. Danes pridem do avta in najdem tko na sredini gume zapiknjen notri nekaj kar mi deluje kot en vijak (rekel da bi je m4 ali manjsi), v itak se vidi samo glava vijaka- Guma je se napoljnjena. Cisto nic mi ne deluje da spusca. Glava vijaka je....ne vem kako se prav rece, ni sestkotna ampak je ovalna, je krizni ali pa imbus vijak

Upam da mi niso kaj na servisu zastrikal z tem vijakom ker sem imel servis 2 dni prej (redni letni servis) nekje pri oplu.

Do kaksnih velikosti lukenj se da gumo...mislim da je pravilen izraz zapunktirat ? ne bi rad dal 100 evrov za novo gumo (ali celo za 2, ker se mi nekaj zdi da ni ravno varno imeti na isti osi gume ki so razlicno obrabljene).

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Re: Srauf v gumi

Napisal/-a MuRiCi Ne jun 24, 2012 2:33 pm

takšna luknja se da čisto lepo zaflikat ;)

Uporabniški avatar
m1975
Nov uporabnik

Napisal/-a m1975 Ne jun 24, 2012 2:43 pm

MuRiCi je napisal/-a:takšna luknja se da čisto lepo zaflikat ;)

Hvala :) To ne bo vplivalo na vozne lastnosti po tem ko bo zaflikana ?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne jun 24, 2012 2:50 pm

Če bo kvalitetno narejeno niti malo. :)

Uporabniški avatar
m1975
Nov uporabnik

Napisal/-a m1975 Ne jun 24, 2012 2:57 pm

Cefizelj je napisal/-a:Če bo kvalitetno narejeno niti malo. :)

Hvala :)

Se eno vprasanje, kam bi sel to zaflikat v lj ali okolicu da bo v redu narejeno ? Sicer gume (letno zimska menjava gum) menjujem pri Spanu na brezovci, je najboljse da grem kar tja, al mi kdo lahko kaj drugega svetuje ? Sicer je dobro da je tak vulkanizer odprt tudi po 16 ali se boljse po 17 ure. rad bi pa seveda taksne ki kvalitetno opravijo delo

Oz da mi preverijo ce je potrebno zaflikati
Zadnjič spremenil m1975, dne Ne jun 24, 2012 3:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne jun 24, 2012 2:58 pm

sam sem imel CVEK v gumi, tisti starinski za podkve od konj

med vožnjo je delalo tik tik tik in isto guma ni puščala

no na srečo je bil še kratek zavit cvek, tako da tudi ko sem ga vzel vn ne pušča guma :)
Alergičen na rjo

R19-racing
Nov uporabnik

Napisal/-a R19-racing Ne jun 24, 2012 3:05 pm

useeno je bolj priporocljivo ce se gre za sprednjo gumo jo namontirat na zadnji del avta da se slucajno nebi kaj zgodilo...

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po jun 25, 2012 1:53 pm

Ah, kakšna panika.

Greš do vulkanizerja pa bo že porihtal. Plačaš tistih 5,10€ in gmah. Večina lukenj od vijakov se da porihtat, bolj so problem kakšne ploščice ali kaj podobnega - podolgovate luknje.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Po jun 25, 2012 1:53 pm

Tudi meni se je pred kratkim tako predrla guma. Vulkanizer mi jo je zaflikal za 5€ in rekel, da ni šans, da ponovno spušča na istem kraju.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po jun 25, 2012 2:02 pm

nimaš se kaj bat,jaz sem na motorju predrl novo gumo,pa mi je vulkanizer porihtal in je zdržalo dokler ni profila zmanjkalo :)

Uporabniški avatar
m1975
Nov uporabnik

Napisal/-a m1975 Po jun 25, 2012 7:10 pm

hvala vsem za pomoc :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jun 26, 2012 1:48 pm

hribko je napisal/-a:nimaš se kaj bat,jaz sem na motorju predrl novo gumo,pa mi je vulkanizer porihtal in je zdržalo dokler ni profila zmanjkalo :)

x2 :) Predrl mi jo je pa kamenček...ne bi verjel če ne bi videl kamenček zapičen v gumi. Injekcija je vse rešila in guma je zdržala do konca profila. Kamenček imam pa še vedno doma za spomin :D

Nič bat, luknja od žeblja in podobno se zaflika brez problemov! Vsak vulkanizer ti to naredi v parih minutah za malo €. Samo ne sam jemati šraufa ven iz gume, ker ti zna spustit. Vulkanizer bo vzel šrauf ven in hitro zaflikal, predno bo guma sploh spustila.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To jun 26, 2012 6:29 pm

[quote="gecco"
x2 :) Predrl mi jo je pa kamenček...ne bi verjel če ne bi videl kamenček zapičen v gumi. Injekcija je vse rešila in guma je zdržala do konca profila. Kamenček imam pa še vedno doma za spomin :D
[/quote]
jaz sem v radlah nove namontiral,potem šel v mb,ko sm pa v mb-ju prišel iz trgovine sem pa videl da imam vijak not-itak nisem niti pomislil na to da bi spet po nove šel :)
tud men je že kamenček že predrl gumo-tko kot si rekel če neb tega izkusil na lastni koži neb verjel :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jun 27, 2012 7:40 am

S tole zadevo se odpravi TAKOJ k vulkanizerju. Vseeno kateremu, saj znajo zadevo poraviti vsi. Če te muči delovni čas, je dober tudi AMZS. So res kakšen EUR dražji kot konkurenca, boš pa zadevo odpravil tudi med vikendom ali prazniki. Zvok ki ga opisuješ prihaja od tega ker vijak udari ob cestišče. Slej kot prej bo glava vijaka odletela. Takrat pa bo guma začela puščati. Imam že nekaj izkušenj s tem. Na Cliu je tako guma puščala skoraj pol leta preden sem se odpravil k vulkanizerju, ki je šele s pomočjo potapljanja v vodo našel mesto predrtja ( tanek žebelj kateremu je odletela glava), sem pa imel tudi manj prijetno izkušnjo, kjer mi je na AC v nekaj km guma popolnoma izpustila. V tem primeru sem povozil vijak. Najprej se je pojavil le rahel zvok, ki mu nisem mogel določiti izvora (sumil sem na kakšen kamenček v podvozju ali kaj podobnega), čez nekaj km pa je pri cca 150km/h prednje desno kolo v nekaj trenutkih popolnoma izpustilo - še danes ne vem kako da mi ni vzelo volana in me zavrtelo.

Zato še danes do vulkanizerja in zadevo popravi, da se ti ne pripeti kaj podobnega.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov